»

Steam za Mace v maju

Joystiq - Pri Valveu so prvotno napovedali, da bodo lastnike Applovih računalnikov z nekoliko večjim izborom iger osrečili že aprila, a se je april medtem že končal, Steama za OS X pa še ni. Izšel bo namreč z nekoliko zamude, 12. maja. Z detajli so bili pri Valveu zelo skopi (res, zelo skopi), saj so v elektronski pošti, naslovljeni na portala Joystiq, povedali le, da se bo izid zgodil 12. maja ter da več informacij še sledi. Gre za popolnoma javni izid, ko bodo igre lahko igrali prav vsi uporabniki OS X-a. Faza beta testiranja se očitno še ni začela, logično pa bi bilo sklepati, da bodo srečneži, sprejeti v program, dostop do Steama dobili že v kratkem, vsaj nekaj dni pred javnim izidom. Do takrat si lahko ogledate še videoposnetek delujoče...

29 komentarjev

Konec Omega gonilnikov?

Slo-Tech - Pred časom smo poročali, da je predvsem zaradi skrivanja informacij proizvajalcev, ustavljen razvoj zelo dobrega programa za nadzor temperatur komponent računalnika, Motherboardmonitor (MBM), ki ga mnogi uporabljamo še danes. Kot kaže je, vsaj začasno, ustavljen tudi razvoj modificiranih gonilnikov za grafične kartice, nad katerimi so se navduševali predvsem lastniki kartic, zgrajenih okrog ATi-jevega procesorja. O razlogih si lahko več preberete tukaj.

24 komentarjev

Omega vs. Catalyst

Dark-tweaker -

OmegaDrivers je ime alternativnih gonilnikov, ki jih je skupina neodvisnih raziskovalcev razvijala za ATI-jeve in Nvidiine kartice, da bi pokazala, da uradni gonilniki niso najbolj dodelani oz. da se da stvari izpeljati bolje. Nedavno je nVidia pritisnila nanje in dosegla umaknitev Omega gonilnikov za svoje kartice, ATI pa kakšnih podobnih trikov ni uporabil.

Na nemški strani DarkTweaker so spisali zanimiv test, kjer so primerjali najnovejše Catalyst 3.6 in Omega gonilnike. Rezultati so bili zanimivi, saj so alternativni gonilniki pokazali premoč. Klik in prevedeni klik!

15 komentarjev

Intervju s predstavnikom Omega gonilnikov

OCAddiction - Pred časom se je na spletu dosti govorilo o t. i. Omega gonilnikov, ki naj bi prisilili vašo grafično kartico k izrisu lepe slike, včasih tudi malce na račun hitrosti, saj uradni gonilniki tako ATI-jevih kot nVidiinih kartic pri jasnosti slike zavoljo višjih hitrosti običajno skoparijo. Zadeva je potem počasi potihnila, a to seveda ne pomeni, da so Omega gonilniki nehali obstajati. O njihovi kakovosti navsezadnje priča tudi poteza nVidie; od DriverHeaven, kjer strani Omega gonilnikov domiujejo, so zahtevali, da jih nemudoma odstranijo. Konkurenca?

Na OCAddiction so objavili zanimiv intervju s predstavnikom oddelka OmegaDrive, kjer so govorili o tej nVidiini potezi, o goljufanju uradnih gonilnikov in prihodnosti alternativnih. Intervju.

0 komentarjev

Omega gonilniki za GeForce

več strani - Trenutno so kar precej prahu dvignili tako imenovani Omega gonilniki, ki so mišljeni kot konkurenca originalnim Nvidiinim Detonatorjem, s pomembno razliko - so počasnejši. Vendar niso počasnejši, ker bi bili zanič, ampak zato, ker bojda prikazujejo bolj podrobno in lepšo sliko. Če gre verjeti te strani, kjer so napravili nekaj primerjav med Nvidiinimi in Omega gonilniki, potem bo trditev o kakovosti najbrž držala. Če pa vas zanima kako se obnesejo v 3D Marku, pa odklikajte na to stran. Gonilniki so pravkar prišli iz faze beta testiranja, na disk pa si jih lahko pretočite iz te strani. Preizkusite jih, vendar na lastno odgovornost.

4 komentarji

IceManovi Voodoo gonilniki

Jaz - No, IceMana večina forumašev pozna kot zavzetega (in včasih nadležnega ) 3DFXaša, da pa tipo nima samo velikih ust, temveč nekaj celo zna, pa je dokazal s svojo stranjo, na kateri vsem ponuja prirejene gonilnike za Voodoo kartice. V bistvu nekaj podobnega znanim Omega gonilnikom, s tem, da Ice (in večina uporabnikov, sodeč po tej debati v Forumu) zagotavlja, da so njegovi boljši. Če ste še vedno uporabnik kakšne novejše Voodoo kartice (3/4/5), si stran le oglejte in preizkusite gonilnike. Pohvalno!

38 komentarjev

HSR tudi v Detonatorjih

NvNews - Po nekaterih neuradnih informacijah naj bi se HSR pojavil tudi naslednjih Nvidiinih Detonatorjih. Če ste zadnje tedne preživeli pod kamnom, potem ne veste, da je 3DFX v zadnji beta izdaji gonilnikov za Voodoo4/5 kartice omogočil nekakšen softverski HSR, ki je dvignil precej prahu. Seveda Nvidiia ne sme zaostajati, tako da je ta govorica o HSR Detonatorjih precej verjetna. Vsekakor bi ta poteza povrnila staro razmerje moči, ki se je z izdajo HSR Voodoo gonilnikov kar malce porušilo.

2 komentarja