»

nForce II prihaja

X-Bit Labs - Kot vse kaže, bomo le dočakali tako opevano nForce II čipovje. nVidia je namreč danes obljubila, da je čipovje nared in že pri proizvajalcih matičnih plošč, ki naj bi začeli z njihovim izdajanjem. Začel naj bi Leadtek, ki bo svojo K7NCR18D Pro ponudil že 29. tega meseca, po ceni 150 evrov. Kaže, da KT400 končno dobiva konkurenco, klik!

Tako, sedaj grem pa na dopust. Dva dni vam ne bo treba prenašati mojega "teženja" v novicah. Radujte se, dokler se še lahko ... [:D]

3 komentarji

Hammerji ter USB 2.0

X-Bit Labs - Govorice o AMDjevih problemih z načrtovanjem čipovja za novo generacijo procesorjev, imenovano Hammer, ne jenjajo. Nasprotno, vedno bolj določne so. Trenutno se na internetu pojavljajo špekulacije, da ima AMDjevo čipovje AMD-8000 težave z AMD-8111 I/O Hubom. Bistvo naj bi se skrivalo v USB 2.0 krmilniku vgrajenem vanj, ki naj bi deloval nepravilno v nekaterih primerih. Vsa stvar je šla že tako daleč, da je AMD naročil zunanjim proizvajalcem, naj izdelajo dodatni USB 2.0 krmilnik. Kako se bo to odražalo na cenah, sami stabilnosti ter fleksibilnosti čipovja, pa bo povedal čas. Klik!

1 komentar

Specifikacije Abitove nForce2 plošče

OC Workbench - Kljub izidu čipovja nForce2, osnovnih plošč temelječih na njem še ni (z izjemo Gigabyta), se pa že pojavljajo napovedi ter špekulacije o ploščah na tem veznem naboru. Abit je predstavil specifikacije svoje osnovne plošče, ki se bo imenovala NV7-8x. Plošča bo imela vgrajene SATA, ATA133, LAN, USB2 ter Firewire 1394 tehnologije, podpirala bo do dve palčki DDR400 ali 3 palčke DDR333 pomnilnika, 6-kanalen zvok in še mnoge druge dobrote. Slin!

2 komentarja

MSI najavil K7N2

MSI - MSI, podjetje znano po izdelavi kvalitetnih matičnih plošč je najavilo svoj nov produkt, ki bo - glej no glej - temeljil na Nvidiinem nForce2 jedru. MSI je bil tudi prvi, ki je izdal nForce plošče, tako da je tu vsekakor že skoraj strokovnjak.

Nova plošča prinaša Dual 400MHz DDR pomnilniški kontroler, optimizirano 128-bitno arhitekturo, ki zmanjša celotno sistemsko pomnilniško latenco in tako dalje in tako naprej. Več podatkov najdete na uradni MSI-jevi strani: MSI K7N2.

0 komentarjev

nForce2

več strani - Na vseh trdnostvarnih (hardware) straneh govorijo: "nForce2 gor, nForce2 dol", zato moramo še mi pristaviti skledico. Sicer na žalost ne z lastnim testom, temveč le s povezavami do testov tujih strani. nForce2 so pod drobnogled vzeli na:

in tako naprej in tako naprej. Če preberete vse, boste morda vedeli več kot sami snovalci tega čipovja [:D].

2 komentarja

NVidia predstavila novo verzijo nForcea

AnandTech - Na CEBITu so predstavili verziji nForce 620-D in 615-D. Glavna razlika med to in prejšnjo, 4xx serijo je podpora DDR 333 pomnilniku, kar poveča teoretično prepustnost teh čipov na impresivnih 5.33 GB/s, kar je 25 % več, kot v prejšnji verziji. Prve matične plošče s temi čipovji bomo videli maja ali junija. Kot zanimivost naj povem še, da se je povečalo število proizvajalcev matičnih plošč z nForceom iz 4 na 8. Poleg ABITa, ASUSa, MiTACa in MSIja so se vlaku pridružili še AOpen, Chaintech, Leadtek in Soltek.

5 komentarjev

nForce

Source magazine - O nForce ste že slišali, a ne? Če niste takoj brat stare novice! Na kratko: nForce je Nvidina pogruntavščina kako zaslužiti denar še na drugih področjih računalništva. Ker je na grafični sceni nedvomno kraljica (GeForce3 še vedno nima tekmeca na tržišču), se je Nvidia odpravila na tržišče veznih čipovij. Najprej se je povezala z AMD-jem in odkupila njegovo Hyper-Transport tehnologijo. Potem pa je naredila nForce. Kodno ime nForca je Crush (dvojni pomen?). O nForcu je nekaj znanega, nekaj pa še ne. Če preberete ta članek boste imeli zelo dobro idejo o čem pravkar govorim.

4 komentarji