»

Izdelava GPU hladilnika

Twisted Mods - Hlajenje grafičnih kartic je danes velik problem, saj oddajajo vedno več toplote, navijanje pa je s tem otežkočeno. Na Twisted Mods so na kratko opisali kako lahko doma naredite hladilnik za vašo grafično kartico. Opisali so postopek in potrebni material za izdelavo hladilnika, ki ga pritrdimo na prazno PCI mesto.. Vsi tisti, ki vam je vaš hladilnik na grafični kartici premalo in bi radi malo ustvarjali si oglejte ta "geto kuler"

9 komentarjev

Nov HSF za Penitume 4

Viper's Lair - Ker se Penitumi ne grejejo toliko kot Athloni (dokler jih ne navijemo[:D]), so kar nekako zapostavljeni s strani uporabnikov, kar se tiče hladilnih teles. A to seveda ne pomeni, da podjetja, ki jih izdelujejo, počivajo. Ravno nasprotno.

Luč sveta je ugledal Vantecov hladilnik CopperX CCK-7025 478, kot se zadeva uradno imenuje. Preizkusili so ga na Viper's Lar. Kaj so ugotovili? Dober hladilnik, šminkerskega izgleda, ki pa ne hladi dosti bolje od originalnega Intelovega hladilnika, zatorej ni primeren za ekstremno navijanje. Klik!

0 komentarjev

HSF kot uničevalec AMD-jevih procesorjev

HardOCP - Kot gotovo že veste, smo v preteklosti že kar precejkrat poročali in opozarjali o napačnih inštalacijah hladilnika, ki so botrovale uničenju Thunderbirdov/Palominov/Duronov. Tisti, ki obvladate posel pa ste gotovo le skomignili z rameni, si mislili svoje in si rekli, da se kaj takega vam ne more narediti vašemu AMD-jčku... O, pa se lahko. Čeprav ste pravilno inštalirali hladilnik, na vaš procesor preti še ena nevarnost in to niti slučajno ni odpoved ventilatorja, ampak to, da se vam hladilnik iztrga iz zatičev, kamor je pritrjen. Če slučajno posedujete kakšen super-duper hladilnik z grobim pritrdilnim mehanizmom, je strah upravičen, saj se je ravno to zgodilo nekemu tipu, ki je sredi...

4 komentarji

Titanov posebnež

Frosty Tech - Kdor je vsaj malo bral teste procesorskih hladilnikov, ki se jih po internetu valja na tone, je zagotovo slišal za podjetje Titan, ki je kar dobro poznano, saj njihovi inženirji včasih presenetijo z novostmi. V tokratni model TTC-D6TBA so vgradili kar dve zanimivi rešitvi. Prva bo prišla prav vsem, ki imajo okoli podnožja za procesor nametane nadležne kondenzatorje, saj so Titanovci hladilnik oblikovali v obliki črke V, druga novost pa bo razveselila marsikaterega ponosnega lastnika Palomina ali Thunderbirda. Hladilnik ima namreč vgrajen poseben senzor, ki nadzoruje vrtljaje ventilatorja in sproži alarm, ko je ventilator pod...

2 komentarja

Novi Thermaltake

vir: HardOCP
HardOCP - Na HardOCPju sem zasledil slikico novega Thermaltakovega hladilnika, ki naj bi nasledil Mini Copper Orba. Zaenkrat o zadevici ni veliko znanega, tako da lahko le ugibamo. Design je zelo podoben Agilentovem ArctiCoolerju, torej precej majhna rebra in velik ventilator. Lepo je vidno tudi bakreno podnožje, kaj več kot to pa bi zaenkrat bilo samo natolcevanje. Počakajmo še kakšen mesec in vse bo znano .

7 komentarjev

Mini Super Orb

Thermaltake - Kar nekaj uporabnikov je imelo težave z namestitvijo Thermaltakovih Chrome/Super Orb hladilnikov na svoje matične plošče, predvsem zaradi velikih kondenzatorjev, ki so ponavadi nameščeni tik ob procesorskem podnožju. Da bi rešili tudi to težavo, so pri Thermaltaku pripravili novi hladilnik z imenom Mini Super Orb. V bistvu gre za popolnoma enak hladilnik, kot je Super Orb, le da so mu zmanjšali premer z 69 na 65mm. Če vas zanimajo podrobnosti, jih najdete tukaj.

0 komentarjev