»

SiS razpada

X-Bit Labs - Ne dobesedno. Različni računalniški viri so danes potrdili, da je podjetje SiS formiralo novo podjetje, ki bo zadolženo izključno za izdelavo in razvoj grafičnih procesorjev. Novoustanovljeno podjetje se bo imenovalo Xabre in se bo promoviralo popolnoma samostojno, kar nakazuje že SiS-ov nakup domene Xabre.com, kjer ime SiS skorajda ni omenjeno. Zazdaj se podjetje ukvarja s proizvodnjo Xabre600 kartic, proti koncu leta pa lahko bojda pričakujemo tudi XabreII. Več o tem.

Seveda bo SiS ostal in še vedno izdeloval ostale izdelke, ki so jih dozdaj.

9 komentarjev

Test SIS Xabre400

X-Bit Labs - Medtem ko čakamo na Xabre600, ki se od šibkejših različic ne bo razlikoval po ničemer, razen hitrejšem taktu samega grafičnega procesorja in hitrejšem pomnilniku, ki ga bodo proizvajalci cinili na kartice, se je na internetu pojavila kopica testov, v katerih so do potankosti stestirali šibkejšo izvedenko Xabre400. Enega izmed teh testov lahko najdete tudi na X-Bit Labs, kjer so kartico obširno testirali in jo primerjali s konkurenčnimi izdelki. Je SiS tokrat upravičil vlogo konkurenta GeForceom 4 MX? X-Biti navajajo, da bi bil čip lahko zelo dober, če v njem ne bi manjkala enota Vertex...

1 komentar

Triplex XabrePRO

Dan's DATA - Na Dan's DATA so testirali XabrePRO grafično kartico. Primerjali so jo z Leadtek Winfast MX 440 saj stane natančno toliko kot Xabre ($AUD 242). XabrePRO je v primerjavi z GeForcem za isto ceno hitrejši, vendar je razlika v hitrosti pri večjih resolucijah manjša. Med testom so imeli tudi probleme z OpenGL gonilniki, saj niso mogli izklopiti vsync-a. Za več informacij pa si oglejte primerjavo.

0 komentarjev

SiSove grafične karte

VR - Zone - Na [VR-Zone] so se pojavile slike novega Triplexovega umotvora - grafične kartice s SiS33x čipovjem. Kartica ima pricinjen Xabre400 grafični čip, je lepe srebrne barve in ima precej dobro poskrbljeno odvajanje toplote od grafičnega čipa (pozabili pa so na pomnilnik).

Sicer prav veliko o tej kartici še ni znanega, toda naša novica izpred dveh dni je vsebovala malce bolj natančne podatke. Na VR-Zone forumu so poleg slik objavili še kratek test te grafične kartice, ki pusti GeForcea4 MX440 in 460 daleč zadaj. Več slik in benčmarkov najdete tukaj.

2 komentarja

Še več podatkov o SIS330 - tokrat na X bitih

X-Bit Labs - O SIS330 sem obširneje poročal že včeraj, vendar pa so The Inquirerjevci spisali novico precej polovično. Še sreča, da so danes ruski X-bit labsi objavili popolnejšo novico, ki opraviči svoje ime. Ker sem o SIS330 že napisal predogled, bom omenil samo stvari, ki jih v Inquirerjevi novici ni bilo. Torej, X-bit labsi navajajo, da naj bi SIS izdeloval čip SIS330 v več izvedenkah, in sicer SiS328, SiS332, SiS334 in SiS336, čipi pa se ne bodo razlikovali po ničemer, razen po končni frekvenci, ki naj bi znašala pri najmočnejši izvedenki kar 300 MHz. Znano je tudi ime družine SIS-ovih novih grafičnih procesorjev; če prevladujejo na tem delu tržišča udarniška imena, potem bi moralo ime Xabre kar zadostovati, kajne ;) ? Držimo pesti, da SIS ne bo zopet časovno povsem zavozil začetka proizvodnje, kot je to storil pri SIS315.
Več o SIS-ovem čudu tukaj. ...

0 komentarjev

DDR400 ni več tako oddaljen

The inquirer - Da, prav ste prebrali. Čeprav pomnilnik DDR333, ki je pravi magnet za navijalce, sploh še ni tako dolgo na tržišču, je Samsung napovedal, da se nam obeta že DDR400 pomnilnik. Ta naj bi deloval pri frekvenci 200 MHz, ker pa lahko DDR SDRAM prenese dva podatka na cikel, pa naj bi efektivno deloval pri 400 MHz. Samsung zaenkrat pošilja samo primerke tega pomnilnika, in sicer Nvidii, SiS-u in Vii, hkrati pa poudarja, da tega pomnilnika ni za pričakovati pred tretjo četrtino letošnjega leta. Za podporo se nam vsekakor ni treba bati, saj izgleda, da bo pomnilnik spet prvi podprl SIS. Več tukaj.

1 komentar

SIS-ovi načrti za prihodnost

X-Bit Labs - Tudi pri SiS-u so se odločili, da po uspešnemu SIS735 ne bodo več spali na lovorikah, ampak bodo raje pridno delali na novih projektih. Prve sadove njihovega dela bomo okusili z njihovim naborom SiS650 za procesorje Pentium4, ki bo po specifikacijah enak prihajajočemu SiS645 s to razliko, da bo prvi vseboval še SiS315 grafično jedro, ki se po zmogljivostih lahko primerja s čipom GeForce 2 MX 200. SiS bo nabor 650 izdal novembra, ko bo izšel tudi Viin P4M266, ki bo prav tako vseboval integrirano grafično kartico. X-biti sicer navajajo, da bo SiS650 v marsikaterem pogledu boljši, saj bo vseboval boljšo grafično kartico, vendar bodo zahtevnejši uporabniki najverjetneje posegli po boljši grfični kartici, za admine pa je tako ali tako vseeno, če kartica zmore 3D pospeševanje ali ne.
SiS prav tako načrtuje nov nabor za Athlone, ki ga bomo ugledali v Q4 in se bo imenoval SiS 740. Po specifikacijah bo spet podoben SiS 735, vendar pa bo tako kot sorodnik za P4 procesorje vseboval SiS315...

0 komentarjev

Filtriranje tekstur @ Sharky

Sharky Extreme - Sharky je poskrbel za še enega izmed svojih izobraževalnih člankov in zadeva tokrat govori o tehnologiji filtriranja tekstur. To je v bistvu še ena izmed tistih prikritih in za večino samoumevnih zadev, ki omogoča igranje v današnjih virtuanih svetovih. No, če je za vas pomembno, da tudi veste kako in zakaj nastaja slika na vašem zaslonu, potem se branja vsekakor lotite. Aja, pa zraven si obvezno pripravite še kakšno mrzlo pijačo in prigrizek, saj je članek povsem v Sharky stilu - dooooooooolg!

0 komentarjev