»

GF100 z modelnimi oznakami

Bosta grafični kartici podobni tokrat resnični Tesla kartici?

vir: AnandTech
AnandTech - nVidia je na svojem uradnem Twitter računu razkrila, kakšni imeni oz. modelni številki bosta nosila sprva najhitrejši grafični kartici, ki bosta uporabljali jedro GF100/Fermi/itd. To bosta GeForce GTX 480 in 470, kar je nekoliko presenetljivo, saj je ves svet pričakoval za stotico nižje številke, torej npr GTX 380. Zakaj so se odločili za to potezo seveda ni znano, morda pa je povezano z zmogljivostnim preskokom ki ga morda lahko pričakujemo od novega jedra. nVidia je namreč že predstavila prve grafične kartice serije 300, a so uporabljale 40 nm čipe, poznane že iz serije 200. S preskokom na GTX 480 in 470 se pravzaprav po vsej verjetnosti želijo distancirati od te serije in potegniti jasno ločnico med njima (in se...

23 komentarjev

7800GT ter 6800 GS + 512 MB RAMa = Gainward

Xtreme Systems - Gainwardu je že nekaj časa nazaj uspelo na (sicer predelano) tiskano vezje kartice GeForce 6800 Ultra priciniti 512 MB RAMa. Pomanjkanje najhitrejših nVidiinih kartic, 7800 GTX 512, jih je prisililo poiskati novo rešitev. Za žrtev operacije, podobni tisti, izvedeni na kartici 6800 Ultra, so izbrali 7800 GT kartico. Gainward pa ne bi bil Gainward, če kartica ne bi imela zelo dolgega imena, Gainward PowerPack! Ultra/3450PCX TV DVI Golden Sample.

Kartica bo teksture shranjevala v GDDR3 tip pomnilnika, ki bo tiktakal pri (vsaj) 700 MHz oz. 1,4 GHz DDR. Zaradi na novo zasnovanega tiskanega vezja lahko pričakujemo tudi rahlo boljše navijalske sposobnosti. Za posladek pa so inženirjem dovolili razrezati še kartico nižjega visokega razreda, 6800 GS, ki so jo prav tako opremili z dodatnimi 256 megabajti GDDR3 pomnilnika, ki je prav tako 1,4 ns.

Tiskana vezja bodo v značilni rdeči barvi, lahko pa pričakujemo tudi rahlo pohitritev v frekvenci s strani Gainwarda. Xtremesystems.org ter

3 komentarji

Gainward predstavlja nove Golden sample

Reactor Critical - Gainward je bil že od nekdaj cenjen proizvajalec grafičnih kartic, ki je marsikaterega kupca privabil s svojimi odličnimi Golden sampli, ki so bili zelo prijazni do navijanja, in nič ne kaže, da bo podjetje opustilo svojo tradicijo, saj je predstavilo novo grafično kartico, ki prav tako spada v to družino. Kartica se ponaša s precej dolgim imenom GeForce4 PowerPack! Model Pro/650 TV "Golden Sample" in je zgrajena okoli najmočnejšega GeForce4 MX460 čipa, ki ga bo podpiral tudi kvaliteten DDR SDRAM. Gainward si je zadal nalogo, da izdela enega izmed najmočnejših primerkov, zato bo čip deloval s frekvenco 310, pomnilnik pa s 600 MHz. Ravno zaradi velikih frekvenc je kartica namenjena konkuriranju Radeonu 8500 in RV250....

0 komentarjev

Robotski "nalagalnik" kaset

Slashdot - Kaj vse lahko naredijo ljudje, ki imajo preveč časa. Nekateri modificirajo, nekateri rišejo grafite na stene, nekateri pa se uležejo na travo in uživajo v skoraj pomladanskem vremenu, ki ga te čase ne manjka. Tisti z največ domišljije pa si zadajo nalogo, da izdelajo stvari tipa "Saj ni res, pa je". Med take ljudi spada tale tip, ki se je odločil, da naredi robota, ki mu bo pomagal nalagati kasete v videorekorder . Ustvarjalec je porabil veliko dela, saj je izdelava takega robota vse prej kot lahek posel. Za krmiljenje pa morate imeti tudi računalnik. Tip je svoj projekt na kratko predstavil in poslikal, na žalost pa ni izdal načrta, kako je vse skupaj naredil.

3 komentarji

SiS315 postaja popularen?

X-Bit Labs - Še ena novička, ki se nanaša na SIS, vendar tokrat ne o procesorskih naborih, ampak o grafičnem čipu SiS315, ki je končno postal pošten izdelek, ki lahko z dobrimi gonilniki konkurira celo Nvidiinemu GeForce 2 MX. Da je SiS315 kar zanimiv čip priča zanimanje nekaterih podjetij, kot so Elitegroup in Gainward, ki je znan po svojih kraticah Golden Sample, ki se odlično navijajo. Gainward je napovedal, da bo proizvajal dve grafični kartici, ki bodo bazirali na SIS-ovemu čipu - Gainward SiS315/32MB in Gainward SiS315/64MB. Glavna odlika teh dveh kartic pa ne bo samo konkurenčnost Nvidiinemu GeForce 2 MX, ampak tudi privlačna cena. Ravno zaradi nizke cene SIS načrtuje, da bo na trgu grafičnih pospeševalnikov zavzel 10 % tržni delež.

0 komentarjev

Gainward snuje nove kartice

Slo-Tech - Novico nam je poslal MorpheusX:
Izgleda, da se je Gainward odločil podreti vse možne rekorde kar se tiče "uradnih" navitih grafičnih kartic. Včeraj je podjetje naznanilo še en produkt iz tako imenovane Golden Sample družine. To je Gainward GeForce2 pro/500 XP "Golden Sample" kartica. Opremljena je s 64MB DDR SDRAM, ki ima dostopni čas 4ns. V izboljšanem načinu, ko frekvenca pride do 500Mhz, kartica teče 25% hitreje, kot pa običajne na GeForce2 Pro bazirane kartice. Pravzaprav se lahko zgodi, da se bo ta kartica izkazala za še hitrejšo v TrueColor načinu, kot na primer GeForce2 Ultra. Tako naj bi se Gainward GeForce2 pro/500 XP "Golden Sample" kartica prodajala za $220, kar je približno 55000 SIT. Kartica naj bi se pojavila v trgovinah po Evropi ob koncu meseca. Več tukaj.

0 komentarjev

Gainward GF3 "GOLDEN SAMPLE"

Overclockers Australia - Kartic na katerih je pricinjen GeForce 3 je danes kot listja in trave. Ravno zaradi tega je za tržni uspeh kakršnekoli GF3 kartice pomembno, da izstopa iz povprečja. Ena izmed takih, ki se povzpnejo nad povprečje je gotovo Gainward GF3 CARDEXPERT, ki nosi posebno oznako "Golden Sample". Ta oznaka ne pomeni nič drugega kot to, da je kartica posebej namenjena tistim, ki bi radi iz svoje grafične kartice iztisnili kar največ. Prvo kar človeku pade v oči je rdeča barva kartice. Izstopa samo hladilnik, ki je črne barve. Na kartici je še 64 MB ELITE DDR pomnilnika, VGA in S-VIDEO izhod. Vendar nas lep design še nikoli ni prepričal v same zmogljivosti določene kartice. Tako menijo tudi na Overclockers Australia, kjer so kartico dodobra stestirali v benchmark programih, preizkusili pa so tudi njene overclockerske zmožnosti. Dobili so precej impresivne rezultate: jedro procesorja so navili do 240 Mhz, RAM pa se je potil pri 550 Mhz. Da tako navita grafična kartica ni kar tako, se lahko...

0 komentarjev

Nova GeForce3 kartica

X-Bit Labs - Tokrat iz Gainward-a. Nič posebnega? O, pa je posebnega! Gainward bo v kratkem izdal svojo Gainward GeForce3 Powerpack kartico, ki bo bazirala na Nvidia GeForce3 čipu. Gainward je tisto podjetje, ki nas je, navijače, navdušilo z Golden Sample serijo kartic, ki so bile pravi bonbončki za navijanje. Tokrat bo Gainward spet skušal presenetiti. Na svojo novo GeForce3 kartico, je v zadnjem trenutku, poleg VGA, DVI in TV-Out izhodov, dodal še Video-Out. Kartica je torej po številu in vrsti izhodov podobna ASUS-ovemu V8200 Deluxe, le da nima vhoda za 3D očala, ki jih kupec dobi ob nakupu ASUS V8200 Deluxe. Cena Gainward GeForce3 Powerpack pa bo tam okoli $500. Kar je popolnoma realno za kartico te vrste.

3 komentarji