»

Xbox leta 2006

Slo-Tech - Po besedah Stevea Balmerja, naj bi Microsoft, ki se je pred kratkim podal v konzolaške vode, leta 2006 okoli naslednjega žogobrcnega svetovnega prvenstva izdal naslednika Xboxa. Glavna prednost? I, več aplikacij za dostop do interneta! Oprosti, dragi Microsoft. Leta 2006? Zelo zgodaj. Flop?

2 komentarja

X-Box caruje!

Slashdot - Sergio je že pred kratkim poročal o tem, kako bo X-Box v kratkem predvajal filme DivX in se sploh začel obnašati kot kakšen manjši nestandardni PC. No, kljub temu, da je že predvajanje DivX filmov na tem strojčku že vse hvale vreden dosežek, pa navdušenci po svetu ne nameravajo odnehati. Pred kratkim sem zasledil novico o skupini, ki bo X-Box poizkušala pripraviti do tega, da bo poganjal program MAME. Za nevedneže: MAME je emulator, ki poganja igre iz 3800 igralnih avtomatov in je že dalj časa na voljo za PC-je. To pomeni, da bomo odslej lahko zastonj in predvsem legalno igrali razne stare uspešnice, kot so Motal Kombat III, Scramble, Space Invaders, Phoenix in še kakšne bolj navdušujoče novejše klasike. Seveda pa tudi tokrat ne bo šlo brez mod čipa. Projekt trenutno lepo napreduje in na voljo so že prve predelane verzije emulatorja.

1 komentar

Nov hack za Xbox

I Am Not A Geek - Hehe, ta konzola je zadnje čase zelo na udaru[:)]. Tokrat so naredili mod chip, ki omogoča igranje iger vseh regij, igranje kopiranih iger in celo poganjanje programov, originalno napisanih za osebne računalnike. Poleg tega pa se vse bolj trudijo spraviti Linux na Xbox - to bo še veselje.

5 komentarjev

Igrajmo DivX filme na Xboxu!

Slo-Tech - Po vsem, kar so morali nekateri primerki Microsoftove debitantske konzole, Xbox, prestati, se ne moremo več čuditi, da jim je uspelo na konzoli zaigrati DivX posnetek, in sicer predstavitveni filmček za Matrico. Po tem, ko je 27. 5. izšel modchip za Xbox, omejitev preprosto ni več. Tretnutna izjemno beta različica zagonskega cedeja, na katerem je igralnik za DivXe, še ne igra zvoka, ima težave s hitrostjo predvajanja posnetka ter se na čase zatika. A vseeno je to postranska težavica, ker je bil led prebit. Bomo kupovali Xboxe kot konzole, sposobne igranja DVD filmov ter DivX cedejev ter jih priklapljali na fotrov Dolby Digital sistem?

6 komentarjev

Xbox modchip

vir: XBox
XBox - Honkonška firma lik sang je izdala več "mod" čipov za Microsoftov xbox.

Xbox Mod čip ne bo zmožen samo predvajanja/igranja lastnih varnostnih kopij in raznih vnosov, ampak bo odprl tudi čisto novo poglavje pri izdelavi konzol. Xbox-ova arhitektura in nabor temelji na arhitekturi osebnih računalnikov, DivX predvajalnikih, VCD predvajalnikih, pa tudi Linux bo možno poganjati na xbox-u.

Tisti, ki bi hoteli presnemavati filme, naj uporabljajo Xtender.

Kopiranje DVD-jev bo zanimivo z Messiah X (MX), ki pa je trenutno še v povojih.

Neox kot prvi najavljeni uradni mod čip pa bo ostal samo govorica.

Več informacij : tukaj

5 komentarjev

Linux @ Xbox

MSNBC - Po tem, ko smo končno dočakali komercialne različice sistema Linux za Sonyevo konzolo Playstation 2, se nam podobne možnosti odpirajo tudi na, o ironija, Microsoftovi konzoli.

Sodeč po članku na MSNBC (smeh: stran je v delni lasti Microsofta) je študentu iz MIT uspelo razvozlati zaščito X Škatulje, s čimer bi lahko poganjal neavtorizirane igre (beri: piratizirane igre) ter sisteme (beri: "konkurenčni" Linux). Istočasno je njegov kolega odkril, da se v pomnilniku nahaja tudi serijska številka konzole, kar pa zna biti v navezi s sistemom za spletno igranje "Live" kamen spotike. Klik!

2 komentarja

X-Box emulator je trojanec!

Overclockers Australia - Hm, očitno imajo hekerji trenutno spet preveč časa in se morajo izživljati nad nečem. Tokrat je bil na udaru domnevni X-Box emulator, ki se skriva v datoteki EMU_xbox.exe in je namenjen vsemu drugemu kot emuliranju naslovov iz X-Boxa. V prej omenjeni datoteki se namreč skriva trojanec, zato se ne igrajte z njo in jo, če jo slučajno srečate na internetu, mirne volje prezrite. Več o samem trojancu si lahko preberete tukaj.

4 komentarji

Našli lastnika rekorda v Space Invadersih

Slashdot - Mogoče se bo tole slišalo malce smešno, vendar pa je res, da so šele pred kratkim našli človeka, ki je med vsemi na svetu dosegel najvišji rezultat v legendarni igri Space Invaders. In ne, lastnik ne prihaja iz Japonske, kjer so igro prav tako nabijali kot nori, ampak iz Amerike, točneje iz New Jerseya. Lastnik rekorda je bil sicer uradno priznan s strani Atarija in Twin Galaxies, kjer imajo shranjene rekorde, ki so jih dosegli igralci iger, vendar so se s selitvijo Atarijevih pisarn podatki o lastniku rekorda izgubili. No, sedaj so ga spet našli, vendar pa so ugotovili, da je Scott Safran, lastnik rekorda na žalost umrl leta 1989. Kljub vsemu pa bo s svojimi 41,336,440 točkami ostal zapisan v zgodovini te izjemne igre. Več o Safranu in o njegovemu iskanju si preberite tukaj.

0 komentarjev

Nekaj za preganjanje dolgčasa

več strani - Včasih si je treba od napornega dela tudi odpočiti in ni boljše relaksacije, kot da se za kakšno urico usedeš za računalnik in greš malo streljat "premikajoče poligone". Vendar pa so vse današnje igre postale enostavno precej kompleksne, zato marsikateri igričar pogreša dobre stare čase, ko so bile računalniške igre še preproste, a nič manj zabavne, kot današnje. Sicer si lahko klasike snamemo iz interneta, vendar bo zaradi grde grafike marsikoga začela boleti glava. Obstaja še druga možnost - marsikatere klasike so navdušenci predelali v "internetno" obliko, tako da jih lahko igramo kar preko spletne strani. Vas zanima, kjer se te igrice da igrati? Berite dalje:
  • Za vse tiste, ki si želijo samo želijo za nekaj časa izklopiti možgane, je kot nalašč legendarni Pong, ki so ga navdušenci predelali v tako obliko, da ga lahko igrate preko spletne strani.

  • Če vas je internetni Pong čisto zasvojil, potem boste gotovo radi zaigrali tudi igre, ki so jih zbrali na tej strani. Stran je sicer...

3 komentarji