»

Zrak proti vodi

HighTekPC - Hlajenje, eden od temeljev za navijanje, je izpostavljeno velikemu pritisku, saj je potrebno ohladiti veliko sproščene toplote, ki jo oddajajo procesorji. Na HighTek PC so spisali zanimiv članek, v katerem so primerjali dve metodi hlajenja, zelo razširjeno zračno ter vedno bolj prodirajoče vodno hlajenje, ki je za marsikoga še vedno eksotika. Obzorje si lahko razširite tukaj.

8 komentarjev

Za nameček...

Geek Extreme - Poglejmo iz te plati. Včeraj je bil božič, kar je bil zadosten razlog za žuriranje v vseh koncih sveta. Res je že, da se je post-božični Maček™ pri nas že skril, a pomnite -- ZDA so 6 do 9 ur za nami. Od tu sledi pomanjkanje novic [:D]. Zato hitro kliknite na hudomušno povezavico, na kateri boste lahko zapeli geekovsko inačico pesmice The night before Christmas. Frag! [:D]

2 komentarja

Za boljše hlajenje

več strani - Danes sem nekako "hladilno" razpoložen, tako teoretično kot praktično, zato mi je v oči padel test hladilnika in kablov. Pa kar po vrsti:
Na Voided Warranty so testirali Zalmana CNPS6000-Cu HSF. Članek so namenili tudi vsem, ki šele jadrate v vode hlajenja, saj je napisan razločno in kar dolgo za test. Na koncu so ugotovili, da zadeva seka. Pa še klik do testa.
Fantje na MyWorld.com so pod drobnogled vzeli okrogle kable, ki rešijo marsikateri problem slabo zračenega ohišja. Poleg samega izgleda, ki je res prijazen na oko (kabli so črni), jih je navdušila še enostavnost namestitve. Love at a first sight, kot so napisali. Svetujem ogled.

0 komentarjev

Hlajenje za vroče poletne dni

System Cooling - Hlajenje računalnika se je iz popolnoma nepomembne stvari v času, ko navijanje računalniških komponent še ni bilo tako zelo popularno tekom navijalske revolucije spremenilo v pravo malo znanost. Vendar pa ali je ukvarjanje s to dejavnostjo res namenjeno le izbrancem? Odličen članek, ki so ga spisali na Systemcooling dokazuje da ne. Članek je v osnovi namenjen manj podučenim in se zares obširno razpiše na temo hlajenja. Je sicer dokaj dolg, vendar sem prepričan, da tistih, ki jih te stvari zanimajo ne bo dolgočasil. Priporočam.

0 komentarjev

Za lahko noč

UK Gamer - Po IZJEMNO dolgočasni soboti sem dobil še eno zanimivo povezavico: Distančnik za AMD Durone ter Thunderbirde se zna izkazati kot zelo priročna zadeva, saj obstaja kar nekaj primerov zloma procesorja ob prevelikem pritisku hladilnika na jedro. Ta distančnik, narejen iz bakra, pa lepo enakomerno porazdeli pritisk po celi površini. Pa še k hlajenju pripomore. Malo, ampak vseeno. Pa lahko noč. Se beremo jutri zjutraj.

4 komentarji