»

Ženske potrebujejo večje zaslone

New Scientist -

Zanimiva študija, katere rezultati so objavljeni na New Scientist, ugotavlja, da ženske za uspešno delo z računalnikom in navigacijo potrebujejo večje zaslone kot pripadniki moškega spola.

V študiji znanstveniki z univerz Pittsburgha in Pennsylvanie ter Microsoftovi inženirji ugototavljajo, da arhitektke, dizajnerke, instruktorice in celo igralke računalniških iger potrebujejo večje in širše zaslone ter natančnejše 3D-animacije, da bi se lahko njihova produktivnost kosala s storilnostjo moških.

Dasiravno se zadeva sliši diskriminatorno, raziskave, ki so jih zgoraj navedeni opravili, kažejo, da imajo ženske v povprečju slabšo prostorsko predstavo kot moški. Več o tem.

19 komentarjev

Microsoft Sporočilnik: Beži!

The Register - Lahko reči, malce težje izvesti.

Kakorkoli, na NTCompatible sem našel zanimiv članek (v trenutku pisanja povezava ne dela - klikni Klik! niže), ki z minimalnim posegom v sistem Messengerja doda v seznam nameščenih programov v oknu "Dodaj/Odstrani programe".

A tudi po tem, ko Dobroto ročno odstranite, vam bo Microsoft predlagal "nujen popravek", ki pa omenjen skupek kode ponovno namesti. Klik!

5 komentarjev

Optimizacije Win2000 drugič

NvNews - Očitno so Win 2000 postali zelo popularen sistem. In očitno je optimizacija le teh v zadnjem času zelo popularna tema. Na tem naslovu boste tako našli kopico uporabnih nasvetov, ter trike kako pohitriti sistem, zmanjšati porabo RAM-a, ter kako odstraniti določene neuporabne programe (Grrrr), kot recimo Pinball in podobno... Ogled priporočen za vse, ki uporabljate Win 2000.

2 komentarja

Optimizacija Win2k/NT za igre

NTCompatible - Na NTCompatible so objavili res dober nasvet za pospešitev vseh iger pod Win2k/NT operacijskim sistemom. V bistvu gre za izdelavo lastne .bat datoteke, v kateri dodelite igri ali programu precej večjo prioriteto in s tem več procesorskega časa, kar seveda pomeni, da bo igra/program tekla hitreje. Mogoče se zadeva sliši zakomplicirano, toda verjemite, da je postopek zelo preprost. Jaz sem si tako uredil vse bližnjice in sem precej zadovoljen...

6 komentarjev

Optimizacija Win2k sistema

3D Rage - Heh, večina vas je verjetno že precej naveličana vseh teh optimizacijskih vodičev za različne sisteme, toda nekaterim pridejo prav. Na 3D Ragu (BTW, cool design!) so objavili precej temeljit optimizacijski vodič za Win2k, v katerem se predvsem koncentrirajo na pomnilnik in trdi disk, kar je za hitrost sistema seveda najbolj pomembno. V tem vodiču boste našli tako splošne nasvete, kot tudi navodila za spreminjanje registra, tako da je primeren tako za začetnike, kot izkušene uporabnike.

0 komentarjev