»

Za boljše hlajenje

več strani - Danes sem nekako "hladilno" razpoložen, tako teoretično kot praktično, zato mi je v oči padel test hladilnika in kablov. Pa kar po vrsti:
Na Voided Warranty so testirali Zalmana CNPS6000-Cu HSF. Članek so namenili tudi vsem, ki šele jadrate v vode hlajenja, saj je napisan razločno in kar dolgo za test. Na koncu so ugotovili, da zadeva seka. Pa še klik do testa.
Fantje na MyWorld.com so pod drobnogled vzeli okrogle kable, ki rešijo marsikateri problem slabo zračenega ohišja. Poleg samega izgleda, ki je res prijazen na oko (kabli so črni), jih je navdušila še enostavnost namestitve. Love at a first sight, kot so napisali. Svetujem ogled.

0 komentarjev

Uredite kable!

Case Junkiez - Da ne bo vaše ohišje izgledalo takole: si preberite članek o urejanju kablov na CaseJunkiez.

Urejeni kabli so del poti do uspešnega navijanja in nepregrevanja vašega procesorja ali drugih komponent. Ker je zračni pretok boljši, se vam bodo vse komponente občutno manj grele, to pa pomeni večjo stabilnosti in večjo overklokabilnost. Zato, veselo na delo!

0 komentarjev

Poraba CPUja?

LAN Addict - Saj poznate "Task Manager" v Oknih, ki vam pove, koliko je zaseden vaš procesor kajne? Tale zadevica vam omogoča prav to, le da jo lahko namestite kamorkoli hočete. Lahko ga prilepite na ohišje, na monitor ali na mizo. S to razliko, da je priklopljena na COM vhod in že vam števec, podoben tistemu za obrate pri avtomobilu, kaže zasedenost vašega procesorja. Uporabno, če vas venomer zanima, kako močno se trudi vaš procesor.

4 komentarji

Urejanje kablov

Inside Project - Takole, ko mi ljudje pošiljajo slike svojih sistemov prek irca, me včasih prav zaboli pri srcu, ko vidim, da ima človek zelo lepo izdelano ohišje, ter po možnosti pleksi steklo na eni od stranic, skozenj pa se vidi popolni kaos žic in kablov.

Tudi notranjost računala prispeva h končni oceni (tudi v Piranu bo tako), tako da se hitro spravite nad urejevanje notranjosti vašega mlinčka. Na Inside Project so začeli pisati članek o urejevanju kablovja, tako da si ga le preberite in naredite čim več iz svoje škatulje. Naj vas še opozorim na dva Slo-Techova članka, ki molita taci v to smer: Okrogli IDE kabli in Krajšanje IDE kablov. Hitro, Piran 2002 se bliža! [:D]

2 komentarja