»

nLite

Slo-Tech - Ste se že kdaj spraševali, kako odstraniti nezaželjene dele vašega priljubljenega operacijskega sistema, kot je naprimer podpora tipkovnicam za dežele, v katerih ni računalnikov? Če uporabljate Okna vam nLite pri tem lahko pomaga. Z njim lahko odstranite skoraj vse: od nepotrebnih gonilnikov, podpore za jezike tretjih držav, ohranjevalnikov zaslona, vsem priljubljenih kockastih ozadij do nadvse uporabnega slikarja. Omogoča vam tudi intergriranje Service Packa ter izdelavo zagonske ISO slike brez nepotrebnih komponent. Za njegovo delovanje potrebujete Microsoftov .NET Framework, ki ga dobite tukaj.

56 komentarjev

Liberte, Egalite, Frethem (Unicorn)

Vnunet - Ime: Samorog Frethem
Rod: Virus
Družina: Socialec
Ime Datoteke: decrpyt-password.exe
Opis ZlobneKode: tipičen predstavnik družine, ki se, kot bi rekli naši vrli tv-medijci, "ne razširja že s prihodom v poštni predal", pač pa uporabnika opozarja, da vsebuje neko zelo zelo skrivno geslo, s katerim imaš do-stop do.. nečesa pomembnega pač. No, uporabnika poziva, naj si geslo zapomni in ga ne shrani na disk, s čimer naj bi uporabnik kliknil na gumb "Odpri" namesto "Shrani". Od tu dalje pa rutina: razpošljek na naslove v adresarju (Outlookovemu, seveda). Oni, ki redno posodabljamo definicije podpisov virusov, smo seveda varni. (Da, Minmax, oni, ki ne uporabljajo Oken takisto...)

3 komentarji

Benjamin naskoči KaZaA

The Register - Ja, po para-diranju po Radovljici se mi jako ljubi pisat novice o -- virusih. Tokratni skupek ZlobneKode™ se predstavlja pod več kot 1.000 naslovi glasb, programja ali filmovja. Ko ga uporabnik Dolnaloži ter požene, ustvari mapo (ter da v 'share'), od koder zopet preži na morebitne nepazljive mozoljavčke (in njihove očete). No, virus sicer ni ravno razdiralne narave, pač pa uporabniku kaj rad postreže s pop-up okenci. Komercializacija? Klik!

5 komentarjev

Avtor virusa Melissa obsojen na zapor

The Register - In sicer za dvajset mescev zaradi milijonov dolarjev škode, ki jo je povzročil, ko je spustil virus 'na prosto'. Včeraj je David L. Smith prejel kazen - že omenjenih 20 mescev zapora in pa globo $5.000. Obe strani v primeru sta se strinjali, da je škoda, ki jo je virus Melissa, ki je bil eden prvih e-mail virusov, ki so izkoriščali napake v Outlooku, presegla 80 milijonov dolarjev. Večina te škode je nastala, ko so se zamašili e-poštni sistemi. Upajmo, da se bodo osebki, ki iz ljubega dolgočasja pišejo viruse, sedaj malo zamislili in ne bodo več smetili z virusi po internetu.

11 komentarjev

ZlobnaKoda: Java, IE in Proxy

The Register - Še ena kost MS-neprivrženim: ZlobniJavaAppletek izkorišča luknjo v v naslovu omenjene kombinacije, ki mu omogoča preusmeritev podatkov po tem, ko zapustijo Proxy strežnik. Tovrstna konfiguracija sicer ni ravno pogosta pri rezidenčnih uporabnikih, zna pa biti problem predvsem v podjetjih. Rešitev? I, Microsoftov Popravek, ali pa -- kot predlaga konkurent N -- nadgradnja na Netscape 6.2(.1).

0 komentarjev

Lej, virus...

ZDNet - Ponižno izjavljam, da sem danes skoraj padel nekam ter želel admine svojih emajlnih računov pobarati, da pri datoteki "www.myparty.yahoo.com" ne gre za datoteko s končnico .com (sicer izvršilna datoteka), ampak, hehe, spletni naslov. Idiotism Per Sempre, to sem jaz.

Sramote si na srečo nisem naredil, sem pa sporočilo o virusu prejel od nemalo poštnih strežnikov: gre za virus WORM_MYPARTY.A, ki se predstavlja kot emajl s temo "new photos from my party!", obljublja pa povezavo do slikic z neko noro zabavo. Datoteka ('spletna povezava') se zapiše na C:Recycledregctrl.exe ter pošlje pankrte na naslove Adresarja in v Outlooku shranjenih naslovov (dbx).

15 komentarjev

Gokar. Virus, ki okuži Outlook...

Vnunet - Iz F-Securevih laboratorijev opozarjajo, da je na pohodu nov virus. Gokar za razpošiljanje uporablja MSjev organizator Outlook ter poskuša deaktivirati antivirusne programe.

Razpošilja se kot sporočilo z različnimi temami ('If I were god and didn't believe in myself, would it be blasphemy?', 'The A- Team VS KnightRider ... who would win?', in 'I like this calm, moments before the storm') ter priponko s končnico PIF, SCR, COM, EXE ali BAT.

V Visual Basicu narejen virus v sistem naloži datoteko KAREN.EXE, navodila za odpravljanje pa najdete tukaj.

3 komentarji