»

XPS510 5.1 surround zvočniki

Sound Card Central - Na Sound Card Central so si ogledali zanimiv zvočniški surround sistem, ki temelji na petih satelitih in globokotoncu - to se pravi 5.1 sistem. Nekaj osnovnih karakteristik:
  • Globokotonec: 20 W RMS
  • posamezni satelit: 8 W RMS
  • frekvenčno območje: 35 Hz - 20 KHz
  • 5.25" membrana globokotonca
  • 3" satelitska membrana
  • razmerje signal - šum (SNR): 85 dB.
Zanimiv sistem, ki pa po mojem mišljenju po glasbeni moči še vedno zaostaja za Creative Inspire 5.1 Digital 5700. Seveda zaostaja tudi cena.

1 komentar

Jazz J9940 5.1 zvočniški sistem

Hardware Test - Jazz J9940 je sistem, ki izgleda zanimiv. Že na prvi pogled lahko opazimo, da ima velik nizkotonec, kar je zelo pohvalno [:D]. Zadnji zvočniki imajo svoja držala, tako da jih lahko postavimo v višino naših ušes, sprednji pa že imajo pokončni dizajn. Skupna moč sistema je 200w RMS, od tega kar 100w moči pripada nizkotoncu. Pohvalno. (naj omenim, da zame muzike brez pravega basa žal ni [:D])....

3 komentarji

Creativovi prenosni zvočniki

t - break - Na t-break so se razpisali o novih Creativovih zvočnikih. Ti zvočniki so namenjeni prenosnikom, saj tehtajo le 320 gramov z baterijami vred. So v velikosti dlančnika in zato primerni tudi za CD predvajalnike. Z računalnikom jih povežemo preko 3,5 mm vhodnega priključja. Gizmoti dosežejo moč 4 Watte. Ti zvočniki sploh niso slabi, saj lahko z dimenzijami 154 × 65 × 50 mm predvajajo glasbo kar 35 ur. Klik!

0 komentarjev

Hercules XPS 210 ter 510 zvočniki v navezi z Gamesurround Muse XL in Fortissimo II zvočnima karticama

Dan's DATA - Mogoče malce pozno, a vseeno. Pri Danu so se odločili stestirati Herculesove izdelke. Tako so v roke dobili dve zvočni kartici in dva seta zvočnikov. Za zvočniška sistema so ugotovili, da spadata med cenejše sisteme. Pri XPS 210 (kateri so 2.1 zvočniki), se vse komande nahajajo na wooferju, kar zna biti malce nerodno, so pa drugače privlačne črno-modre barve ;) Tudi pri XPS 510 se vse komande nahajajo na wooferju, so pa v celoti črni. Z zvokom obeh so bili navdušeni. Kar pa se tiče zvočnih kartic, bom krajši. Muse XL je ena izmed najcenejši (kvalitetnejših) zvočnih kartic na trgu, Fortissimo pa je za malce več denarja, tudi dobra kartica z "podporo" 5.1 zvočnikom. Kot grajo so omenili starost driverjev na priloženem CDju....

1 komentar

Philipsovi "tanki" zvočniki

OCAddiction - Zelo ličen sistem štirih satelitov in globokotonca, ki se lahko pohvali z zelo lepim dizajnom, tankostjo satelitov, kovinsko barvo ter priloženim daljinskim upravljalcem. Ima tudi neki novi sistem ojačanja basov, imenovan wOOx, ki pa, kot pravi opisovalec, ni na nikakršen način beden, saj je izjemno kvaliteten in ni le poskus natega kupcev. Če se bo dalo te zvočnike dobiti tudi pri nas, si jih bom kupil, saj so res lični. Aja, še opozorilo: Nikar ne izgubite daljinca, saj brez njega ne boste mogli več upravljati zvočnikov. To je minus. Baje so dokaj poceni. To je plus.

4 komentarji