»

Hlajen monitor?

Twisted Mods - Res je, tudi monitorji potrebujejo hlajenje. Na Twisted Mods so spisali članek o modifikaciji CRT (se pravi katodnega) monitorja. V monitor je avtor vdelal dva prozorna ventilatorja - vsakega na eno stran - čeznju namestil mrežice, vstavil pleksi steklo in za osvetljavo še modre LED diode. Končni rezultat izgleda osupljivo! Članek si lahko ogledate tukaj! Pa še slikico kot žgečkljivček ("teaser").

9 komentarjev

Hlajenje grafičnih kartic, Hypotermia style

Hypothermia - Nekaterim zanesenjakom izgled (računalnika, seveda) pomeni vse in eden takih je tudi Steve s Hypotermie. Tip se že nekaj časa važi s svojim prozornim ohišjem, goro ventilatorjev in raznimi vizualnimi bonbončki, sedaj pa se je spravil še nad svojo grafično kartico. Seveda je izbral modrega Herculesa, na stvarco pa je namontiral ustrezne modre hladilnike in modro vodno hlajenje. Njegov članek si lahko ogledate tukaj in moram priznati, da bi na takšno grafikuljo padla marsikatera računalniško osveščena punca .

1 komentar

Dober članek o Peltierjih

PC Mechanic - Na PC Mechanicu so objavili zares dober članek o peltierjih. Te zadevce so lahko ključ do zelo nizkih temperatur, lahko pa vam mimogrede izžgejo luknjo v procesorju. Verjetno ste že vsi videli slikice zoglenelih procesorjev. To seveda pomeni, da previdnost nikoli ni odveč pri delu s peltierji in dobra izobrazba je nujna za vsako igračkanje. Če se torej nameravate ukvarjati s peltierji, si PC Mechov članek le oglejte. Na Slo-Techu smo o peltierjih pisali že kar nekaj časa nazaj, naš članek pa lahko preberete tukaj.

0 komentarjev