»

Metamorph v Benetkah

Slo-Tech - Dejstvo, da je skokovit razvoj računalništva v zadnjih desetletjih omogočil napredek tudi na mnogih drugih področjih, je splošno znano. Eno izmed področij, kjer je računalnik postal ne samo pomožno, marveč zadnje čase tudi edino orodje za delo, je arhitektura. Oblike ki bi jih bilo nemogoče izrisati zgolj s pomočjo ravnila in šestila so postale vsakdanje, saj računalnik omogoča natančno upodabljanje in načrtovanje arhitektovih sanj.

Nikjer ni to bolj vidno kot na največji predstavitvi svetovne arhitekture v našem koščku planeta, beneškem Arhitekturnem bienalu. Vsake dve leti svoja dela tu predstavi vrh svetovne arhitekturne srenje, in letošnja tema "Metamorph" je privabila nekaj prav posebnih...

8 komentarjev

Nov izziv hekerjem!

Norway Post, The - V nekem muzeju na Norveškem so v dar prejeli več kot 1600 knjig in dokumentov, ki naj bi bili sedaj dostopni širši javnosti. Pri predaji dokumentov pa je prišlo do zanimivega problema, kajti nedolgo tega je preminil upravnik, ki je arhiviral dokumente in je "pozabil" predati geslo njegovemu nasledniku. Zato se je direktor muzeja odločil za precej drzno potezo. Po nacionalnem radiu je pozval hekerje, naj mu pomagajo rešiti problem in odziv je bil vse prej kot majhen. Klik!

3 komentarji

Hekerski napad na sta.si

Dnevnik - Kot danes poroča Dnevnik, so hekerji napadli spletno stran Slovenske tiskovne agencije STA. V zgodnjih jutranjih urah je bila namreč nedostopna spletna stran naše osrednje tiskovne agencije STA. Računalniški hekerji so namesto običajnih novic STA ponudili črno stran, na kateri so zapisali: "WoH se je vrnil." Dodali so še opozorilo: "Pričakujte več.". Eh, eni imajo pa res čas...

6 komentarjev

Ste denarja željan heker?

ZDNet - Potem je tole tekmovanje nalašč za vas. Korejsko podjetje "Korea Digital Works" je namreč ustvarilo aplikacijo, za katero pravijo (oziroma, bolje rečeno, prokleto hudo upajo :D), da se vanjo ne da vdreti. Ravno v te namene so odprli razpis, na katerega se lahko prijavi vsak, ki meni, da ima znanje ter opremo vdreti v dotični strežnik. Nagrada? Prvi, ki dobi korenski račun (root account) na računalu ter se podpiše v vnaprej določeno .html datoteko, dobi sto tisoč ameriških zelencev. Še omejitve: Nič DoSanja, nič brisanja datotek, nič ugašanja procesov, nič ugašanja samega strežnika. Vas zanima? Klik!

0 komentarjev

Še en ruski heker za zapahi - 15 let

The Register - Tokrat gre za enaindvajsetletnega 'Nikolaia', ki je vdrl v bazo neimenovane banke v New Yorku, ter v zameno za ne-objavo zahteval celih $10.000 (mislim... Austin Powers varianta? ), a za podkrepitev grožnje kljub vsemu objavil podatke o 1.500 računih. Moskovski organi so nadobudneža izsledili po tem, ko si je z banko izmenjal e-mail sporočilo, s čimer so prišli do njegovega IP naslova. Nekoga bi za mesec dni posedel pred igro Uplink...

7 komentarjev

Hekerska šola

Gambit - Ste vedeli, da obstaja v Parizu prva uradna šola za hekerje?
Preden se zgrozite, da sedaj že učijo ljudi, kako bodo v vdrli v vaš računalnik, vas lahko potolažim, da gre predvsem za skrbnike strani, ki se na takšen način želijo obvarovati pred vpadi. Šolo menda tudi redno nadzoruje policija.
Učijo predvsem znani ljudje z francoske hekerske scene, cena začetnega tečaja, če vas zanima, pa je 30.000 sit. Aja, tečaj traja 9 ur.

9 komentarjev

Protiteroristicni zakon tudi proti hekerjem

MSNBC - V Veliki Britaniji so sprejeli nov zakon, po katerem bodo računalniški hekerji lahko klasificirani kot teroristi in kot taki lahko tudi primerno kaznovani. Ta zakon (The Antiterorism Act 2000) razširja definicijo terorizma tudi na cyberterorizem, saj definira terorizem tudi vsako vrsto dejanj, ki resno vplivajo na delovanje elektronskih sistemov.
Vlada Velike Britanije je razširila definicijo terorizma predvsem zato, ker je zaskrbljena, saj militantne grupe vedno pogosteje uporabljajo kot vrsto akcije računalniško hekanje. Torej, če mene vprašate, skrajni čas za tak zakon.

Po drugi strani pa, ironično, je pricurljala druga novica: kot verjetno veste, je v zadnjem času bil aktualen e-mail virus Anna Kournikova. Njegov stvaritelj je bil odkrit ravno pred nekaj dnevi, sedaj pa je še nek župan iz Nizozemske izjavil, da bi ga rad zaposlil.
Mislim too much... Nagrada za to, da je avtor tega virusa povzročil totalen kaos. Krneki.

Več o tem pa tukaj....

17 komentarjev

Slo-Tech shackan

Jaz - Le nekaj ur (relativno gledano [:))]) potem, ko je nadebudni hacker vdrl v strežnike Microsoft.si, se je naš miranpozar v dvomljivem stanju vsedel za tipkovnico in začel šariti po Slo-Techu. Rezultat njegovih blodenj je bil prvi zabeleženi "vdor" v Slo-Techov sistem skript in to nič drugega, kot našo Anketo! Seveda stanje ni trajalo dolgo, saj je napaka bila popravljena v zelo kratkem čase, toda nekateri obiskovalci ste včeraj pozno zvečer namesto na vprašanja o...

7 komentarjev