»

Owca™ PC

Overclockers Australia - Kar zanimivo je gledati, kako nekateri modificirajo svoja ohišja. Nekateri se mučijo s pravilnimi kombinacijami lesa, drugi si uničujejo zdravje z barvanjem, spet tretji s svojo kirurško natančnostjo izrezujejo razne simbole. Nekaterim pa je kratkomalo vseeno za modersko umetnost in jim je dovolj že to, da svoje komponente zavalijo na kup in jih obdajo z nekakšno peno (to je Purpen - material za izoliranje in nameščanje okenj in podobnih stvari - alien-w). To je storil tudi lastnik tele owce™. Stvar sicer izstopa, vendar ocenjevalci niso bili ravno najbolj navdušeni. Ste vi istega mnenja?

10 komentarjev

Nove modifikacije

več strani - Očitno je poletje čas, ko so modifikatorji najbolj dejavni, saj je časa več kot preveč, idej tudi, modifikacij pa je zadnje čase kot listja in trave. Med njimi seveda najbolj izstopajo tiste najbolj čudaške, kot je na primer tale. Tip, katerega projekt si lahko ogledate na prej omenjeni strani, se je odločil, da celoten računalnik preseli v bakelitni radio 1946 Bush DAC 90, ki se kar lepo poda zraven wide screen televizorja (sanja svinja kukurus [:D]). Tip na tej strani pa je dokazal, da se na prvi pogled neuporabne stvari lahko čisto lepo uporabi za računalniško ohišje. Tip je namreč celoten računalnik spravil v škatlo, v kateri so včasih hranili granate, rezultat njegovega dela pa si lahko ogledate na spodnji sliki.

3 komentarji

Računalnik za vola ubit

Overclockers Australia - Overclockers Australia, stran, ki jo marsikdo izmed vas pozna tudi po bogati bazi lepo zmodificiranih ohišij, je pred kratkim spet odprla svojo PCDB bazo, v katero so uporabniki po dolgem času lahko spet začeli dodajati svoje umetnine. Dodanih je bilo kar nekaj novih ohišij, med katerimi najbolj izstopa tole. Ne izstopa ravno zaradi kakšne posebne lepote, ampak zaradi natlačenosti z raznoraznimi komponentami. Samo poglejte si to količino diskov [;)].

4 komentarji

Modifikacija

Slo-Tech - O tej modifikaciji ni pisati kaj dosti, saj je avtor naredil svoje ohišje iz ničle ter pokomentiral ves proces nastajanja le-tega. Končni izdelek? Kockasta oblika, kompaktna velikost, osvetljenost iz vseh strani ter zelena zavist s strani prijateljev. Klik! Še slika:

2 komentarja

Modifikacija

Slo-Tech - Ta modifikacija je ravno v pravšnji meri neresna, da jo lahko brez slabe vesti uvrstim v sobotne novice [:D]. Na tej strani si lahko pogledate, kako modificirati svoj gumb za vklop računalnika tako, da bo le-ta izgledal kot tisti, ki ga videvamo v ameriških patriotskih filmih, s katerim predsednik detonira atomsko bombo. Vas mika [:D]?

4 komentarji

Še ena modifikacija

PC Paradox - Vse bolj se mi dozdeva, da bomo morali kmalu odpreti "klan lastnikov Chieftec ohišij", saj opažam, da jih imajo že skoraj vsi. Tudi na našem srečanju v Piranu sem lahko videl nekaj lepo zmodificiranih primerkov tega zelo priljubljenega ohišja. Američani tudi niso izjeme ([:D]), saj je avtor pravkar linkanega članka svojega sivega Chiefteca pobarval, vanj vgradil pleksi steklo v levo stranico ter namestil šalterje™ za ventilatorje. Kar lepa modifikacija.

2 komentarja

Spet nora modifikacija

vir: HardOCP
HardOCP - Mislil sem, da so modifikatorji obdelali že vse teme, vendar sem ob ogledu te strani takoj spremenil svoje mnenje. Za kaj gre? Internet je danes zasičen z raznimi običajnimi modifikacijami sila ponosnih lastnikov, ki jim je uspelo prebarvati svoje ohišje in so se sedaj postavljajo naokoli, zato se je neki tip odločil, da bo naredil nekaj posebnega. Odločil se je, da bo za ohišje svojega računalnika uporabil kar poštni nabiralnik. Dobesedno! In izdelek izgleda, vsaj za moje pojme, precej impresivno. Če bi radi tudi vi malce izstopili iz povprečja in se podstopili podobnega modificiranja, ne skrbite, saj je tipčina na isti strani napisal tudi obsežen vodič, ki razloži vsak korak. ...

1 komentar

Še ena zanimiva modifikacija

vir: Pheaton
Pheaton - Tale modifikacija prihaja iz iste strani in je tudi nekaj posebnega, zato sem se odločil, da jo obravnavam posebej. Modifikator je za razliko od prejšnjega tipa uporabil malce bolj umirjeno modificiranje, saj svojega ohišja ni odel v rdeče barve in simbole "srp+kladivo", ampak v les. Kot lahko vidite na sliki je končni izdelek zelo lep in je navdušil do te mere, da so ga proglasili za modifikacijo meseca.

1 komentar

Dobra modifikacija

Overclockers Australia - Na strani Overclockers Australia so objavili novo modifikacijo nekega tipa, ki ima že izkušnje s spravljanjem računalnika v potovalni kovček. Isti tip je presenetil tudi drugič in napravil isto modifikacijo, ki pa ni nič manj navdušujoča. Seveda pa najbrž ne gre samo za bahanje, saj je računalnik v kovčku dobro prenosljiv in primeren za LAN partyje, pa še polno radovednežev se bo vedno paslo okoli njega. Izdelku se lahko načudite tukaj, kjer pa vas bodo najbrž zmotile slike, ki so slabše kvalitete. Še slikica za najbolj neučakane [:D] :

0 komentarjev

Še ena nora modifikacija

Overclockers Australia - Očitno številnim uporabnikom širom po svetu še ni zmanjkalo idej za razno razne bolj ali manj nore modifikacije. Po raznih ohišjih, ki so jih uporabniki izdelali iz Lego kock, ohišij iz pene in podobnih stvareh, sem danes naletel na stran nekega zanesenjaka (čudaka), ki je v svoj IntelliMouse explorer vgradil čisto pravi ventilator. Ker je modifikacija rahlo neobičajna, se je tip izgovoril, da je ventilator namenjen hlajenju njegove igričarske roke, ki se po napornem igranju kaj rada pregreje. Ja, pa kaj še :D.

4 komentarji

Nora modifikacija

HardOCP - Veliko nas ima na vse mogoče načine modificirano ohišje - kup ventilatorjev, nova barva, vodno hlajenje,... A kaj, ko slejkoprej zmanjka idej :'(. Če spadate med te, ki so naredili že vse, potem je tale povezava kot nalašč za vas. In če se bo kdo slučajno lotil take modifikacije, naj prosim poslika in objavi, kar bo nastalo - vedno je lepo videti, kaj s(m)o sposobni narediti Slovenci :).

10 komentarjev

Nore modifikacije!

Afrotechmods - To je pa stran z najbolj norimi modifikacijami kar sem jih kdaj videl! Prejšnja novica opisuje združevanje PSXa in PCja. Ko pa sem še malce deskal po Afrotechmods, sem odkril še eno noro modifikacijo. Ustvarjalci te zelo preproste a grozno domiselne strani so pod oddelek "zelo poceni modifikacije" opisali tudi hlajenje pomnilniških čipov na grafični kartici s kovanci. Samo oglejte si tole sliko in vse vam bo jasno: Priporočam vam, da še malce podeskate po tej strani, saj boste presenečeni, kam seže domišljija nekaterih osebkov! Dodatek:
- Tukaj je opis "papirnega hlajenja";
- Tukaj so uporabili alu folijo pri hlajenju Athlona;
- Tukaj imate kup neumnosti in tako naprej...

4 komentarji

Rheobus na OC Australia

Overclockers Australia - Test Rheobusa je bil na Slo-Techu že objavljen, vendar sem vam za osvežitev spomina poiskal še en test, ki so ga tokrat opravili na Overclockers Australia. Da na kratko ponovim: Rheobus je napravica, ki vsebuje regulatorje, s katerimi lahko nadzorujemo hitrost ventilatorjev. Dobimo ga v kit izvedbi (razstavljen), vendar sestavljanje ni težavno. Vse kar moramo storiti je, da ga inštaliramo v 5,25 " plastično ploščico in ga vstavimo v ustrezno odprtino na ohišju. Kako stvar izgleda? Oglejte si na sliki:

5 komentarjev

TweakTownova ohišja

Tweak Town - TweakTown gosti veliko idej. Tako imajo na njihovi strani kar oddelek z modificiranimi ohišji. Kot po naključju je pa imel naš zagrizeni forumaš ^Ganja^ malo preveč časa. Spravil se je ter poiskal njegove osebne favorite. Temu se bi pa lahko reklo "prepuščanje domišljiji prosto pot". Meni osebno so ta ohišja zelo všeč. Ko bi le imel čas igrati se s tem... Thnx, ^GanjA^!

9 komentarjev