»

Britanija: "information wants to be free"

Slo-Tech - Britanski uradniki očitno načelo "information wants to be free" (informacije želijo biti svobodne) vestno udejanjajo tudi v praksi.

V nedeljo je namreč prišlo na dan, da je še eden izmed vladnih uradnikov na britanskem vlaku izgubil občutljive informacije.

Vestni najditelj je dokumente tako kot v prejšnjem primeru nemudoma odnesel medijem, dokumenti pa tudi tokrat vsebujejo podatke o globalnemu boju proti financiranju terorizma, poleg tega pa še informacije o trgovanju z drogami in pranju denarja.

Po poročanju The Independenta, ki je dobil dokumente, so dokumenti vsebovali podrobnosti o možnostih manipulacij s trgovalnimi in bančnimi sistemi za nezakonito financiranje iranskega jedrskega programa ter informacije o potencialnih zlorabah komercialnih spletnih strani ter internetnih plačilnih sistemov za financiranje terorizma.

Trainsparency?

21 komentarjev

Prosim, preglej ta dokument. Mimogrede mi...

Vnunet - ... lepo pošlji še zahtevani dokument, ki ga sam sicer nikakor ne bi smel dobiti. Pa saj sva kolega, kajneda?

Dotični zlobnež bo seveda imel kolega, če bo na drugi strani sedelo računalo z nameščenim Wordom (po možnosti 97 -- obseg Luknja™ še raziskujejo). Tega namreč heker zna s pravilno sestavljenim dokumentom, ki ga kolegu pošlje s prošnjo za revizijo (ter jo ta tudi odobri) prepričati, da poleg ključnega dokumenta priloži še kakšen drug dokument (ki ga heker zahteva). Microsoft slame še ni izdal -- ko jo bo, boste obveščeni. Klik!

Do takrat pa ne uporabljajte Worda. [:O]

4 komentarji

Kraja pasovne širine

Slo-Tech - Tako se dela. Nekateri Američani ("hacker ring" :]) naj bi po trditvah policije ter FBIja priredili opremo svojega ponudnika hitrega dostopa do interneta na način, da jim je na račun drugih uporabnikov dovoljeval večo hitrost, ki naj bi jo, zopet -- po trditvah onkrajlužnih angelov -- uporabili tudi za dolvleko iger. Klik!

Če bi se to zgodilo v Sloveniji, bi sodnik verjetno razumel stisko na SiOL ADSL priklopljenih uporabnikov [>:D].

9 komentarjev

Nov izziv hekerjem!

Norway Post, The - V nekem muzeju na Norveškem so v dar prejeli več kot 1600 knjig in dokumentov, ki naj bi bili sedaj dostopni širši javnosti. Pri predaji dokumentov pa je prišlo do zanimivega problema, kajti nedolgo tega je preminil upravnik, ki je arhiviral dokumente in je "pozabil" predati geslo njegovemu nasledniku. Zato se je direktor muzeja odločil za precej drzno potezo. Po nacionalnem radiu je pozval hekerje, naj mu pomagajo rešiti problem in odziv je bil vse prej kot majhen. Klik!

3 komentarji

Romunski hekerji

Joker - Sicer verjamem, da ste to že mogoče prebrali, samo vseeno se mi zdi vredno objave. Po včerajšnjem uspehu slovenske nogometne reprezentance so bili romunski hekerji tako deprivirani, da so se odločili napasti stran slovenske Pošte. Kot vidite, imajo malo domišljije
Sicer pa, za včeraj vam je lahko žal, da vas ni bilo na Kongresnem trgu, ker je bilo vzdušje fenomenalno ( danes pa bolijo noge ), pa še Slo-techovcev je bilo kar dosti.. Aja, klik, potem pa boste že našli novico...

13 komentarjev

Filmi in hekanje

The Register - Da so hekerji precej popularni priča ogromno raznih člankov, ki govorijo o tem kdo je vdrl v kakšen strežnik in kakšne posledice je le-ta utrpel. Kar je razvpito in znano, se rado bere in gleda. O teh stvareh se lahko prebere v prej omenjenih člankih, filme (gledanje) pa so "požegnali" pri Hollywoodu. Čeprav boste v povprečnih filmih, ki imajo samo en namen - zadovoljiti povprečnega ameriškega človeka - priča bolj akcijskim prizorom, boste občasno videli tudi nekaj vdiranja v računalnike. Torej, če ste povsem nori na razne filme, v katerih je vsaj za odtenek vdiranja v računalnike, potem si morate ogledati seznam na The Registerju. Ob hitrem pregledu seznama, mi je v oči padlo bolj malo naslovov - Matrix, Goldeneye ter Die Hard, ostalo pa so bolj drugorazredni filmi. Sicer pa noben ni dajal kakega jamstva za kakovost naštetih filmov .

6 komentarjev