»

Naj 10 tehnoloških igračk leta 2009

high-tech stojala za fotoaparat

vir: Scientific American
Scientific American - Leto je naokoli in revija Scientific American je spet izdala spisek desetih naj tehnoloških igračk (gadgetov), katere lahko podarite najdražjim (ali pa sebi) ob koncu leta. Seznam vsebuje:

1) vrečko, v katero damo telefon, ki nam je padel v vodo. Vrečka vsebuje materiale, ki nase vežejo vlago in zadevo temeljito posušijo v roku 24 ur; ($20)
2) osebnostni spalni trener, ki s pomočjo merjenja možganskih valov kaže, kako ponoči spite, koliko sanjate, kdaj zapadete v globok spanec itd.; ($250)
3) prenosnik z vgrajenima dvema 10.1 inčnima LED zaslonoma; ($1100)
4) zvezdno okno; to je v bistvu USB dodatek in program, ki ga namestimo na tablični računalnik, in ima vgrajene senzorje nagiba. Z njim lahko opazujemo zvezdno nebo tudi iz tople sobe, in sicer tako, da tablični PC usmerimo proti nebu, na zaslonu pa se nam prikaže...

14 komentarjev

Vojna zvezd praznuje 30 let

vir: IGN
IGN - Ni ga pravega geeka, ki ne bi poznal legendarne šesterice filmov, ki so pripovedovale zgodbo Vojne zvezd. Po letu 1977 svet ni bil nikoli več enak. Ljubitelji Zvezdnih stez so dobili smrtne sovražnike, ostalo pa je zgodovina.

Pri IGN-ju so se tako odločili spisati reportažo z velikega slavja v čast tridesetletnici. Manjkalo ni ničesar, med stojnicami je bilo najti vse - od ustrezno oblečenih oboževalcev in raznih modelov v naravni velikosti (še posebej pogosti so bili modeli princese Leie v slavnem bikiniju) do napihljive Zvezde smrti ter točne kopije čelade Dartha Vaderja, vredne $1000.

Na drugi strani pa so pri Wired zbrali precej člankov, ki se ukvarjajo s praktično vsem, kar se tiče kultnih filmov. Od intervjujev...

4 komentarji

Energetske ščite na 100%!

Elektrostatični ščiti pred sevanjem

vir: Space
Space - Da, znanstveno-fantastične zgodbe tipa Vojne zvezd ali Zvezdnih stez se bodo lahko kaj kmalu uresničile, vsaj kar se tiče energetskih ščitov, ki varujejo enormna vesoljska plovila pred raznimi laserskimi izstrelki, meteoriti in podobnimi vesoljsko pogojenimi letečimi predmeti.

Nasa namreč pospešeno razvija več vrst varovalnih ščitov za njihove vesoljske ladje in posadko, ki bodo človeška življenja in občutljive inštrumente varovala pred kozmičnim sevanjem, zadetki majhnih delcev v vesolju in morda celo pred napadom pobesnelih "Marsovcev".Plovila bodo v prihodnosti verjetno lahko ščitila elektromagnetna sevanja, oziroma elektrostatični izviri, ki bodo odbijali tiste elektrone ter protone, ki bi sicer brez ovir prileteli naravnost v...

9 komentarjev

Spet Voodoo 5 6000 na eBay

eBay - Ebay zadnje čase doživlja pravi naval kartic Voodoo 5 6000, ki pa so, na žalost, iz dneva v dan manj zanimive, saj ATI in Nvidia danes že za dovolj spodobno ceno ponujata izdelke, ki jim Voodoo 5 6000 le stežka sledi. Kljub temu pa gre za legendarno kartico, ki si jo najbrž želi vsak nekdanji privrženec 3dfx-a. No, če se mednje štejete tudi vi, potem odklikajte na to stran in povišajte ceno, ki je trenutno dosegla že nesmiselnih 600 $ ali pa si za isti denar kupite najhitrejšega GeForca 4 4600 in še kakšnega GF 2 MX zraven. Odločitev je vaša.
Še zanimivost: bojda se je na Ebayu prodalo več Voodoo 5 6000 kartic, kot jih je uspelo 3dfx-u z običajno prodajo [:P] .

4 komentarji

Astronavti na Marsu ... ne tako kmalu

CNN - Vse kaže na to, da človeška noga še kar nekaj časa ne bo stopila na Mars. Po poročanju ameriške NASA-e, bo potrebno še dodobra analizirati površje, preden pošljejo prvo človeško posadko. NASA se je za previdnost odločila zaradi domnevnih nevarnih snovi, ki bi lahko škodovale astronavtom in zaradi bakterij, ki naj bi po nekaterih domnevah bivale na površju Marsa. Človek seveda ni odporen na Marsove bakterije, zato bi bil stik z njimi lahko usoden. NASA zato razmišlja tudi o možni kontaminaciji - prevozno sredstvo, ki naj bi astronavte dostavilo na Mars, bi tam tudi ostalo, astronavti pa bi se domov vrnili z drugim plovilom. Več o vsem tem si lahko preberete v tem kratkem, a zanimivem članku na CNN.

0 komentarjev