»

ABIT TH7 RAID

OC Workbench - Še en prispevek OCworkbencha, tokrat nova ABITova mamaplatka. TH7 je namenjena Intelovim Pentium IV procesorjem. Podpira 4 IDE kanale in ima 4 pomnilniške reže. Na njej je še 5 PCI, 1 AGP in 1 CNR reža. Opazil sem še eno zanimivost, ki je pri Abitu novost. To je debug zaslonček, ki smo ga dosedaj zasledili le na Epoxovih matičnih ploščah.

Zgoraj omenjene podatke sem napisal sam, s pomočjo slik, ki jih lahko najdete tukaj.

0 komentarjev

Prva VIA Apollo Pro266 plošče

X-Bit Labs - Tudi lastniki Intelovih pogruntavščin boste lahko kaj kmalu začeli uživati v DDR pomnilniku (če si ga boste lahko privoščili...). Namreč, začele so se prve uradne najave: Epox in MSI sta že predstavila svoji DDR plošči, drugi pa bodo po vsej verjetnosti sledili kmalu. MSIjeva plošča se bo imenovala Pro266 Master-R. Edina stvar, ki jo že na začetku loči od konkurence sta dve standardni DIMM reži zraven treh DDR DIMM rež. Poleg tega bo na ploščii 5 PCI, 1 AGP in 1 CNR reže, ter dodaten Promisov ATA100/RAID krmilnik. Več podrobnosti o platki najdete tukaj.
Epoxova ponudba se skriva pod imenom EP-3VHA. Epox se je zadeve resno lotil in kaže, da bo šlo za zelo dobro platko. 3 DDR DIMM, 6 PCI, 1 AGP in 1 AMR reže pričako o dobrih razširitvenih zmogljivostih, poleg tega pa bodo na platki dodatni bonbončki, kot je recimo Epoxov debug zaslonček. Že sedaj je znano, da bo plata polna overclockerskih funkcij, tako da jo gre res pričakovati z veseljem....

0 komentarjev

Prva dvoprocesorska DDR matična plošča

X-Bit Labs - IWill, podjetje, ki je najavilo in začelo prodajati prvo DDR matično ploščo nasploh, KA266-R, je sedaj najavilo tudi prvo večprocesorsko DDR platko. Šlo bo za DVD266-R model, ki bo podpiral Intelove FC-PGA procesorje, zgrajen pa bo okoli VIA Apollo Pro266 čipovja. Razširitvene zmožnosti plate so spodobne: 4 DIMM reže za do 4GB PC1600/PC2100 DDR SDRAMa, 5 PCI, 1 AGP 4x in 1 ACR reže. Kot se spodobi, bo plata podpirala ATA100, vgrajen pa bo tudi dodaten AMI 80649 ATA100/RAID kontroler. Plošča naj bi bila namenjena delovnim postajam in strežnikom, toda zaradi pomanjkanja vgrajenega SCSI krmilnika bo po vsej verjetnosti precej poceni in tako dosegljiva večini ljudekov. Proizvodnja naj bi se začela konec...

1 komentar

Najavljene ALi MAGiK 1 plošče

X-Bit Labs - ALi je že začel z masovno proizvodnjo in dobavljanjem svojega DDR MAGiK 1 čipovja, IWill pa bo prvi, ki bo na trg poslal DDR matične plošče. Seveda se je DDR vlaku pridružilo še veliko drugih proizvajalcev, med njimi sta svoje plošče že najavila Epox in Soyo:
  • Soyo SY-ALA7-R: precej povprečna ATX plošča, opremljena z 3 DIMM, 1 AGP in 5 PCI režami
  • Epox EP-8LKA: dokaj podobna zgornji plošči, torejh 3 DIMM, 1 AGP in 5 PCI rež, le da je bolj namenjena overclockerjem, saj bo omogočala spreminjanje množilnika in VCora
Obe plošči bomo verjetno videli tudi v Sloveniji, katero izmed njiju pa mogoče celo na Slo-Techu [:)].

0 komentarjev

ABITove DDR matične plošče

X-Bit Labs - ABIT bo po vsej verjetnosti kaj kmalu najavil dve DDR matični plošči in se tako pridružil široki paleti proizvajalcev, ki so to že storili. Nadvse presenetljivo je, da gre za izdelka namenjena OEM tržišču, tako da ne bosta najbolj namenjena nam zanesenjakom. Pa si poglejmo:
  • KG-20:MicroATX plošča, zasnovana okoli AMD760 čipovja za SocketA procesorje. Podpirala bo 200/266MHz FSB ter do 2GB PC1600/PC2100 DDR SDRAMa v dveh DIMM režah. Poleg tega bo na plošči še 3 PCI, 1 AGP 4x in 1 CNR reža...
  • VR-20:Različica zgornje plošče, namenjena Intelovim FC-PGA procesorjem okoli VIA Apollo Pro266 čipovja. V dve DIMM reži boste lahko vtaknili do 3GB DDR SDRAMa, druge razširitvene zmožnosti pa so popolnoma enake zgornji plošči.

0 komentarjev

ABIT na Comdexu

Adrian's Rojak Pot - ABIT je na jesenskem Comdexu razgrnil še zadnje tančice z novih modelov svojih matičnih plošč. Nekatere med njimi zagotovo že poznate, druge pa so po drugi strani kar prava mala presenečenja. Pa si poglejmo.
  • VP6: Plošča, ki smo jo na Slo-Techu omenjali že kar velikokrat in o kateri ni več nič neznanega. Vseeno: gre za dvoprocesorsko Socket370 plato na VIA Apollo Pro133A čipovju. Z 4 DIMM, 5 PCI, 1 AGP režami obljublja dobro razširljivost, VIAin 686B SouthBridge ter HPT370 krmilnik pa bosta poskrbela za ATA100 in RAID podporo. Kmalu...
  • SA6PR: Socket370 plošča zgrajena okoli novega i815EP čipovja ( brez vgrajene grafike ) s 4 DIMM, 6 PCI, 1 AGP ter 1 CNR režami. Seveda bo na njej tudi HPT370 krmilnik, po moje pa gre za bodočo uspešnico med overclockerji.
  • SA6R-1394: V bistvu gre za osnovno SA6R matično ploščo, na kateri je, presenečenje, dodaten FireWire krmilnik za vse ljubitelje hitrega videa in podobnih zadev. 4 DIMM, 6 PCI, 1 AGP, 1 CNR reže ter, seveda, HPT370.
  • SV6: Precej eksotična...

0 komentarjev