»

Nova anketa: ali šifrirate podatke na svojem disku?

Slo-Tech - Tokrat vas sprašujemo, ali imate v celoti zašifriran disk na svojem primarnem računalniku. Na trgu se že nekaj časa da kupiti strojno kompatibilno opremo, da se na hitrosti delovanja šifriranje ne pozna. Gre za kombinacijo SSD, matične plošče in programske opreme.

Še pomembnejše vprašanje pa je, ali svoje podatke oz. svojo zasebnost tako cenite, da ste disk zašifrirali? Ali pa se je nemara tako odločil njegov lastnik - vaš delodajalec?

92 komentarjev

Nova anketa: kolikorat ste bili letos v kinu

Slo-Tech - Prejšnja anketa:
Trenutno uporabljam mobilni telefon znamke:
Samsung33%
(737)
Nokia22%
(481)
HTC16%
(359)
Apple10%
(213)
Sony8%
(170)
LG3%
(73)
Huawei2%
(49)
drugo2%
(48)
BlackBerry2%
(36)
Motorola1%
(15)
ne uporabljam!1%
(14)
Alcatel0%
(9)
Skupaj glasov: 2204
Tokrat vas sprašujemo, ali še zaidete v kino, ali pa v multimedijskih vsebinah raje v miru ob domačih kokicah/čipsu uživate doma. Povejte tudi, kaj bi se moralo spremeniti, da bi kino večkrat obiskali. Je to sama predvajana vsebina, infrastruktura, obiskovalci...?

39 komentarjev

Nova anketa

Slo-Tech - No, pa smo se končno znebili Matere Med Ustvarjalnimi Anketami™, ki vas je povpraševala, kakšen forum bi si uporabniki želeli gledati. Za to, da bi se vsebina odrezala, je bilo oddanih 813 glasov (183 po Primzlnovem Štetju™ -- 1 glas na uporabnika) ter 836 za to, da se vsebina raztegne (po Primožu 169). Ker zaradi ambivalenca rezultata ne bomo uvedli ponovnega štetja ali zasedanja ameriškega senata (ups [:D]), bomo enostavno zadevo naredili -- izberljivo. Privzeto bomo rezali. Ha!

Nova anketa je malo resnejša.

9 komentarjev

Obrazložitev ankete

Slo-Tech - Včeraj sem videl, da nekateri niste bili zadovoljni z anketo, češ da je slabo zastavljena ter ne da vedeti, o čem sprašuje. Torej, izkoristimo pravico pisanja novic ter razložimo anketo kar na prvi strani.

Torej, v forumu se vsake toliko pojavijo uporabniki, ki mislijo, da imamo vsi širokopasovni internet ter ločljivost ekrana nastavljeno na 1920×1400 točk. Tako kot odgovor na neko temo vnesejo 10 takih sličic, ki nenormalno raztegnejo vsebino foruma ter povzročijo forumašem na navadni telefonski liniji pravi mali glavobol.

Na dlani se ponuja ena rešitev, podana v HTML standardu. Če imate vi ločljivost, recimo, nastavljeno na 1024×768 točk, ter neka Pametna Žvau™ v forum pošlje sliko, široko 1400 točk, vam bo to raztegnilo celotno stran. No, HTML omogoča to, da brskalnik prisili v neraztegovanje strani. Pozitivna stran vsega je to, da vam zadeve ne bo raztegnil ter boste lahko brali forum nemoteno. Negativna je pa ta, da boste videli samo tisti del slike, ki se prileže vaši...

47 komentarjev

Nova anketa

Slo-Tech - Glede na to, da si lahko sedaj sami izbirate stil (nekaj jih še pride), nas zanima, katerega bi bilo bolje pustiti za privzeto vrednost... sedanjega, belega ali lila. Posledice odločitve boste trpeli sami.>:D

20 komentarjev

Nova anketa

Jaz - Pač, v duhu novega tisočletja, smo zamenjali tudi anketo. Če se spomnite, je bila predpredzadnja anketa o vaši najljubši hrani. Tokrat vas sprašujemo, kaj najraje srkate. Navali, narod, res nas zanima vaše mnenje!

Aja, pa še od mene: Srečno novo leto, desetletje, stoletje ter tisočletje. Kaj vam je bolj všeč?

1 komentar