»

Download.com še vedno pakira namestitvene programe v trojance

Slashdot - Avgusta smo poročali, da je priljubljena spletna stran z brezplačnimi in preizkusnimi programi Download.com začela vprašljivo prakso "oblačenja" programov v dve plasti namestitve. V praksi je to pomenilo, da z njihove strani ni bilo mogoče prenesti golega namestitvenega programa, kot ga ponuja proizvajalec programske opreme, ampak zgolj generični namestitveni program, ki je s spleta šele nato prenesel dejanski namestitveni program. Problematično je bilo, da je ta generični namestitveni program poizkusil namestiti tudi nepotrebno orodno vrstico Babylon, ki so jo uporabniki, ki niso brali, marveč zgolj klikali Naprej, tudi namestili. Download.com je tako služil na dva načina -...

23 komentarjev

Lukenj™: Fantom iz Opere

The Register - Razvijalci Opera Software so objavili popravek za resno varnostno luknjo v verzijah 6 in 7 njihovega spletnega brskalnika. Klik!

Težava se skriva v kodi, ki skrbi za dolvleko datotek. Ako ji ZlaStran™ podtakne datoteko z blazno dolgim imenom, pride do t.i. 'buffer overflow' napake, ki kot ponavadi omogoča izvršitev nevarnih ukazov.

Čeprav se tu zavedni uporabniki nimamo pretirano bati, bi se bilo pametno zamislit glede tistih, ki spleta nimajo ravno v mezincu. Ste že opazovali kolega, ki je zajadral na pornografsko stran in ga je brskalnik vprašal, če bi želel namestiti pr0n dialer? -- Kaj je kliknil? [0:)]

Ljudje se morajo držati na vrvici.

6 komentarjev

Izšla je nova Opera

Tweak Town - Po dolgem času spet ena mehka (beri: software) novica na naši strani. Izšla je namreč prva beta inačica priljubljenega spletnega brskalnika, konkurenta Microsoftovemu IE, Opera 7 imenovanega. Nova različica ponuja kar nekaj novosti, od novih podob do večuporabniških zmožnosti, pomembno pa je tudi dejstvo, da je prenos zaenkrat še brezplačen. Klik!

Slo-Tech v novi Operi

11 komentarjev

Opravičilo

Slo-Tech - Zaradi Primoževe nerodnosti ob menjavi diska, je po resetu BIOSa prišlo do manjše napake z zamenjavo časa, kar ste opazili predvsem redni forumaši. Napaka je že odpravljena, zanjo se pa opravičujemo. Linčanje bo potekalo v petek [:D]. Prinesite paradajze ali torte, kar vam je pač ljubše [:D].

15 komentarjev

Opera 7: kmalu

The Register - Razvijalci skandinavskega 'revolucionarnega' spletnega brskalnika Opera so pridni. Sedma različica ima tako okenske uproabnike (linuxaši boste še malo počakali -- pa saj ste že navajeni, ne?) v različici beta obiskati v roku nekaj tednov (odvisno od količine veščovja). Kaj pa prinaša? Nič posebnega -- velik del kode -- vključno z izrisovalnim pogonom -- je na novo napisan, izboljšana oz. dodana podpora za standarde (recimo DOM) ter prav klišejsko izboljšanje hitrosti. Pozdravit gre tudi izboljšan vmesnik za elektronsko pošto, saj na tem delu Opera do sedaj ni ravno kraljevala. Bomo videli. Klik!

4 komentarji

Opera 6.03

Futurelooks - Če že posvečamo dan internetnim brkljalnikom (ali brskalnikom, katerikoli izraz vam je pač ljubši), se ustavimo še pri Operi, ki si poleg velikega Explorerja ter malo manj velike Mozille zasluži izraz "kvaliteten malček". Program, katerega namestitveni program ne zasede na desetine megabajtov, ampak le dobre tri, je postal priljubljen pri vseh uporabnikih, ki hočejo le pregledovati spletne strani. Z verzijo 6 je Opera pridobila še vrsto zanimivih rešitev, kot so MouseGestures (če ste igrali Black And White, veste, o čem govorim), preobleke in še mnogo drugega. Če še vzamemo v obzir to, da je po nalagalnih časih dosti prijaznejša uporabniku, se le odločite zanjo - če vas avtor opisa programa v to prepriča [:D].

1 komentar