»

Qualcommova finančna injekcija v Sharp

Uporaba tehnologije IGZO (Indium-Gallium-Zinc-Oxide) prinaša nižjo porabo energije

vir: Ars Technica
Ars Technica - Ni skrivnost, da gre Sharpu slabo ter da obupno potrebujejo svež kapital. Tega si očitno lahko obetajo z bančnih računov Qualcomma. Slednji naj bi v Sharp oz. v sestrsko podjetje Pixtronix investiral kar 120 milijonov dolarjev. Pixtronix je Sharpova podružnica, osredotočena na majhne in srednje velike diagonale zaslonov LCD, ki se uporabljajo predvsem v mobilnih napravah. Prav tukaj Qualcomm kuje največje prihodke. S to finančno injekcijo bi Qualcomm dobil največji zunanji, 2,6-odstotni lastniški delež Sharpa. Celotnega deleža denarja naj sicer ne bi vložili v enem nakazilu, saj naj bi do konca letošnjega leta vložili 60 milijonov, nadaljnjih ~60 (točna vsota še ni določena) pa v prihodnjem letu, pod pogojem, da...

7 komentarjev

Microsoft združljiv z Linuxom

Slashdot - Microsoft na podlagi ugotovitev, da ga je Linux tehnološko vsaj dohitel, če že ne prehitel, previdno sklepa zavezništva z nekdanjimi tekmeci. Govoriti o trendu bi bilo predrzno, če se ravno ob tem času ne bi dogajala vrsta sprememb, ki se jih od Microsofta nismo mogli nadejati.

Wall Street Journal piše tudi o obljubi Microsofta, da ne bo uporabljal svojih patentov zoper uporabnike SuSE Linuxa (kar, upajmo, velja za vse različice jedra in drugih programov tudi takrat, ko so zaviti v kako drugo distribucijo), ter o nameri Microsofta in Novella, da skupaj razvijata tehnologije, ki omogočajo lažje sobivanje obeh operacijskih sistemov v heterogenih računalniških okoljih. Nemara je na oznanitev takšnega partnerstva vplivala tudi nedavna nova ponudba Oracla, ki po novem zagotavlja komercialno podporo za RedHatovih enterprise različic operacijskega sistema Linux.

Novell je od svojega prevzema SuSE Linux pri pomembnih vprašanjih vedno stal za razvijalci Linux jedra. Če nova partnerstva...

76 komentarjev

SuSE Linux 9.0

PC Linux Online - Izšla je nova različica najbolj priljubljene distribucije Linuxa v Evropi, SuSE Linux 9.0. SuSE Linux prvič podpira 64-bitne procesorje AMD Athlon 64 in navdušencem kot možnost ponuja tudi preskusno različico jedra Linux 2.6.0. Morda najbolj udarna novost novega nemškega Linuxa je možnost prilagajanja velikosti particij z datotečnim sistemom NTFS. Tako lahko odslej med namestitvijo tudi ob sistemu Windows 2000 ali XP pripravimo prostor za Linux brez formatiranja. Linux SuSE 9.0 temelji na jedru Linux 2.4.21, kar je presenetljivo, saj je že precej časa na voljo različica 2.4.22 in enako velja tudi za GNOME 2.2, čeprav bi pričakovali 2.4. Izvirna novica in obširna predstavitev izdelka.

11 komentarjev

SuSE Linux Enterprise Server 8 for AMD64

PC Linux Online -

22. aprila 2002 je izšel SuSE Linux 8.0 za AMD64, ki je prinesel mnoge novosti pri uporabi Linuxa na namizjih. Danes, natanko eno leto za tem, je še izšla distribucija Linuxa, ki ne prinaša novih možnosti, temveč razširja paleto arhitektur, na katerih teče Linux in so pripravljena za uporabo v podjetjih. Tako SuSE kot Mandrake sta sicer že pred nekaj tedni predstavila svoja operacijska sistema za procesorje AMD Opteron, novi SuSE Linux Enterprise Server 8 za arhitekturo AMD64 pa je prvi izdelek, ki je pripravljen za profesionalno uporabo na zmogljivih sistemih na omenjeni arhitekturi. Kmalu lahko pričakujemo tudi odgovor RedHata in Microsofta.

Na Newsforge so si izdelek že ogledali, na uradni spletni stran nemškega podjetja SuSE pa je na voljo uradna novica.

0 komentarjev

SuSE za Itaniume2

MadPenguin.org - Nemško podjetje SuSE je danes oznanilo izid SuSE Linux Enterprise Server 8 za družino procesorjev Intel Itanium, ki je tako postal je prvi strežniški izdelek tega podjetja za procesorje Intel Itanium 2. SuSE je bil prav tako izbran za člana "TeraGrid", znanstvenega računalniška sistema za raziskovalce znotraj Združenih držav Amerike. Več o tem.

0 komentarjev

SuSE 8.1: oktobra

SuSE - Pripravljalci moje omiljene distribujije Linuxa, SuSE, so napovedali prihod naslednje verzije svojega ne-poceni paketa.

Tokrat se bo vse skupaj vrtelo okoli jedra 2.4.19, uporabnikove uči pa bosta najedali namizji KDE 3.0.3 ter Gnome 2, za vse tajnice pa bo tukaj MS-compatible OpenOffice 1.0.1. Tudi tokrat bo družbo okroglim medijem delala zajetna dokumentacija, paket pa bo seveda na voljo v osebni in profesionalni različici. Klik!

0 komentarjev

Kaj je nemško, je varno in ni drago?

Newsfactor - Linux oz. SuSE Linux. Na pričujočo distribucijo se je odočila preseliti tudi nemška uprava, ki se poleg vseh ekonomskih in tehničnih razlogov predvsem želi znebiti "monokulture", na katero so vezani pri uporabi Microsoftovih sistemov. Klik!

Postavitev sistemov bo potekala pod taktirko IBM-a, ki je pred časom sklenil bajno vredne posle z Red Hatom, nemškemu SuSE Linux AG pa je, ko je bil slednji v finančnih težavah, pomagal z izdatno finančno injekcijo.

0 komentarjev

SuSE osmico v izložbo postavi

SuSE - SuSE, stvarci tudi moje omiljene Linux distribucije, so obelodanili podrobnosti novega paketka paketkov, SuSE Linux 8. Po šestih mesecih špekulacij je tudi končno znana (ne?)pomembna podrobnost, da bo vključeno namizje KDE tretje generacije. Jedro ima biti verzije 2.4.18.

Podrobnosti so oz. bodo tukaj -- če pa se vam ne da čakati, da vrli prevajalci prevedejo nemško besedilo v večini ljubšega (beri: razumljivejšega), pa Klicken sie hier!

4 komentarji