»

Ubuntu za izid Lucid Lynx pripravlja precej novosti

Ubuntu razvijalci v Dallasu

vir: Ubuntu.si
Ubuntu.si - Ta teden je v Dallasu potekal Ubuntu Development Summit, srečanje razvijalcev in podpornikov Ubuntuja, na katerem so razpravljali tudi o novostih, ki bodo vključene v naslednjo različico Ubuntu 10.04 LTS (Lucid Lynx).

Razvijalci so se tako določili (odločitev še ni dokončna), da bo Ubuntu 10.04 vključeval glasbeno trgovino. V privzetem predvajalniku glasbe Rythmbox bo namreč vgrajen spletni brskalnik, s katerim bodo lahko uporabniki iskali med skladbami in skladbe kupovali, kupljeno glasbo pa bo mogoče usklajevati tudi preko storitve UbuntuOne. Kdo bo ponudnik glasbe se še ne ve, ugiba pa se, da bo to podjetje 7digital.

Spremenili bodo tudi nov privzet program za urejanje video datotek. To naj bi bil ali PiTiVi ali pa

74 komentarjev

Google pripravlja iskalnik po glasbi

Wired News - Wired poroča, da Google pripravlja nov iskalnik po glasbenih datotekah, ki bi ga lahko ugledali že prihodnji teden. Sklicujoč se na interne vire, sicer priznavajo, da večina informacij sicer še manjka. Povsem znano ni niti še ime: omenjajo se možnosti Google Music, Google Audio in Google OneBox. Uporabniki bodo imeli možnost iskati po skladbah, pri čemer bodo zadetki vodili na strani Lala ali iLike, kjer bo moč poslušati posnetke. Obe podjetji za naslednjo sredo načrtujeta dogodek z imenom Discover Music, kjer naj bi vso stvar uradno predstavili. Bomo videli, kaj bo nastalo iz tega.

9 komentarjev

Nova verzija Googla je Caffeine

Google - Google je na ogled postavil novo verzijo iskalnega algoritma, ki se za zdaj še kodno imenuje Caffeine. Kot pravijo v Mountain Viewu, je na novem skrivnem projektu več mesecev intenzivno delala velika skupina Googlovcev. Nov iskalni algoritem naj bi sčasoma nadomestil trenutnega. Končni uporabniki nemara sploh ne bodo videli izboljšav, ki se večidel skrivajo pod pokrovom. Caffeine naj bi hitrejši, obsežnejši in pravičnejši. Google sicer zatrjuje, da predstavitev nima nobene veze z novimi iskalniki, ki se počasi prebijajo na trg (Bing, WolframAlpha ...). Novo iskanje lahko preizkusite na http://www2.sandbox.google.com.

15 komentarjev

Predogled Microsoftovega iskalnika Kumo

Kumo

vir: CNet
CNet - Približno dva meseca po napovedi, da Microsoft pričenja interno testiranje svojega novega iskalnika Kumo, je znanega nekaj več. V Redmondu so namreč preizkušanje nekoliko razširili, tako sedaj uporabniki pri uporabi Live Searcha iz Internet Explorerja 8 v Windows 7 RC vidijo rezultate, kakor bi jih predstavil Kumo. Sprva je kazalo, da je Microsoft iskalnik v javnost spustil po pomoti, a so kmalu potrdili, da gre za omejen javni test.

Od Kuma ne pričakujejo zgolj sprememb v izgledu iskalnika. Microsoft kani vključiti tudi t.i. semantično tehnologijo iskanja, ki so jo pridobili z lanskoletnim nakupom Powerseta. Na tak način želijo povečati svoj tržni delež na področju iskanja informacij po spletu, ki trenutno znaša 10,3 odstotka v ZDA.

42 komentarjev

Nov iskalnik na obzorju

Overclockers Australia - Hehe, tale iskalnik me je pa spravil v dobro voljo [:D]. Kartoo je novi web-browser, ki naj bi s svojo napredno tehnologijo konkuriral velikim. Iz radovednosti sem kliknil na povezavo in videl, da je največja posebnost tega net-iskalca to, da je grafičen ter prikazuje povezave med stranmi, ki so prikazale želeno ključno besedo. No, ko sem vanj vpisal frazo Slo-Tech, sem ugotovil to, da v Dallasu obstaja drag-race skupina, ki se imenuje tako kot mi. Naša stran, ki bi mogla biti prvi zadetek, je bila locirana šele na drugi strani prikazanih potencialov. Toliko o novih tehnologijah...

3 komentarji