»

Detonatorji?

Tweaker's Asylum - Če še vedno ne veste, kateri paket gonilnikov namestiti ob svoji pravkar kupljeni nVidiini grafični kartici, kar hitro oddeskajte na to stran, kjer vam bodo Tweaker's Asylumovci razložili, kaj namestiti, pri katerih gonilnikih paziti, kateri imajo raje 3D Mark 2001, in tako naprej. Zelo zanimivo se nekateri paketi obnašajo še posebej pri OpenGL aplikacijah, saj se je dogodilo, da je novejši paket gonilnikov upočasnil Vulpineov GL Mark za zajetnih 30%. Klik!

0 komentarjev

"Doma-spackani" UPS

Dan's DATA - Kupili ste si UPS za 30 jurjev in ugotovili, da je prešibek za vaše pošastne potrebe. Ko zmanjka elektrike, vam jo zaradi svojih šibkih baterij dovaja le toliko, da lahko mirno ugasnete računalo. In to je bolj ali manj vse. Kaj pa če bi radi vaš računalnik napajali cel teden s svinčenimi akumulatorji? V tem primeru kaj hitro oddeskajte na to stran, saj je Dan opisal, kako se zadevi pravilno streže. V bistvu se članek ukvarja z osnovami elektronike, pametno uporabljenimi za potrebe doma narejenega UPSa. Zanimivo branje.

1 komentar

Trillian - vse v enem

Overclockers Australia - Kot na marsikaterem področju računalništva, velja tudi na področju chat programov precejšnja zmeda. Imamo AOL Instant Messenger, ICQ, MSN Messenger, IRC, Yahoo! Messenger, pa še kakšnem malce manj znan program bi se našel. Največji problem je, ker ti programi niso združljivi med sabo, to pa utegne biti zelo moteče, saj preklapljanje med temi programi programi slej ko prej postane mora. Kaj če bi lahko imeli vse skupaj lepo v enem programu. Ravno to so imeli v mislih programerji, ko so pisali Trilliana. Trillian podpira vse prej naštete programčke, tako da potreba po vseh teh odpade. Kako se program obnese v praksi mi ni znano, ker ga še nisem preizkusil. Mogoče ga boste vi. Oddeskajte sem in si ga downloadajte.

1 komentar

Test ventilatorjev

Void Your Warranty - Pojavil se je še en test, ki tokrat ne testira vseh mogočih in nemogočih hladilnikov, pač pa samo 60 mm ventilatorje. Na test so vzeli ventilatorje treh proizvajalcev - Sunon, Thermaltake in Delta. Njihovo učinkovitost pa so preizkusili na hladilniku Thermalright SK6. Kolikor jaz vidim, precej radi natikate raznorazne ventilatorje na svoje procesorske hladilnike, zato oddeskajte sem in si popravite svoje morebitno zmotno mnenje.

0 komentarjev

Izdelava UPSja

vir: 3ag
3ag - UPSji so še pred nekaj časa veljali za domeno velikih mainframe računalnikov v bankah in podjetjih, toda vse stvari se spreminjajo in sedaj tudi navadni uporabniki potrebujemo neprekinjeno napajanje. Marsikdo namreč svoje delo opravlja doma in ob nenadnem izpadu toka bi lahko šlo po gobe veliko pomembnih dokumetov. Tukaj pa na sceno stopi UPS. V bistvu gre za nekakšno baterijo, ki po izpadu omrežja računalnik še par minut drži pokoncu, toliko, da shranite dokumente in izvedete zaustavitev sistema. Ker pa so take zadevce lahko drage, so fantje pri HardwareOC objavili navodila za izdelavo lastnega UPSja. Po njihovih navodilih boste za okoli 250$ materiala dobili (resda izredno grd) UPS, ki bo zmožen...

7 komentarjev