»

Prvi testi GeForce 9600 GT

več strani - Kljub temu, da je do uradne predstavitve grafične kartice GeForce 9600 GT še nekaj časa, se je na kitajski spletni strani PConline pojavil precej obširen test omenjene grafične kartice. Grafično kartico temelječo na jedru G94, s frekvenco 650 MHz in s 512 MB GDDR3 pomnilnika, s frekvenco 1800 MHz, so primerjali z GeForcema 8800 GS in 8600 GTS ter Radeonom HD 3850. Če gre verjeti rezultatom testa, je GeForce 9600 GT v večini primerov hitrejša od vseh ostalih v test zajetih kartic. Več o tem si oglejte v samem testu (pozor - kitajščina).

Poleg prej omenjenega testa so se tudi na VR-Zone pojavili rezultati neuradnega testiranja GeForce 9600 GT, ki si jih lahko ogledate tukaj

31 komentarjev

Kaj nam lahko še ponudi AMD?

Hartware.net - Včeraj so luč sveta zagledali prvi AMD-jevi štirijedrniki za namizne računalnike, ki v tem tretnutku ne izpolnjujejo pričakovanj in zaostajajo za Intelovimi procesorji. AMD se je znašel v nezavidljivi situaciji, saj že veliko časa ni zmožen konkurirati Intelu na področju zmogljivosti procesorjev, prav tako se nVidiine grafične kartice v večini primerov izkažejo za zmogljivejše od AMD-jevih Radeonov. Edino orožje ki AMD-ju ostane v vojni s konkurenti je cena izdelkov. Toda življenje se niti po ne tako uspešni predstavitvi novih procesorjev teče dalje, zato velja spoznati s čim nas lahko AMD preseneti (pozitivno ali negativno) v prihodnje.

V začetku prihodnjega leta se bosta danes predstavljenima procesorjema Phenom s frekvenco 2,2 oziroma 2,3 pridružili različici s frekvenco 2,4 oziroma 2,6 GHz. Poleg novih Phenomov bo v prvem četrtletju prihodnjega leta luč sveta zagledala tudi grafična kartica Radeon HD 3870 X2 z dvema RD670 jedroma na eni tiskanini. Frekvenca jeder bo enaka...

21 komentarjev

Slike R600

Slo-Tech - Na spletu so se pojavile slike prihajajočega ATI-jevega grafičnega jedra R600. Z njih je razvidno, da bo šlo za precej velik čip, ki ima poleg tega še nevsakdanjo namestitev jedra. Kot je znano, bo grafična kartica, temelječa na omenjenem grafičnem jedru, luč sveta zagledala predvidoma februarja prihodnje leto.

Več slik najdete na Hardspell.

31 komentarjev

Specifikacije G80

VR - Zone - Na VR-Zone so objavili domnevne specifikacije prihajajoče nVidiine grafične kartice, temelječe na jedru G80. Grafična kartica bo tako nosila oznako GeForce 8800 GTX, v Unified Shader Architecture zgrajeno jedro naj bi vsebovalo kar sedemsto milijonov tranzistorjev, kar je dvakrat več kot pri jedru G70, podpiralo bo GDDR4 pomnilnik, frekvenca jedra naj bi znašala 1,5 GHz. Količina pomnilnika naj bi znašala 768 MB (512 MB + 256 MB), pomnilniška širina pa 384 bitov (256 + 128). Za hlajenje GeForce 8800 GTX naj bi skrbelo hibridno, vodno ter zračno hlajenje, cena kartice pa bo znašala 649 ameriških dolarjev. Medtem bo manjši brat, GeForce 8800 GT hlajen z običajnim zračnim hladilnikom, zanj pa bo potrebno odštet 449 do 499 ameriških dolarjev. Do uradne predstavitve omenjenih grafičnih kartic naj bi prišlo letos novembra.

Ostale specifikacije si lahko ogledate na VR-Zone.

25 komentarjev

GeForce 7600 GT in 7900 GT za AGP?

X-Bit Labs - Kljub temu da so dnevi AGP-utorom šteti, naj bi se po informacijah s spletne strani X-bit labs nekateri proizvajalci grafičnih kartic, temelječih na nVidiinih grafičnih čipih, razmišljali o izdelavi AGP-različic nekaterih kartic serije GeForce 7, konkretno 7600 GT in 7900GT AGP. Prvi naj bi nasledil popularno GeForce 6600 GT AGP, drugi pa bi prevzel krono najzmogljivejše AGP-grafične kartice. Kot je znano, je nVidia pred časom predstavila GeForce 7800 GS za AGP.

Več o tem lahko preberete v izvorni novici na X-bit labs.

20 komentarjev

Urejanje videa

ExtremeMHz - Gotovo nas je kar nekaj, ki si lastimo digitalno kamero. Ponavadi imamo vse posnetke shranjene na TrdihMedijih™, ki pa niso večni in se radi izgubijo. V tem primeru lahko vse preljube spomine shranite na vaše računalo. V pomoč naj vam bo prvi del vodiča o zajemanju in urejanju videa. Izvedeli boste vse o strojni in programski opremi, ki je nujna za uspešno delovanje, v članku pa vam bo gotovo v pomoč kar nekaj slik, ki postopek prikažejo zelo nazorno.

0 komentarjev

Herculesova ATI igračka

Beyond 3D - Hercules je že prenehal z izdelovanjem grafičnih kartic, temelječih na GPUjih od NVidie in je zato tudi dobil ekskluzivne pravice za prodajo ATIjevih kartic v Evropi. Pred kratkim so na Beyond-3D dobili eno od njihovih novih močnejših igračk, in sicer ATijev All in wonder 8500DV. Ta grafična kartica ni namenjena le igranju igric, saj ima tudi TV tuner, firewire, S-video in še mnogo drugih vhodov in izhodov. Sklep? Kartica je vredna svojega denarja, če se ukvarjate z urejanjem videa. Klik!

0 komentarjev