»

V torek 24. oktobra 2006 izide Firefox 2.0

ComputerWorld - Končno smo ga dočakali! Mozilla Corporation, nam predstavlja končno različico priljubljenega spletnega brskalnika Firefox.
Očitno je, da je datum izdaje novega Mozillinega izdelka prišel na ušesa Micorsoftu. Le-ta je neverjetno hitro po objavi Internet Explorerja RC2, izdal njegovo končno verzijo. Kako bi si lahko drugače razlagali manj kot enotedensko razliko med datumoma izdaje obeh končnih različic?

Firefox 2.0 bo prinesel kar nekaj novosti, ki pa so na prvi pogled očem večinoma skrite. Program bo imel delno spremenjen uporabniški vmesnik. Vsak zavihek, ki 'zasveti', ko se nad njim nahaja kurzor, bo imel svoj gumb za zapiranje. Žal (zaenkrat ?) še nima možnosti predogleda vseh odprtih zavihkov v obliki sličic (thumbnails).

Uporabna novost je, da si bo program zapomnil zadnje odprte zavihke, ko se pojavi potreba po ponovnem zagonu programa (npr. inštalacija dodatkov - add-ons).

Dodan je enostaven upravljalnik z iskalniki, ki so vdelani v Firefox. Po novem pa se pri uporabi...

94 komentarjev

Prihaja Panther ...

Slashdot - Apple je danes sporočil, da bo Mac OS X 10.3, ki nosi kodno ime Panther, na prodajnih policah od 24. oktobra naprej. Po mnenju mnogih poznavalcev najsodobnejši operacijski sistem bo dobil čez 150 udarnih novosti. Najpomembnejše med njimi so Finder™, ki omogoča hiter dostop do priljubljenih datotek in imenikov, Expose, s katerim lahko opazujete vsa odprta okna hkrati, in iChat AV, celovita rešitev za videokonference. Obširno predstavitev novosti in pomena novega Applovega operacijskega sistema lahko najdete tukaj.

7 komentarjev

Prvi brezplačni URL vpisovalec v slovenske in tuje iskalnike in imenike

Slo-Tech - Na spletnih straneh SearchTheWWW.net in Raziskovalec.com lahko uredniki spletnih strani preizkusijo novost v slovenskem spletu. Ta novost je prvi brezplačni vpisovalec v slovenske (trenutno 13 - podatek iz 29.05.2002) in tuje (trenutno 261 - podatek iz 29.05.2002) iskalnike in imenike. Center za lokalizacijo interneta v Sloveniji Raziskovalec.com bo v prihodnosti dodal še ostale slovenske in tuje iskalnike in imenike in izpopolnil način vpisovanja, ter odpravil nekatere pomanjkljivosti. Vpisovalec boste našli na strani SearchTheWWW.net in Raziskovalec.com.

Gre za preizkusno verzijo, ki se bo razvijala z dodajanjem iskalnikov ter izpopolnitvijo avtomatiziranega delovanja. Stran se vpiše v naslednje slovenske iskalnike in imenike: Raziskovalec.com, Slowwwenia.com, Matkurja.com, Povezave.com, Carantania.com, Flamme.si, Portal-Si, Ptuj.com, Sips.amis.net, Slowwenia.net, Slowww.com, Oloplan.com ter AAUnique.

Povezave:
  • Vpis v slovenske iskalnike in imenike:

7 komentarjev