»

Kiberpipa, maratonci tečejo predzadnji krog

Slo-Tech - Maratonska in najuspešnejša sezona Kiberpipe se bliža koncu (a ne še čisto!). Ta teden vas čaka:

Galaksija je Jugoslovanski hišni mikroračunalnik iz srede osemdesetih, ki je bil zamišljen kot domača alternativa takrat težko dostopnim izdelkom iz tovarn Sinclair in Commodore.Pri načrtovanju in izdelavi delujoče replike Galaksije za Kiberpipin računalniški muzej je Tomaž Šolc odkril veliko edinstvenih pristopov v načrtovanju tako strojne kot programske opreme, ki so jih prvotni avtorji uporabili v želji, da bi bila izdelava Galaksije čim cenejša in preprostejša. V torek ob 19.00.

V sredo pa sledi zaključna zabava...

8 komentarjev

Prenovljene povezave

Slo-Tech - Povezave na Slo-Techu so sedaj postale prava ultimativna zbirka internetnih strani, ki si zaslužijo omembe kot dobra stran. Da pa se boste med njimi lažje znašli so Gandalfar, Clemento, morphling1 ter Sergio ob vsaki napisali kratek povzetek, s čim se stvar ukvarja in jih razvrstili po kategorijah. Ta stran naj vam zamenja "priljubljene", saj tako popolnega spiska ne boste našli daleč naokoli. Poveži me s pravo Povezavo! Če pa se komu zdi, da smo na kakšno pomembno stran pozabili, pa naj nam piše na e-pošto.

11 komentarjev

Največkrat uporabljena gesla

BBC - Pri BBC News so ugotovili, da uporabinki (predvsem za pošto in forume) [uporaBinki? Očitno je res nekaj na tem [>:D] --Ziggga] prepogosto uporabljamo enostavna in hitro razpoznavna gesla. Priporočajo tudi, da vedno uporabimo vedno druga gesla. Stanje v ZDA, kar se tiče gesel, je po tisočih pregledanih, táko:
  • 23% - otrokovo ime
  • 19% - partnerjevo ime
  • 12% - rojstni datum
  • 9% - najbojl priljubljena nogometna ekipa
  • 9% - najljubša skupina/band
  • 9% - najbojl priljubljen prostor
  • 8% - lastno ime
  • 8% - ime hišnega ljubljenčka
Kot vidimo, je stanje precej kritično. Potem pa se nekateri jezijo, ko jim drugi berejo pošto [:D].

14 komentarjev

Pozabili geslo?

Slo-Tech - Od sedaj naprej lahko vsi, ki ste pozabili svoje geslo, namesto pisanja e-mailov meni, kliknete na pozabil geslo in dobili boste novo. To možnost boste morali (če boste seveda hoteli) uporabiti tudi vsi uporabniki z gesli krajšimi od 6 znakov, saj jih bo sistem danes ponoči nehal sprejemati.

3 komentarji

Gesla na Slo-Techu

Slo-Tech - V roku nekaj dni (danes oz. jutri) bomo na Slo-Techu zamenjali avtentikacijski sistem. Z novim sistemom bo popravljena tudi stara napaka v načrtovanju. Po novem sistem NE BO več dopuščal gesel krajših od šest (6) znakov. Stvar bomo uvedli takoj, ko bo končana stran "pozabil sem geslo". Kdor se želi izogniti neprijetnosti spreminjanja gesla na tak način, naj ga prosim spremeni čimprej.

25 komentarjev