»

VHS dokončno umrl

Los Angeles Times - Format VHS, ki se je pojavil daljnega leta 1976 in je torej sedaj že v svojih tridesetih letih, je neverjetno trdovraten. Kljub temu da so ga konec prejšnjega desetletja začeli napadati DVD-ji in ga kmalu tudi presegli po prodaji in produkciji, ni in ni hotel umreti.

Hollywoodski studii so zadnji film na VHS-kaseti izdali leta 2006, a povpraševanje je še vedno živelo, kar je izkoristil tudi Ryan J. Kugler, čigar podjetje Distribution Video Audio je pokupilo ves material, ki so ga veliki prodajalci umaknili s polic, in uspešno prodajalo filme na VHS manjšim preprodajalcem. Še posebej za med so šli starejši in tuji filmi, ki niso bili dostopni na DVD-jih. Kot zadnji dobavitelji tega formata so v zadnjih dveh letih prodali več kot štiri milijone kaset. Nič več. Kruger se je odločil, da bo nehal prodajati VHS-kasete. Kar bo ostalo, bo razdal ali odpeljal na smetišče, kamor - ker je bil zadnji večji dobavitelj, čeprav ocenjuje, da je pri njegovih odjemalcih še dva milijona kosov kaset...

36 komentarjev

Nova recenzija!

Slo-Tech - Zopet sem si za vas pogledal nov film ter spisal recenzijo. So morda sosedje teroristi? Ali pa se je profesorju Faradayu to le zdi in je dejansko prevec paranoičen? Več izveste, če preberete (in komentirate) najnovejšo recenzijo.

Žal pa je to zadnji film do konca (vsaj prvega) dela mature, saj se imava s Slainom kar dosti za učit in tako nama ne preostane čisto nič časa za recenzije. Držite pesti [;)]!

2 komentarja

Nova recenzija

Slo-Tech - Od maturitetnih časov
pa vse do naše penzije
nas bodo med pomanjkanjem vsebine
reševale le recenzije!

Okej, resno. Dokler ne naredimo mature, bo s testi in članki bolj bogo, zato se boste pa morali toliko bolj zadovoljiti z recenzijami. Slaine si je tokrat za nas ogledal Volčja bratovščina, film, ki si je po njegovem mnenju zaslužil desetko. Kaj pa vi pravite?

0 komentarjev

Nov DVD

Slo-Tech - Končno še nekaj z naše strani. Pigeon se je prebudil iz zgodnje-pomladanskega spanca ter nam ponudil novo recenzijo filma. Coyote Ugly, ali po naše Dobre Mrhe je spravil pod drobnogled. Kakšno ima mnenje o filmu, porečete? Preberite si sami.

Če ste slučajno opazili, DVD sekcija zadnje čase ni bila ažurno nadgrajevana z novimi recenzijami. Ker se nam zdi v bistvu brezveze ponujati recenzije, če jih vi v bistvu nočete, vam bom zastavil novo anketo, ki se bo glasila: "DVD Sekcija - Da ali ne". Če bo odgovor pritrdilen, se bova s pigeonom zmenila za dolgotrajno sodelovanje ter ažurno recenziranje enega filma tedensko. Če vam pa ni do DVD sekcije, pa tudi prav. Odločitev je na vaši strani.

32 komentarjev