»

Xbox Live za stari Xbox bo ukinjen

Xbox

ITworld.com - Microsoftov generalni menedžer za Xbox Live Mark Whitten je napovedal, da bodo s 15. aprilom 2010 ukinili storitve Xbox Live za originalni Xbox in igre. Točnega razloga za to odločitev niso navedli, le vegasti "to bo prineslo največjo korist za skupnost Xbox Live".

Spomnimo, da so Xbox Live izdali že daljnega leta 2002, leto po izidu konzole Xbox. Ob izidu Xboxa 360 leta 2005 so nehali prodajati prvi Xbox, tako da je ukinitev podpore za napravo, ki ni več naprodaj že pet let, smiselna. Manj logična je ta poteza za igre v sklopu Xbox Originals, ki so prek neposrednega prenosa (direct download) naprodaj še danes. Več o tem.

7 komentarjev

Prodanih že 30 milijonov konzol Xbox 360

X-Bit Labs - Ta teden je Microsoft objavil, da so prodali že 30 milijonov konzol Xbox 360, s čimer držijo občutno prednost pred konkurentom PlayStation 3, katerih je Sony prodal približno 22 milijonov. Nedosegljiv na prvem mestu ostaja Nintendo Wii s 50 milijoni prodanih izvodov. Analitki iz NPD Group so izračunali, da so samo Američani skupno porabili 14,5 milijard dolarjev za Xboxe 360 in pripadajočo opremo. Najbolj plodno leto je bilo lansko, tudi letos pa jim ne kaže slabo, saj je prodaja porasla za 28 odstotkov. Po Microsoftovih podatkih so uporabniki prenesli tudi več kot milijardo iger in drugih večpredstavnostnih (filmov, nanizank itn.) vsebin z Xbox Live Marketplacea, ki ima sicer 20 milijonov članov.

6 komentarjev

XboX na internetu

Tom's Hardware - Tudi računalo ni več edini način dostopa v internet. Pridružila se mu je še konzola XboX; prav o takem dostopu do medmrežja in igranju iger pa so govorili na Tom's Hardware. Opcija povzave je možna le z dokupom Xbox live začetnega kompleta, na katerega boste morali še malo počakati, saj je nakup možen le v Severni Ameriki. Članek je dolg in podroben, obsega namreč kar štiriindvajset strani, med katerimi so primerjane tudi igralne sposobnosti preko interneta. Klik!

2 komentarja

Intel pričakuje boljše rezultate v zadnjem četrtletju

X-Bit Labs - Intel je danes objavil rezultate svojih analiz, v katerih predvideva, da bodo poslovni rezultati zadnjega četrtletja boljši od predzadnjih. Tiskovni predstavnik tovarne v Santa-Clari je sporočil, da Intel načrtuje povečanje prodaje za šest odstotkov, medtem ko Wall Street ni tako optimističen, saj napovedujejo le triodstotno rast.

Če se še spomnite, Intelovi prihodki v tretjem četrtletju so znašali 6,5 milijard dolarjev, kar je za tri odstotke več kot v drugem četrtletju letos. Za zadnje četrtletje tako Intel namerava svoje prihodke povečati s 6,5 na 6,9 miljarde dolarjev, pri čemer so gotovo pomemben faktor tudi bližajoči se prazniki. Klik!

0 komentarjev

Playstation pred Xboxom

The Register - Sony je potrdil namero o splavitvi spletnoigralnega sistema, ki bo konkuriral Microsoftovi storitvi 'Live' za Xbox. Izdelek, predvidoma ocenjen na $40, bo vseboval modem ter mrežni vmesnik, bo na ameriškem trgu v količini 250.000 kosov na voljo 27. avgusta (2 meseca pred Microsoftom), do konca leta pa želijo prodati vsaj 400.000 enot. Klik!

Poleg tega, da bo sam paket nemalo cenejši od ameriškega konkurenta, pa ta prav tako ne bo zahteval mesečne naročnine, kar zna predstavljati nemajhno prednost. No, je pa res, da je percepcija naročnine v ZDA verjetno drugačna kot bi bila v naši deželici. Igrovja takisto ne bo ravno manjkalo -- 27. avgusta bo tako na voljo 5 podprtih naslovov, več jih bo sledilo, med drugim tudi PCjevski znanec Everquest ter Final Fantasy XI, ki nas (jih) imata ugledati naslednje leto.

1 komentar

Xbox Live prihaja?

News.com - Eno leto (natančneje 15. novembra) po prihodu Microsoftove igralne konzole Xbox se bodo igralni navdušenci lahko med sabo pomerili tudi preko spleta.
Tako bo Microsoft za dva meseca zaostal za Sony-jem, ki bo za svoj Playstation 2 izdal omrežni adapter že 27. avgusta. Za več podatkov oddeskajte sem.

Zakaj strokovnjaki menijo, da Xbox, Sony in Nintendo S svojim online igranjem še ne bodo uspeli, pa si preberite tukaj.

1 komentar

Xbox leta 2006

Slo-Tech - Po besedah Stevea Balmerja, naj bi Microsoft, ki se je pred kratkim podal v konzolaške vode, leta 2006 okoli naslednjega žogobrcnega svetovnega prvenstva izdal naslednika Xboxa. Glavna prednost? I, več aplikacij za dostop do interneta! Oprosti, dragi Microsoft. Leta 2006? Zelo zgodaj. Flop?

2 komentarja

Xbox Live

The Register - Po poraznih prodajnih rezultatih svoje konzole, Microsoft kani investirati milijardo dolarjev v spletno igričarsko stičišče, imenovano Xbox Live. Servis bo plačljiv, in to ne poceni: 34 GBP začetnega stroška (mečina [>:D] ), nato pa še vsak mesec 7 GBP. Hmm, malce čuden način za obujanje prodaje... Klik!

5 komentarjev