»

Ubuntu Karmic Koala - Release Party

Kiberpipa - Oktober se približuje h kraju in v Ubuntu taboru že nestrpno pričakujejo izid nove različice tega odličnega in prostega operacijskega sistema, ki tokrat nosi številko različice 9.10 in se kiti z imenom Karmic Koala. Sočasno z izidom bodo povsod po svetu prirejali splavitvene zabave. Tudi naša podalpska deželica ni nobena izjema!

Splavitvena zabava bo v četrtek 29. 10. 2009 s pričetkom ob 19h v prostorih Kiberpipe na Kersnikovi ulici 6 v Ljubljani.

Pred samo zabavo bo poljudno znanstveno predavanje z naslovom: Od začetka do Koale. Po predavanju pa se obeta prijetno druženje ob free-as-in-beer pijači in jedači. Prav prisrčno vabljeni prav vsi ljubitelji in sovražniki operacijskega sistema Ubuntu. Za slednje bo še prav posebaj lepo poskrbljeno.

91 komentarjev

Zbiranje starih knjig s področja računalništva

Kiberpipa - Imate morda še vedno kje v kakem kotu, na zaprašeni polici, na podstrešju, v skrinjah ... knjige, ki ste jih nekoč kupili, da bi si z njimi pomagali pri uporabi vašega takratnega računalnika, zdaj pa so povsem neuporabne in pozabljene?

No ja, neuporabne in pozabljene so le virtualno, saj bo nastajajoči računalniški muzej v Kiberpipi mnogo bogatejši, ko bo vključeval še primerno literaturo! Vsaka starejša knjiga, priročnik, enciklopedija in revija na temo računalništva, bo pri nas našla nov dom. Če pa ste sami podkovani v tem znanju, lahko pridete razložit, kako deluje atari ali spectrum. :) Čakamo vas v Kiberpipi na Kersnikovi 6 v Ljubljani.

8 komentarjev

Abort 2k2

Cyberpipe -

Zopet se kani odviti računalniški tabor Abort 2k2 -- tokrat že šesti zapored. Dogajal se bo ta vikend, torej 6. in 7. decembra, v prostorih KiberPipe na Kersnikovi 6 v Ljubljani.

Letošnji računalniški tabor Abort 2k2 je usmerjen v področje multimedije (2D/3D, glasba, html, wap) v Linuxu ter je razdeljen v dva dela. V prvem bodo predavatelji predstavili orodja in jih v namestitveni delavnici tudi pomagali namestiti udeležencem tabora, v drugem, tekmovalnem delu, pa bodo obiskovalci pokazali svojo spretnost in pridobljeno znanje pretopili v praktičen izdelek.

4 komentarji

Pred letom dni na jutrišnji dan...

Slo-Tech - ...je za srčnim napadom umrl avtor Štoparskega vodiča po galaksiji, Douglas Adams. Na nek način bomo njegova dela počastíli jutri, 14.5.2002, v Kiberpipi, na Kersnikovi 6 v Ljubljani.

Douglas Adams Memorial Night (ali, krajše, DAMN [:D]) se bo odvil jutri s pričetkom ob 18:00. Vstopnina je 100 SIT, razen če s sabo prinesete brisačo. V kinodvorani se bo vrtela BBCjeva radijska oddaja ŠVPG, v glavnem prostoru pa izseki iz filma.

Se vidimo.

11 komentarjev

Malo drugačna anketa

Slo-Tech - Preden se pojavi slycer z njegovim paketom novic, pa še obrazložitev ankete. Enostavno se mi ni več dalo spraševati specifikacij vašega računalnika, zato sem kar ukradel Douglas Adamsovo idejo iz Štoparskega vodiča po galaksiji - in vas vprašal, kaj menite o digitalnih urah. Sodeč po trenutnih rezultatih, je imel žal že preminuli gospod Adams prav.

1 komentar

Žalosten dan

Slo-Tech - Danes je v svojem domu v Kaliforniji umrl pisatelj Douglas Adams. Ker sem hotel, da bi bilo posvetilo res posebno, sem prosil witch_ursulo, da namesto mene napiše slovo, saj je ona prebrala domala vse njegove knjige.

witch_ursula: Danes je žalosten dan za vse štoparje. Douglas Adams je pri 49 letih poštopal napačno ladjo in odneslo ga je v vsemirje. Za njim je ostala zapuščina, ki je marsikomu odprla popolnoma nove poglede. Njegova trilogija v štirih delih (kot je sam zapisal) in jih je v resnici pet, je bila marsikomu zelo blizu zaradi neverjetne domišljije, ki jo je avtor premogel. Zaradi idej, ki so navdušile svet. Zaradi karakterjev, v katerih je vsak našel nekaj svojega. Napisal je še druge knjige (Long Dark Tea Time Of The Soul, Dirk Gently's Holistic Agency,...), ki so pa manj znane. Njemu v čast predlagam, da pod zvezdni svod prižgete svečo in ob njej preberete kako njegovo knjigo. Čeprav ste jo prebrali že tisočkrat. In stavim, da boste tudi tokrat našli detajl, ki ga prej...

44 komentarjev