»

Neprijetne spremembe

AthlonOC - Spremembe so, gledano generalno, dobra stvar, ne? Ja, so. Neprijetne so le v nekaterih banalnih primerih. Kot je na primer ta, da se stepping kode menjajo. O čem govorim? Če ste pred dvema mesecema nameravali kupiti AMD procesor, ste normalni iskali AXIA stepping, ker je imel najboljši navijaški potencial. Samo do danes je AXIA procesorjev že zmanjkalo. Pa tudi boljši steppingi so se pojavili.
No, da bi ta problem rešili, odsurfajte sem in si poglejte kateri stepping je najboljši. Seznam je še nedokončan, je pa za Athlone in Durone. Edini problem, ki ostane, je najti ta stepping procesorja v Sloveniji.

1 komentar

SMP

Earth Web - Na EarthWebu so napisali informativen članek o računalnikih z dvema procesorjema. Zaključki niso nič kaj pretresljivi, menijo pa, da se za domačo uporabo in uporabo v pisarnah to definitivno ne izplača. Drugače je pri različnih grafičnih porgramih, pa tudi tukaj se za SMP sistem odločimo le, če nam dotični program podpira mulitprocesiranje in bomo s tem prihranili veliko časa.

3 komentarji

Članek o pomnilniku

Jaz - Na domači strani podjetja Mlacom si lahko preberete zelo informativen članek o sistemskem pomnilniku. Torej, kaj je RAM, kako deluje, kaj je ECC RAM, kakšna jerazlika med CAS 3 in CAS2 in podobno... Vse je dobro razloženo, tako da branje resnično priporočam glede na to, da se taka in podobna vprašanja nenehno ponavljajo na našem Forumu. Zelo pohvalna poteza in upajmo, da bodo Mlacomovci spackali še kaj podobnega. Ali pa tudi ne, ker bi potem Slo-Tech dobil konkurenco (ok, saj vem, da je konkurenca dobra, samo... ).

8 komentarjev

Kateri svinčnik za odklepanje?

Overclockers.com - Heh, nisem si mislil, da bodo naredili znanost še iz izbire svinčnika za odklepanje SocketA procesorjev. Toda overclockerji s(m)o znani po tem, da znamo zatežiti glede vsake podrobnosti... kar vprašajte kakšnega prodajalca v računalniški trgovini . Kakorkoli, na Overclockers.com si lahko preberete zanimiv članek o pravilni izbiri svinčnika za odklepanje procesorja. Seveda je vsem jasno, da so si svinčniki različni med seboj, saj eni bolje eni pa slabše prevajajo elektriko (nekateri svinčniki vsebujejo karbon, ki ne prevaja ampak IZOLIRA elektriko!). Ko pomislim na vsa poročila o neuspešnem odklepanju procesorjev iz Foruma naenkrat vsa zadeva dobi velik pomen. Torej, da skrajšam: pravi svinčnik za odklepanje mora v mini vsebovati čimveč grafita, saj je v našem primeru grafit prevajalec. Najboljši so mehki umetniški svinčniki, izogibajte pa se večini trdih tehničnih in obrtniškim svinčnikom! Upam, da to komu pomaga......

4 komentarji

Super Bypass v AMD 761

Insane Hardware - Nekateri AMDjaši se še kako spomnite Super Bypass funkcije v poznejših revizijah MAD 751 čipovja. Zadevca naj bi odpravila nepotrebne latence med procesorjem in pomnilnikom ter tako precej pospešila sistem. No, zadeva ni nikoli delovala tako, kot je treba saj je še vedno bilo kar nekaj aplikacij in iger, ki je niso marale, toda upanje je ostalo. No, AMD se je odločil stvarco vgraditi tudi v AMD 761 čipovje, na Insane Hardware pa so preverili kako se obnese. Glede na to, da nas bo kmalu zasul plaz plošč z AMD 761 North Bridgom, si članek kar oglejte!

0 komentarjev

Kako izbrati pravi procesor?

D128 - Ena izmed zanimivih tujk, ki jo na Slo-Techu pogosto uporabljamo, je stepping procesorja in z njim povezan S-Spec. Bolj izkušeni overclockerji že veste, da je z dobrim poznavanjem le-teh mogoče že vnaprej vedeti, kako se bo procesor overclockal, drugi pa boste to šele izvedeli . Na D128 so sestavili res informativen članek o pravilni izbiri procesorjev glede na njihovo S-Spec kodo. Sicer pokrivajo samo Intelove procesorje, toda tudi AMDjaši se boste marsikaj naučili. Priporočam...

0 komentarjev

FlasK za Durone/Athlone

AMD Zone - Pred nekaj časa smo bili deležni nove različice priljubljenega programa FlasK (poznate ga vsi, ki ste kdaj konvertali DVDje v DivXe), ki je bila optimizirana za Pentium4 procesorje, sedaj pa so avtorji izdali novo različico, ki je sposobna izkoriščati tudi dodatne ukaze AMDjevih procesorjev. Razlika je res očitna, saj je pohitritev približno 150%, tako da vsi AMDjaši, ki vneto DivXate brž pohitite po svojo različico.

0 komentarjev