»

ABIT KV8-MAX3

Extreme Overclocking - Vsi poznamo izdelovalca osnovnih plošč ABIT in njegove zelo dobre in kvalitetne izdelke. ABIT KV8-MAX3 je njihova najnovejša osnovna plošča, ki temelji na čipovju VIA K8T800. Plošča je namenjena procesorjem AMD Athlon64 in poleg standardnih stvari poseduje še nekaj bonbončkov kot so naprimer Gigabitni LAN, SATA RAID in seveda tehnologijo μGuru za nadzorovanje in navijanje sistema direktno iz operacijskega sistema.

Največja zanimivost na plošči pa je zagotovo serijsko hlajenje MOSfetov in kondenzatorjev s tehnologijo OTES (poznamo jo že iz ABIT-ovih grafičnih kartic), kar da osnovni plošči še nekaj več prostora za navijanje. Ploščo so ocenili z oceno 4.5 od 5. Obvezno branje!

0 komentarjev

Plošča za prihodnost ali razočaranje za sedanjost?

Motherboards.org - Abit AT7 MAX je ime, ki bo najbrž sedel v ušesa vsakemu bolj razgledanemu hardverašu, za nedeljske navdušence pa bo najbolje če povem le to, da je Abit s tem izdelkom ubral popolnoma drugo pot dizajna matičnih plošč. Abit se je odločil, da naredi ploščo, ki bo ponujala vse pomembnejše dodatke in bila pripravljena na nove čase. Tako na plošči najdemo čuda raznih čipov, ki skrbijo za LAN, diske (RAID), zvok in še kaj bi se našlo, vendar pa se je Abit vseeno skušal izogniti temu, da bi njihova plošča šla po poteh cenenih visokointegriranih izdelkov. Za ploščo je značilno, da je popolnoma "očiščena" raznih starih tehnologij (LPT, ISA, PS2), kar pa ne pomeni vedno prednosti. Plošča je sprožila kar nekaj žolčnih prepirov, tako po svetu kot tudi na Slo-techu, zato ni dvakrat za reči, da plošča ne bo doživela uspeha predhodnih Abitovih izdelkov. Ali pa tudi ne, če bodo uporabniki vedeli, za katere uporabnike je bila plošča narejena in kaj lahko pričakujemo od nje. Zato brž na branje testa,...

2 komentarja

Abit gre v Dual-MP vodé

ABIT - Abit bo, vsaj tako piše na njihovi strani, izdal strežniško usmerjeno dvoprocesorsko osnovno ploščo za AMDjeve Athlone MP, čeprav lahko v paru na plošči delujejo tudi Duron MP ter Athlon XP procesorji. Temelji na AMD-760 MPX čipovju ter je po specifikacijah sumljivo podobna Tyanovi Tiger MPX. Nanjo lahko damo 4 GB registriranega pomnilnika, ima vgrajen omrežni vmesnik, dve 64-bitni PCI reži ter AGP-PRO vmesnik. Če to sparimo še z kvalitetnim modulom za nadzorovanje temperature ter napak, se zna zgoditi, da bo Abit dobil prvo pravo naslednico BP6 plošče :D. No, malo pretiravam.

1 komentar

Test SOYO matične plošče

vir: Hexus
Hexus - SOYO je kar poznano ime med proizvajalci matičnih plošč, saj so že zelo zgodaj začeli v svoje izdelke vključevati tudi razne overclockerske zmogljivosti. In ljudje so bili srečni, da so lahko navijali svoje procesorje. Toda kmalu so ugotovili, da plošča ne sme biti samo zmogljiva ampak tudi lepa. SOYO-v odgovor na nove zahteve je bila Soyo SY-K7V Dragon, ki danes ni sicer zmogljivostni prvak, saj bazira na naboru KT266, vendar ponuja kar nekaj lepotnih dodatkov. Prvo, kar bodo opazili številni je lepa črna...

2 komentarja

Abitova Socket478 matična plošča na i850

X-Bit Labs - Iz dneva v dan se bolj približujemo sredini septembra, ko bo Intel predstavil svoj Brookdale, oz. i845 nabor. Takrat lahko pričakujemo pravo poplavo matičnih plošč, ki bodo podpirale PC133 SDRAM (kaj pa VIA?). No, ker pa je Brookdale namenjen bolj nezahtevnim uporabnikom, saj se je le-ta izkazal za bolj počasno rešitev, pa še Petniumi4 se ne obnesejo ravno najbolje v navezi z SDRAM-om, bo bolj zahtevne zagotovo zadovoljila ABIT-ova plošča, ki bo bazirala na dobrem starem i850 in Secketu478. Po raznoraznih poročanjih, se bo plošča najverjetneje imenovala TH7II-RAID in se bo popolnoma razlikovala od Socket423 TH7-RAID. Podpirala bo namreč kar 4 RIMM (podpora do 2 GB RDRAM pomnilnika), 1 AGP 4x, 5 PCI in 1 CNR režo. Kot je že v navadi, bo ABIT na svoji plošči ponudil tudi Highpointov krmilnik - tokrat HPT370 ATA/100 RAID kontroler. Poleg tega, se bo plošča bahala še s tremi USB vtičnicami, integrirano zvočno (AC'97) in LAN kartico.
Seveda pa ABIT ni pozabil dejstva, da po malce...

0 komentarjev

ABITovi načrti

X-Bit Labs - ABIT je po pravi poplavi novih matičnih plošč zadnje čase kar nenavadno tiho. Ne pojavljajo se nove informacije o njihovih matičnih ploščah, znano je le, da imajo določene težave z implementacijo DDR pomnilnika. Glede na to, da je ABIT vedno bil znan po tem, da je raje zamudil z izdajo, kot izdal nepopolne matične plošče, je to povsem razumljivo. Kakorkoli, tu je nekaj uradnih najav iz njihovih načrtov:
  • ABIT ST6 - i815EP
  • ABIT KG7 - AMD760, DDR
  • ABIT KR7 - VIA KT266, DDR
  • ABIT NV22 - Nvidia Crush 12, DDR
Poleg teh plošč, ki so uradno v ABITovih načrtih, se nekaj govori tudi o plošči z imenom TH7, ki bi naj bila prva ABITova plošča za Intelove Pentium4 procesorje.

1 komentar