»

Spomini na 3Dfx

FiringSquad - Ko se po dolgem času spominjamo podjetja 3Dfx, v svojih zlatih časih najboljšega izdelovalca grafičnih pospeševalnikov, se marsikateremu (bivšemu) privržencu utrne solzica. Neslaven, nepričakovan in hiter propad je pustil za sabo dosti posledic. Pri FiringSquadu so se spomnili na njih in spisali kratko kroniko. Za pionirje Slo-Techa, ki jih v začetku razvoja grafičnih pospeševalnikov ni bilo na sceni, je članek še posebej zanimiv, primeren je tudi za vse ostale, ki jih zanima preteklost in načrtovana prihodnost podjetja 3Dfx. Klik!

2 komentarja

61" plazma zaslon

Electic Tech - Tako velik zaslon bo izdeloval NEC, ki je že kar uveljavljeno podjetje na področju plazma zaslonov. Masovna proizvodnja zaslona pa se bo začela 23 julija. Ta plazma zaslon je trenutno največji (diagonala 155 cm), zdizajniran pa je bil z namenom, da pokrijejo potrebe poslovnega (borze, ...) in izobraževalnega (predavanja?) sektorja. Več informacij najdete tukaj.

2 komentarja

Megastično...

vir: HardOCP
HardOCP - Hehe, ste mislili, da so neonke in poslikave ohišja kul zadeva? Potem vam bo ob pogledu na to modifikacijo gotovo kar toplo pri srcu. Neki tip je namreč "izumil" način vgrajevanja akrilnih plošč z raznimi poslikavami v ohišja. Seveda vsa stvar pokaže svoj pravi obraz komaj takrat, ko slikariji dodate še kakšno lučko, ki jo osvetljuje. Precej dober učinek, moram priznati. Kakorkoli, tipa bi lahko uvrstili med bolj pohlepno sorto, saj je namesto, da bi o vsej stvari spisal članek in tako svoje znanje delil s skupnostjo, lepo odprl podjetje in bo za vse poslikave zaračunaval mastne denarce. Krneki .

1 komentar

Novi gonilniki za Voodooje!

Gamers Ammo - Očitno x3DFX ni samo en velik hype, temveč je ta skupina programerjev dejansko odločena poskrbeti za vse lastnike legendarnih Voodoo grafičnih pospeševalnikov. Tako so izdali prvi (in po vsej verjetnosti edini) set dodatnih beta gonilnikov za vse Voodoo3/4/5 pospeševalnike, najdete pa jih kar na njihovi domači strani (pod sekcijo Drivers). Gre za nepodprte gonilnike, brez 3DFX Tools programčka, torej jih vsekakor uporabite na lastno odgovornost. Več informacij o teh gonilnikih ter o x3DFXu pa najdete na Gamers Ammo strani.

6 komentarjev

Quantum3D in Nvidia

X-Bit Labs - Quantum3D in Nvidia sta danes najavial podpis sporazuma, po katerem bo Nvidia Quantumu3D še naprej dobavljala VSA-100 in Voodoo3 čipe. Ko veste, so ti v uporabi na Quantumovih Aalchemy in Graphite grafičnih pospeševalnikih, ki se uporabljajo v raznih 3D simulatorjih in grafičnih sistemih. Še bolj pa je presenetljiva novica, da naj bi Quantum3D in Nvidia sodelovala pri izdelavi novih sistemov, ki bodo bazirali na Nvidiinih čipih. Hudo!

0 komentarjev

Črna lepotica

Digit Life - Heh, ste mislili, da je Herculesov modri GeForce2 višek? Potem si kar poglejte te črne lepotice tajvanskega podjetja SUMA. Kartice zares izgledajo nevarno in kar nekako ustrezno trenutno najmočnejšim grafičnim pospeševalnikom. Pa da ne boste mislili, da je vse v izgledu... Sodeč po Digit-Lifu gre za kvalitetne kartice s 5.5ns pomnilnikom in kopico dodatnih bonbončkov. Več informacij najdete tukaj.

2 komentarja

Nvidia + 3dfx

Digit Life - Na Digit Life so objavili dva zanimiva intervjuja, ki se nanašata na združitev zgoraj omenjenih gigantov industrije grafičnih pospeševalnikov.Prvi je bil izprašan eden izmed bivših 3dfx-ovcev (na njegovo željo je ostal v anonimnosti), ki je situacijo na grobo opisal kot veliko polomijo in nasploh deluje precej jezno (v bistvu ga gre popolnoma razumeti). Drugi pa je David Harold iz Imagination Technologies, ki je bil malo bolj prizanesljiv in njegove napovedi niso tako črnoglede. Vsekakor si tadva intervjuja oglejte, če vas tema vsaj malo zanima.

0 komentarjev

SUMA pripravlja še en zanimiv izdelek

X-Bit Labs - Še nekaj mesecev nazaj je podjetje SUMA bilo popolnoma neznano, potem pa nas je presenetilo z nekaj zelo zanimivimi karticami, ki so bazirale na Nvidiinih čipih. SUMIne kartice vedno odlikuje določena mera inovativnosti, kar bi lahko rekli tudi za njihov najnovejši izdelek, SUMA GeForce2 MX SIF. SIF stoji za "Suma Individual analog Filter", ki naj bi precej izboljšal 2D kvaliteto slike teh kartic in jih tako približal Matroxovem G450. Nenavadno je tudi to, da bo SIF filter nameščen na dodatno hčerinsko kartico (ponavadi so taki TV-Out dodatki), na voljo pa bosta dve različici: z enim D-Sub izhodom ter različica z dvema D-Sub izhodoma ter TV-Out izhodom. Druge lastnosti kartice so precej klasične: 175MHz jedro in 5.5ns pomnilnik pri 183MHz.

0 komentarjev