»

Zmote in resnice o napajalnikih

Extreme Overclocking -

Običajni računalniških uporabniki napajlnikom ne posvečajo pozornosti, če jih sploh poznajo, medtem ko je pri profesionalnejših uporabnikih in navijalcih stvar povsem drugačna, saj so napajlniki pri njih deležni domala mitične pozornosti in čaščenja, kajne.

Kaj je res in kaj ni. Ali je za slabo navitje vašega procesorja resnično kriv napajalnik in kaj so linije v napajlniku. Na vsa ta vprašanja vam odgovori članek na ExtremeOverclocking, kjer so spisali kratek vodič in pojasnili osnovne zmote in resnice, ki jih srečujemo na napajalniškem področju.

1 komentar

Uredite kable!

Case Junkiez - Da ne bo vaše ohišje izgledalo takole: si preberite članek o urejanju kablov na CaseJunkiez.

Urejeni kabli so del poti do uspešnega navijanja in nepregrevanja vašega procesorja ali drugih komponent. Ker je zračni pretok boljši, se vam bodo vse komponente občutno manj grele, to pa pomeni večjo stabilnosti in večjo overklokabilnost. Zato, veselo na delo!

0 komentarjev

Poraba CPUja?

LAN Addict - Saj poznate "Task Manager" v Oknih, ki vam pove, koliko je zaseden vaš procesor kajne? Tale zadevica vam omogoča prav to, le da jo lahko namestite kamorkoli hočete. Lahko ga prilepite na ohišje, na monitor ali na mizo. S to razliko, da je priklopljena na COM vhod in že vam števec, podoben tistemu za obrate pri avtomobilu, kaže zasedenost vašega procesorja. Uporabno, če vas venomer zanima, kako močno se trudi vaš procesor.

4 komentarji

Trga gate

SMS Suite - Kaj bi nekateri dali, da bi vedno vedeli temperaturo svojega procesorja. Samo kaj, ko je treba iti na pot, ampak pustiti računalnik prižgan? Vse kar rabite je mobitel in ta programeček. Ime mu je SMS Suite in vam bo avtomatsko pošiljal SMS-je o temperaturi vašega procesorja. Rabili boste tudi MBM, ki ga dobite tu.

3 komentarji

Hercules zamenjuje ventilatorje

HardOCP - Zelo veliko kupcev Herculesovih GeForce kartulj se je pritožilo zaradi odpovedovanaj ventilatorja na hladilniku, zato je podjetje naredilo edino pravo potezo ter ponudilo zastonj zamenjavo ventilatorja. Vse, kar morate narediti je izpolnitev tega obrazca in že vam bodo poslali novi ventilator. Mimogrede, nikjer ne zahtevajo kakega potrdila o nakupu, tako da si zastonj ventilator lahko priskrbi kdorkoli [;)].Popravek: zadeva zaenkrat velja samo v ZDA, upajmo, da se bodo kmalu zmigali tudi v Evropi [:(].

3 komentarji