»

ATI bo izdelal čipovje za Athlone 64

The Register - ATI-jev predsednik Dave Orton je potrdil, da bo ATI izdelal čipovje, ki bo podpiralo nove Athlon 64 (K8 procesorje). Čipovja ne bomo videli še vsaj pol leta, bodo pa pripravili tudi prenosniško različico. Zakaj bo ATI čakal tako dolgo, uradno ni znano, pojavljajo pa se govorice, da čakajo na pojavo PCI Express vodil, ki jih bomo ugledali v drugi polovici prihodnjega leta. Več o tem.

1 komentar

CeBIT prihaja

Tom's Hardware -

Največji svetovni IT dogodek, sejem CeBIT se nezadržno bliža. Lani je bilo naprimer na sejmu 7.264 razstavljavcev na skupno 397.000 kvadratnih metrih razstavišč. Letošnji CeBIT se bo začel dvanajstega tega meseca, za ogrevanja pa vam je na voljo Tomov članek. V njem so nahitro razložili in predstavili novosti, ki jih bomo ugledali na letošnjem sejmu, kot jih napovedujejo podjetja. Povezava.

0 komentarjev

Intervju z MSI

HardOCP - Na tej strani so opravili intervju z enim izmed najbolj znanim proizvajalcev matičnih plošč in grafičnih kartic. Intervju ni ravno kdove kaj, vendar pa v njem MSI vseeno odgovarja na nekaj dobro zastavljenih vprašanj. Med drugim odgovarjajo, da trenutno dobro sodelujejo z Intelom in si veliko obetajo od prodaje dvoprocesorskih matičnih plošč, da bodo prvo matično ploščo z naborom KT400 izdali v tretji četrtini tega leta in da zaradi dobrih stikov z Nvidio zaenkrat (še) ne nameravajo izdelovati kartic z grafičnimi procesorji Radeon 2.

0 komentarjev

Saga o VIA P4X266 se bliža koncu

X-Bit Labs - Čeprav so zadnja poročanja o VIA P4X266 in o njegovih težavah zaradi neuradne licence povzročile kar nekaj prepiha, pa je marsikateri veliki proizvajalec matičnih plošč ostal hladen. Problem ni v tem, ker vi bil nabor P4X266 slab, ampak Intel sam. Intel je velikim proizvajalcem matičnih plošč, ki si veliko obetajo od prodaje P4 plošč, zapovedal, da jih bo nehal podpirati, če podprejo P4X266 nabor. Seveda se je velika večina raje odločila za prijaznejše odnose z Intelom in se raje odpovedala P4X266. Če so veliki odpovedali poslušnost, potem se bo gotovo dalo prepričati male ali srednje velike proizvajalce. Le-ti se raje zanimajo za zaslužek, kot za dobre stike. VIA je šla še korak dalje in malim ter srednje velikim proizvajalcem povedala, da bo prevzela vsako odgovornost, če bodo slučajno imeli probleme z naborom P4X266. Seveda pa je marsikaj odvisno tudi od Viine iznajdljivosti. Nekje sem bral, da ima S3 uradno licenco, medtem ko je VIA nima. Kljub vsem prepričevanjem, da je S3 del...

0 komentarjev

Micron se koncentrira na serversko tržišče

X-Bit Labs - Ena slaba novica: Micron je preložil izzid svojih Scimitar in Mamba desktop čipovij. Jup, gre za tista zelo zanimiva DDR čipovja z veliko posebnostmi (Mamba naj bi imela vdelan L3 predpomnilnik). No, izzid Scimitarja in Mambe so preložili za nedoločen čas in zna se celo zgoditi, da ju sploh ne bomo ugledali to leto. Vse svoje razvojne moči so namreč usmerili v Copperhead, novo serversko čipovje, ki podpira do 8GB PC1600/2100 DDR DRAMa ter dual-Pentium3 (Tualatin) procesorje. Kot se spodobi za serversko čipovje, bo Copperhead podpiral tudi PCI 2.2, poleg tega pa še novo PCI-X vodilo. Prvi primerki so že razposlani raznim proizvajalcem matičnih plošč, masovna proizvodnja pa je najavljena za maj.

0 komentarjev