»

Makrolab išče prebivalce

Slo-Tech - Makrolab je avtonomni samozadostni laboratorij, trenutno postavljen na otočku sredi beneške lagune - (Isola di Campalto). Stvar je zasnoval Marko Peljhan in laboratorij na različnih koncih sveta obratuje že nekaj let, zdaj pa je zelo blizu Sloveniji in morda bo zanimal tudi kakega slo-techovca.

Napolnjen je z vsemi čudesi tehnologije - satelitsko tcp/ip povezavo, radijsko ADSL povezavo, delovnima postajama, tiskalnikom, skenerjem, beležnikom podatkov, senzorskim kompletom, satelitskim Ku band sprejemnikom, HF in VHF radii in od 15. Decembra naprej še z radarjem in 10' parabolično motorizirano anteno.

V njem se dogajajo razni raziskovalni in umetniški projekti, trenutno pa poteka natečaj za nove skupine prebivalcev, ki bodo...

10 komentarjev

Slini se, o, Slo-Techa uporabnik...

Slo-Tech - ...kajti tvoja usoda je zapečatena. Naslednji teden boš primoran brati teste komponent, ki so na spodaj prikazanih slikah. Zaradi intrigantnosti se niti ne bom potrudil pod sliko napisati ime komponente na testu [:D] .
Pa saj si ne morem pomagati brez, da bi komentiral. Ergo, naslednji teden bo na Slo-Techu res ekskluziven, saj boste lahko prebrali test dveh prvih v Sloveniji testiranih grafikulj - ATI Radeon 8500 (ki rula) in nVidia Geforce Titanium500 (ki tudi rula, a malo manj). Za nameček boste morali trpeti še ob primerjalnem testu novih AthlonovXP, in sicer od frekvenc 1500+ do 1800+. Ja, res je .

35 komentarjev