»

Wii ima levji delež 'konzolašic'

vir: Kotaku
Kotaku - Izmed deklet, ki redno uporabljajo konzole, naj bi jih kar 80% prisegalo na Nintendov Wii, medtem ko sta si preostalih 20% uporabnic razdelila Xbox 360 in PS3 v razmerju 11 proti 9. Raziskavo, ki je delo ameriške podružnice Nintenda, Nintendo of America, je predstavil prav predsednik podružnice, Reggie Fils-Aime. Vzorec uporabnic, upoštevan v 80% deležu, je proti pričakovanjem nadvse specifičen. Pričakovali bi, da bodo glavne uporabnice sestre, matere, žene oz. partnerice, ki imajo v gospodinjstvu eno izmed konzol, katere glavni uporabnik je eden izmed moških sostanovalcev. A pri Nintendu takšnih uporabnic očitno niso upoštevali, raje pa so se osredotočili na glavne uporabnice, ki si,...

18 komentarjev

Prodaja konzole Wii jenja

CNet - Nintendo je razkril, da prodaja konzole Wii še zdaleč ne poteka po pričakovanjih. V drugem četrtletju letošnjega leta so prihodki podjetja od prodaje zdrsnili za 40 odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem lani, tudi naslednje četrtletje pa ni bilo dosti boljše. Skupno so v prvi polovici tega fiskalnega leta zaslužili 548 milijard jenov (4,13 milijarde evrov), kar je za tretjino manj kot lani. Kot pravi njihov izvršni direktor Satoru Iwata, je velik del slabih rezultatov pripisati neuspešni prodaji konzole Wii, ki za lanskimi rezultati zaostaja za 43 odstotkov.

Namesto 10,1 milijona so tako prodali zgolj 5,7 milijona primerkov v prvi polovici leta. Slabše gredo v promet tudi igre za Wii. Iwata priznava, da je Nintendo napak precenil kondicijo potrošnikov in vztrajal pri stari strategiji. Da bi se izkopali iz slabih rezultatov, so že pocenili Wii, predstavili nov DSi, v prihodnosti pa naj bi na Wii pripeljali še Netflix, ki ga že podpirata Xbox in Playstation. Za leto 2010 ali 2011...

19 komentarjev

Cenejši tudi Nintendo Wii

vir: engadget
engadget - Cenitve konzol so v tem obdobju očitno zelo popularne, saj je ob pocenitvi Xbox360 in PS3 staro ceno obdržal le Nintendov Wii. A tudi Nintendu ni uspelo ubežati valu znižanj, kar pomeni, da se bo z bolj privlačno, nižjo ceno v kratkem ponašal tudi Wii.

Prve namige za to je bilo mogoče ugledati v oglasu Best-Buya, kjer so zraven Wiija oglaševali ceno 199 $, kar je 50 $ manj od trenutne uradne cene. Znižanje naj bi v konferenčnem klicu z večjimi trgovci požegnal Nintendo in naj bi v veljavo stopilo 27. septembra, čeprav še nismo ugledali uradnega sporočila za javnost. Po drugi strani obilica plakatov z nižjo ceno skorajda zagotavlja napovedano in željeno znižanje, tudi če le-to še ni popolnoma uradno potrjeno.

Torej 200 € v Evropi?

19 komentarjev

KDE na GameCube

Slashdot - Nekateri ljudje si močno prizadevajo spraviti Linux na vsakršno napravo, vključno s toasterji in mikrovalovkami.

Ena skupina takih ljudi se je odločila, da bo začela projekt ' GameCube Linux'. Do sedaj niso dosegli precej velikega uspeha, so pa pokazali prve slike delujočega KDE okolja. Ni jim popolnoma uspelo, saj se njihov rezultat rahlo razlikuje od željenega.

Tukaj pa je še povezava do orginalnega framebufferja.

Zdaj pa prevajat jedro na mojih supergah!

7 komentarjev

Nintendo je dobil klofuto

The inquirer - Evropski komisar za ekonomsko konkurenco (upam, da sem prav poslovenil) Mario Monti je danes objavil, da so Nintendu skupaj s njegovimi sedmimi distributerji v Evropi naložili kazen plačila 168 milijonov evrov zaradi nepravilnega usklajevanja cen svojih izdelkov. Tako naj bi Nintendo za svoje igre umetno vzdrževal cene, ki so presegale vse normalne meje, pravi Mario Monti.

Poleg tega uradniki v Bruslju preučujejo, kaj imajo za bregom CNN AOL Time Warner, Walt Disney, Sony in 21st Century Murdoch (Fox). Ti naj bi namreč sprejeli odločitev, da bodo zvišali cene DVD diskom. Če bo to res, se nam slabo piše..

4 komentarji

Xbox Live prihaja?

News.com - Eno leto (natančneje 15. novembra) po prihodu Microsoftove igralne konzole Xbox se bodo igralni navdušenci lahko med sabo pomerili tudi preko spleta.
Tako bo Microsoft za dva meseca zaostal za Sony-jem, ki bo za svoj Playstation 2 izdal omrežni adapter že 27. avgusta. Za več podatkov oddeskajte sem.

Zakaj strokovnjaki menijo, da Xbox, Sony in Nintendo S svojim online igranjem še ne bodo uspeli, pa si preberite tukaj.

1 komentar

Bill Gates globoko v dre*u

Vnunet - Znanega mogotca, Billa Gatesa oz. njegovo rezidenco, so napadle gosi. Slednje naj bi dnevno na njegovo hišo odložile več kot 3 funte blata. Vodstvo priležnega parka se je odločilo, da bo 4.000 nadležnih gosi končalo svoje življenje, vendar motivi niso le ugajanje Mr. Bully, ups, Billyu, ampak tudi zagotoviti kar se le da prijetno uživanje turistov v obiskovanju parka. Flop! Good shooting, mister!

8 komentarjev

Microsoft hrepeni po Nintendu

GameCube Europe - Na GameCube Europe poročajo, da je imel Microsoft namen kupiti Nintendo za 25 milijonov ameriških dolarjev. Poročilo temelji na knjigi "Opening the Xbox: Inside Microsoft's Plan to Unleash an Entertainment Revolution", avtorja Deana Takahashija. Medtem, ko je bil Bill Gates pripravljen plačati omenjeno vsoto Nintendu, je slednje zavrnilo ponudbo. Ta zavrnitev pa je posledično vplivala na Microsoftovo odločitev, da izdela lastno konzolo (Xbox).

To nam pove, da Microsoft želi dominirati tudi na trgu igričarskih konzol. Kot je že znano, Microsoft razmišlja celo o izdelavi lastnih procesorjev in grafičnih čipov, ker bi tako znižal stroške, saj delov za konzole ne bi več kupoval od Intela ter Nvidie, temveč bi jih izdeloval sam. Zgodbo preberite tu.

1 komentar

Milijoni konzol v Čezlužje

The Register - Microsoft in Nintendo sta objavila več podatkov o številu plasiranih enot svojih konzol na trg Severne Amerike: Microsoft je znova odposlal več kot milijon enot, do konca leta pa jih namerava 1 do 1,5 milijona; Nintendo bo poslal 1,3 milijona GameCube-ov, po vsem svetu pa jih namerava prodati kar 4,5 milijona, kar je 12,5 procenta več, kot je bilo predhodno načrtovano.

0 komentarjev