»

Trim se vrača v Intelove SSDje

vir: engadget
engadget - Intelova druga generacija SSD pogonov, poznana kot Postville, nima lahkega življenja, Medtem ko je predhodnik užival popolnoma netežavno življenje in je bil v medijski pozornosti zgolj zaradi svojih hitrostnih zmogljivosti, so pogoni Postville stalnica na tehnično-računalniških straneh predvsem zaradi svojih težav. Kar dvakrat je Intelu namreč uspelo izdati popravljen Firmware, ki je iz pogonov naredil majhne, na udarce neobčutljive in relativno drage opeke. V drugem primeru je bilo za brickanje krivo dodajanje funkcije TRIM k naboru zmožnosti pogona, le-ta pa ohranja hitrost pogona skozi čas. Funkcija se je zdaj ponovno vrnila, tokrat očitno v delujoči obliki. Ker je glavna lastnost novega firmware-a prav funkcija TRIM, ki...

0 komentarjev

Windows Media Player 11

Slo-Tech - Danes je Microsoft izdal naslednjo verzijo predvajalnika Windows Media Player 11 (WMP11). Za nekatere to še ni čisto pravi izid, saj je trenutno predvajalnik še v beta razvoju. Istočasno je MTV v sodelovanju z Microsoftom ponudil storitev pod imenom Urge, ki pa je trenutno namenjena samo tržišču v Združenih državah.

Novosti WMP11 zajemajo spremenjen vmesnik, lažje upravljanje z glasbo, integracijo z Urge... Več informacij najdete na uradni strani WMP11, kjer si lahko predvajalnik tudi prenesete. Za vprašanja in odgovore pa lahko uporabite že obstoječo temo.

65 komentarjev

Pričelo se je RC5-72 tekmovanje

Distributed.Net - Vsi navdušenci tega tekmovanja hitro po nove kliente, ki jih dobite tukaj. Za vse tiste, ki še ne poznate tega tekmovanja: namenjeno je razbitju nekega 72-bitno zakodiranega sporočila in opozoritvi na (ne)varnosti kodiranja. Več informacij najdete na tej strani.

Če se še vedno sprašujete zakaj sodelovati, vam povem, da zmagovalec dobi 1.000 dolarjev oz. 2.000 dolarjev, če ni v nobeni skupini, medtem ko dobi neprofitna organizacija kar 6.000-8.000 dolarjev.

3 komentarji

Mt. Rainer za 24x Teac

CDR-Info - Končno smo ga dočakali! "Kaj to?", boste vprašali. Firmware, ki podpira dolgo pričakovani Mt.Rainer format tudi pri 24-kratnem zapisovalcu Teac CD-W524E. Ta pekač sem stestiral tudi za Slo-Tech in vem, da ga veliko od vas, uporabnikov, poseduje. Verzijo 1.0D dobite na CDR-info.

Zakaj je taka, za nekatere "nepomembna" novica, pravzaprav bila objavljena? Ker se je dolgo govorilo, da bodo dotičnega Teaca kar izpustili pri dodajanju Mt.Raierja in popravljanju TrdnegaDela. Dobro, da so se premislili!

Hvala x_roby!

6 komentarjev

Test Lite-On LTR-40125S 40/12/48 CD-RW

CDRLabs - Na CDRLabs.com si lahko preberete njihov test najnovejšega Lite-On pekača. Že iz samega imena nam je razvidno, da komponenta "dirka" kar z 40x hitrostjo snemanja, z 12x hitrostjo je sposobna presneti plošček, kar z 48x hitrostjo pa bere že posnete ploščke. In kaj so ugotovili...? Da se je, če ga primerjamo z Plextorjevim 40 kratnikom, dejansko težko odločiti. Če vas zanima zakaj, potem brž semkaj!

2 komentarja

Lanparty BIG #2 se bliža

Slo-Tech - Fantje s Slo-Lanparty strani sporočajo, da se njihov hčerinski megaprojekt z imenom Lanparty BIG #2 približuje z veliko naglico. Če še ne veste, bo šlo za največji slovenski Lanparty doslej, s turnirji, DVD wallom in raznimi predstavitvami. Fantje sporočajo, da so zaradi velikega zanimanja morali povečati maksimalno število udeležencev na 120, toda s prijavo raje pohitite, da ne bo zmanjkalo prostora. Če je to res (in ne gre za poceni reklamo ), se nam obeta res zanimiv dogodek... Več informacij najdete kar na njihovi domači strani.

0 komentarjev

Novi OS : NewOS

Slo-Tech - Slashdotovci so objavili novico o zanimivem garažnem projetku nekega tipa. Ne gre za nič drugega kot novi operacijski sistem za PCje, ki po besedaj njegovega stvaritelja deluje na Intelovih in AMDjevih eno- in večprocesorskih mašinah ter na Seginem Dreamcastu. Zadeva ni zamišljena kot zamenjava za desktop operacijske sisteme, ki jih uporablja večina računalničarjev. Še več: tip celo trdi, da njegov operacijski sistem ni niti najmanj uporaben. No, ja, bomo videli. Vse velike stvari so se začele kot male in mogoče bo kaj zraslo tudi iz tega projekta. Več informacij najdete kar na uradni strani. Thnx slycer!

1 komentar

Novi firmware za 16x Plextorje

Slo-Tech - Ponosni lastniki 16x Plextorjevih pekačev se lahko veselite novega, izboljšanega firmwara za ta pogon. Popravek odpravi en zelo nadležen hrošč, in sicer tendenco k obešanju pogona med zmanjševanjem bralne hitrosti pri CD-RW medijih. Poleg tega novi firmware prinaša tudi boljše performanse pri uporabi Mitsuijevih 16x CD-R medijev. Zadevico najdete tukaj, uporabljate pa jo seveda na lastno odgovornost! Thnx, Vom.

0 komentarjev