»

Izbrisani podatki iz pomnilniške kartice

Image Recall - Verjetno se vas večina še spomni, kaj smo včasih v DOS okolju uporabljali za povrnitev po nesreči izbrisanih podatkov. Kadar smo kakšne podatke izbrisali, so nam prišli na pomoč razni undelete programi, ki so nam povrnili podatke. Ker pa je danes na voljo vse več pomnilniških kartic (za mobilce, digitalne fotoaparate, ... ) kjer ti DOS-ovski programi za undelete seveda ne pridejo v poštev, mogoče ne bo odveč povedati, da obstajajo tudi programi za pomnilniške medije.

Ako se vam je kaj zalomilo, si lahko vunpotegnete™ program ImageRecall, ki vam bo povrnil podatke na vaši pomnilniški kartici. Zasede okoli 8 MB prostora, deluje pa v okolju Windows 9x/ME/NT4/2000 ter XP. Žal je na voljo le Lite verzija, ki deluje 30 dni, povrne pa vam 10 prvih slik iz pomnilniške kartice. Toda, hej, nekaj pa le je ... Za vse ostalo, Klik!

0 komentarjev

Winamp 2.90 Beta

Slo-Tech - Vsi poznamo programček Winamp za predvajanje glasbenih datotek mp3. V lanskem letu je izšla njegova tretja reinkarnacija, ki pa je bila žal razdelila ljubitelje Winampa na dva tabora, eni so uporabljali verzijo 2, drugi pa trojko. Pri Nullsofu so očitno opazili, da imata hitrost in enostavnost stare izdaje veliko privržencev, tako da niso prenehali z razvojem. Tokrat nam ponujajo različico 2.90, ki pa je še v fazi testiranj (beta). Download tukaj.

13 komentarjev

Winamp

Winamp - Vsi vemo da je program Winamp najbolj priljubljen med uporabniki po svetu za predvajanje mp3 datotek in slovenci zagotovo nismo izjema. Zakaj torej ne bi imeli tudi mi svoj "language pack" za Winamp, če ga imajo že domala vse države sveta [:D]? Na tem naslovu si lahko vunpotegnete "slovenski language pack" za program Winamp (čeprav verjamem, da bi ga vsak znal upravljati sredi noči v hebrejščini če je treba [;)]). Pa vseeno. Ko zadevico pretočite na svoje računalo (cca. 50 kb) in ko file zaženete se vam namesti privzeto v direktorij c:\Program Files\WinAmp\, kar ni nujno prav. Če imate program Winamp v kakšni drugi mapi, preprosto vsebino iz Program Files\Winamp skopirajte v vaš direktorij. Zaženite program, kliknite setup, izberite jezik Slovenščina, Winamp se bo ponovno zagnal in viola, vsa okna in meniji so v slovenščini.

5 komentarjev

Winamp 3

Winamp - Izšla je predogledna različica Release Candidata tretje verzije mojega najljubšega igralnika večpredstavnih glasbenih datotek, Winampa. Klik! Sicer moje mnenje ostaja - ostal bom na 2.xx dokler se bo le dalo ter dokler ne bom imel druge možnosti, saj mi dosedanje alpha in beta različice niso bile všeč. Je pa res, da se tako imenujejo tudi z razlogom [:D]. Naj nas Nullsoft čimprijetneje preseneti!

3 komentarji

nVidia BIOS Editor

Slo-Tech - Na The Guru of 3D si lahko vunpotegnete zelo upraben programčič, če imate v lasti kako od nVidiinih kartic ter jo hočete naviti, a vam je ideja raznih tweak programov za grafične kartice odvratna. nVidia BIOS Editor zna biti softver, ki vam bo tegobe takega kalibra odpravil, saj lahko s tem programom dobesedno bit po bit šarimo po BIOSu naše grafične kartice. Da pa nam ne bi bilo treba dekodirati informacij, shranjenih tja, program omogoča upravljanje prek uporabniškega vmesnika, ki je zelo uporaben, saj lahko nastavljamo prav vse nastavitve, ki so v BIOSu shranjene. Bi želeli, da vam ob zagonu računala grafična izpiše "Slo-Tech Geforce3 Ti500"?

4 komentarji