»

Razkrite skrivnosti o IBM GXP "Deathstar" diskih

The Tech Report - Čeprav je minilo že več kot dve leti, odkar sem odštel precej za 45 GB IBM 75 GXP disk, me še vedno pogreje, ko se spomnim na težave, ki mi jih je povzročal ta zelo drag disk. Takrat sem si mislil, da bom pač plačal "malo" več za kvaliteto in hitrost, dobil pa sem verjetno najbolj hroščat disk v zgodovini.

Ker vem, da vas je na žalost tudi na Slo-Techu veliko takih, ki ste imeli težave z IBM-ovimi Zvezdami smrti, vas bo gotovo zanimalo novo poročilo odvetniške firme Sheller Ludwig & Badey, ki zastopa oškodovance (tudi nas) v tožbi proti IBM-u. Na njihovi strani se je pojavil tudi članek na to temo v reviji Maximum PC, ki iz med sojenjem razkritih podatkov ugotavlja, da je IBM točno vedel, da njihovi diski odpovedujejo desetkrat (10x) bolj pogosto od konkurenčnih in jih je vseeno še naprej prodajal. Če jih ni hotel Compaq, jih bomo pa vsilili nevednim končnim kupcem, je bilo takratno razmišljanje IBM-a, ki je razvidno iz e-pošte, izmenjane med IBM-ovimi uslužbenci. Vsaj jaz...

28 komentarjev

Hitachi Deskstar 180GXP

Hardware Zone - Ponavadi, ko govorimo o vrhunskih trdih diskih pomislimo na podjetji WD in Maxtor. A na tržišču je še kar nekaj izvrstnih izdelkov kot je Hitachi Deskstar 180GXP . Hitachi je sicer poznano ime, a ga pri "boljših" računalnikih dostikrat zanemarimo. Da pa bi temu dokazali nasprotno so na Hardware Zone stestirali prej omenjeni disk. Z njim so bili zadovoljni, glede na to da je na enem ploščku "le" 60 GB prostora. Naj omenim le še to, da se disk vrti pri 7200 obratih in ima 8 MB predpomnilnika.

18 komentarjev

IBM zapira madžarsko tovarno

X-Bit Labs - Še ena, že dolgo pričakovana stvar, se pričenja uresničevati. IBM je namreč danes napovedal zaprtje svoje lastne tovarne trdih diskov na Madžarskem. IBM pravi, da zaradi zmanjšanega globalnega povpraševanja po trdih diskih, seveda pa se takoj postavlja vprašanje, v kakšni povezavi je kvaliteta madžarskih diskov s to potezo.

Z zaprtjem bo svoje delo izgubilo približno 3.700 ljudi, prav tako pa bo tudi Madžarska izgubila velik del nacionalnega dohodka, saj je potrebno upoštevati 2.2 milijardi dolarjev prometa, ki ga je ustvarjala IBMova tovarna. Spomnimo se še samo dejstva, da je Hitachi že pred časom oznanil namero o prevzemu IBMovega sektorja za izdelavo trdih diskov za 2 milijardi dolarjev. Klik!

6 komentarjev

Nokia in IBM sodelujeta

Ananova - Tako, najprej Sony in Ericsson, sedaj pa še Nokia in IBM. Slednja dva razvijata novo vodilo sistema za mobilne telefone in dlančnike. Skupaj se bosta predvsem potrudila pri programski opremi, ki bo tako platforma za še boljše igre, polifonične melodije in ohranjevalnike zaslona.
Kaj pa je rekel Dick Anderson, generalni menedžer IBM-a, pa si lahko preberete tu.

0 komentarjev

Dimitrij na prostosti

Electronic Frontier Fundation - Novice o ubogem Dimitriju. Okrožno sodišče v San Joseu (Severna Kalifornija) je pristalo, da bo Dimitrij izpuščen proti varščini v višini 50,000 USD, ki jo bo plačalo rusko podjetje v katerem je zaposlen. Sicer pasoša še ne bo dobil nazaj, a lahko bo vsaj prebival pri svojem ruskem prijatelju.
Na zaslišanju za varščino so se kalifornijski aktivisti (hekerji, kiberpunkerji in ostali) kar precej potrudili, saj so popolnoma napolnili sodno dvorano, pred njo pa je protestiralo še 50 ljudi. Aktivnostim v podporo Dimitrija pa še ni konec. Največja se bo zgodila 30. augusta, ko bodo hkrati z Linux World Expom v San Franciscu priredili protestni shod, ki ga bosta vodila Richard Stallman in Eric S. Raymod. To bo verjetno največji hekerski protest do sedaj. Vzporedno bodo aktivnosti potekale po večih mestih ZDA - hekerji se očitno učijo lekcij od 'anti-globalistov'... celoten koledar aktivnosti lahko preberete tukaj. Za nas je mogoče zanimiv predvsem 'Global IRC Summit'... ...

2 komentarja