»

Gaim 0.78

Source Forge - Izšla je nova različica priljubljenega programa za neposredno sporočanje, ki sedaj podpira še nekaj dodatnih protokolov, npr. SILC. Popravljenih je bilo še nekaj WYSIWYG hroščev, ponovno pa naj bi delala tudi podpora Gtk 2.0. Za dolpoteg se odpravite na to povezavo, kjer lahko najdete tako različico za Linux, kot tudi za Windows. Veselo sporočanje!

2 komentarja

RIAA versus Sharman Networks

Australian IT - Ameriško sodišče je dovolilo Zvezi Potrošnikov, ups, Recording Industry Association of America, da formalnega lastnika omrežja KaZaA doda v paket z drugimi servisi (Morpheus, Grokster...) v drugi pravni zadevi. Klik!

V avstralskem Sharmanu še niso prejeli odločbe; slednji prav tako vztrajajo pri predhodni sodbi, da upravitelj omrežja ne more biti odgovoren za zlorabo sistema iz strani uporabnikov. Prav tako pa se -- podobno kot v primeru podjetja Elcomsoft -- pojavlja vprašanje jurisdikcije: tako Elcomsoft kot Sharman Networks nista ameriški podjetji, ampak rusko oz. avstralsko.

2 komentarja

Kazaa v težavah!?

CNet - Pred kratkim sem pisal o dodatni nepotrebni (nevarni?) "solati", ki se nam instalira skupaj s tem priljubljenim programom za izmenjavo datotek. K tej zgodbi se je zopet odprlo dodatno poglavje: CNET na svojih download straneh odsvetuje uporabo tega programa zaradi "kršenja pravil". Še več, z njihovih strani tega programa več ni mogoče sneti, preberete si lahko le neke vrste opozorilo. Je ta program res tako nevaren?

11 komentarjev

MadOnion preseneča

Futuremark - Avtorji izjemno priljubljenega programa za merjenje hitrosti ter zmogljivosti grafične kartice, 3D Marka 2002, podjetje MadOnion, so na svojo stran postavili odštevalni števec. Nov program, ki naj bi ga dodali na vunpotegovalne strežnike čez nekaj ur, se bo imenoval PCMark2002. Več ni znanega, problem pa tiči tudi v tem, da je zaradi šokantne novice spletna stran madonion.com tako obremenjena, da se sploh ne odziva. Bo PCMark2002 konkuriral SiSoftovi Sandri?

5 komentarjev