»

Asus P4SDX Deluxe

Hardware Zone - Ob poplavi testov najnovejšega Intelovega čipovja za Pentium 4 procesorje z 800 MHz prednjim vodilom podjetja Intel so na Hardware Zone spisali test matične plošče podjetja Asus, ki temelji na nedavno izdanem čipovju podjetja SIS. Pri Asusu so jo poimenovali P4SDX, temelji pa na zadnjem SISovem izdanem čipovju SIS 655. Podpira vse Intelove Pentium 4 procesorje od 1,4 GHz pa do nazadanje izdanega 3,06 GHz ter Celerone od 1,7 GHz naprej. Kot vse novejše plošče tudi ta podpira 533 MHz. Ima tudi 4 DDR reže, v katere lahko vtaknemo module do največje hitrosti 400 MHz. Seveda boste na njej našli tudi AGP 8X režo ter 6 PCI vtičev. Ker pa je to Deluxe verzija, pa ima le-ta še en kup opreme. Kako...

0 komentarjev

nForceII osnovne plošče na kupu

AnandTech - Včeraj smo objavili novico o megatestu SiS648 osnovnih plošč, danes pa še podobna novica iz nasprotnega tabora. Na AnandTech so si namreč ogledali kar šest osnovnih plošč za AMD procesorje na trenutno najbolj vročem čipovju, nForceII. Tokrat so testirali osnovne plošče podjetij Abit, Asus, Chaintech, Epox, Leadtek ter MSI. V kolikor ste od vseh testov že malce zmedeni, si le poglejte vse plošče na kupu pod istimi testi. Klik!

Dodatek (15:37): Podoben test so opravili tudi na Digit-Life, kjer so prav tako testirali nekaj podobnih plošč. Hvala boštjanu za to povezavo.

8 komentarjev

Epox 4SDA5+

Hardware Test - Tudi Epox je izdal svojo osnovno ploščo na SiSovem čipovju 648 za Pentiume 4. Na Hardware Test.dk so si ogledali najprej shemo ter osnovne značilnosti tega SiSovega nabora vezij, nato pa pretestirali še matično ploščo, ki bazira na njem - Epox 4SDA5+ - in bili z njo izjemno zadovoljni. V kolikor vas mika nova plošča za vašega P4 ljubljenca, ali pa samo v informativne namene, klik za branje.

Dodatek: Enako osnovno ploščo so si ogledali tudi na TweakTown.

0 komentarjev

Matične plošče s Sis645 čipovjem

Tom's Hardware - Podjetje Sis se s svojimi vedno boljšimi čipovji očitno vrača na tržišče osnovnih plošč, saj ga podpira vedno več proizvajalcev. Tako so na Tom's Hardware spisali test desetih matičnih plošč za Pentiume 4 s čipovjem Sis645. Testirali so plošče podjetij Abit, AOpen, Asus, Biostar, Epox, Gigabyte, MSI, Jetway, Soltek in Soyo. Test se nahaja tukaj, po besedah avtorja pa je Sisovo čipovje resna grožnja Intelovemu čipovju i845.

0 komentarjev

Vse v enem

VIA Hardware - Očitno se je Shuttle, sicer dokaj znani proizvajalec matičnih plošč, ki je bil eden izmed prvih podpornikov P4X266, specializiral za FlexATX sisteme, saj je po dokaj čislanem predhodniku Shuttle SV24 ponudil naslednika, ki se imenuje SS50. Za razliko od prejšnjega modela ta podpira procesorje Pentium4, ki delujejo v navezi z zelo dobrim naborom SIS650. Sistem je celovita all-in-one rešitev, vse njegove odlike in slabosti pa so poizkušali poiskati na VIA Hardware. Spisali so test, ki so ga izdatno podprli s slikami in je vsekakor vreden branja, če se navdušujete za nakup močno pomanjšanega PC-ja.
No, čeprav je nov model od starega SV24 močno napredoval, sem vseeno malce skeptičen glede...

0 komentarjev

HSF za i845

OCAddiction - Ali je res prišlo že do tega, da so čipovja tako specifična, da rabimo imeti hladilnike, ki lepo sedejo samo na eno samo čipovje? Izgleda že tako, saj je Thermaltake izdal hladilnik Tiger1 i845. Prav ste uganili - uradno ga lahko sparimo samo z Intelovim novim čipovjem. Ventilator velikosti 4 krat 4 centimetre, privijačen na zajeten kos aluminija, bi že ja moral opraviti svoje delo zadovoljivo, mar ne? Na OC Addiction ostajajo zadržani, saj so po testu temperature na jedru čipovja ugotovili, da je Tiger1 slabši od referenčnega Intelovega hladilnika, ako se dogodi, da pozabite spraskati priloženo že nameščeno termalno pasto dol iz spodnje strani hladilnika. Po opravljenem prvem koraku so že prišli do lepših rezultatov, a vseeno se mi zdi še vedno škoda dajati 2600 SIT za tako majhno razliko v temperaturi.

0 komentarjev