»

Prerojena GeForce 6600

Tom's Hardware - Eno leto je minilo od splavitve prvih PCIe grafičnih kartic in Nvidiino glavno orožje v srednjem razredu je bila in še vedno je serija GeForce 6600. Zdaj pa je nVidia osvežila to kartico s hitrejšim, a tudi cenejšim DDR2 pomnilnikom.



XFX-ovo rešitev so že stestirali na Tom's Hardware, za cenovni razred pa se je obnesla odlično. V primerjavi z Nvidiinimi frekvencami je pri tej kartici za 50 MHz povišana hitrost jedra (s 350 MHz na 400 MHz), hitrost pomnilnika pa se ni spremenila, torej je 400 MHz. Kartica se navija odlično, saj so zlahka presegli 500 MHz pri jedru (537 MHz), pomnilnik pa je dosegel skoraj 500 MHz.

Ta grafična kartica je odlična za skok v PCIe tabor, saj je za...

7 komentarjev

Nov test - primerjava osmih grafičnih kartic

Slo-Tech - Končno sem za vas spisal test osmih grafičnih kartic. Vse od njih podpirajo tehnologije DirectX 8.0, so grajene v 0.15 mikronski tehnologiji, imajo vsaj 64 megabajtov pomnilnika, a se vseeno njihove cene gibljejo med sprejemljivimi 20.000 ter glomaznimi 120 tolarskimi tisočaki. ATi Radeon 9700 PRO, Sis Xabre, nVidia Geforce 4 Ti 4200, 4400, 4600, Radeon 9000 PRO ter 9000 128 MB in Matroxova Parhelia. Vse pod eno konfiguracijo, združene v medsebojnem boju. Branje testa obvezno. Prebij se, kdor se more [:D]. Klik!

41 komentarjev

Nov test pekača

Slo-Tech - ... in nov svetovni rekord: Plextor 40x/12x/40x je zapekel 700MB medij v pičlih 3 minutah in 28 sekundah! Tako je, drago občinstvo, imamo zmagovalca in novega prvaka v tekmi najhitrejših...
Plextor je nekaj časa nazaj v trgovine poslal prve pošiljke PlexWriter PX-W4012TA in seveda sem ga dobil v roke tudi sam, ter ga razstavil na prafaktorje (ne dobesedno), da sem za vas spisal test. Hitro brat, saj v tem testu razložim tudi nekaj izrazov in sistemov, ki jih morda še ne poznate! S 40-kratno hitrostjo odklikajte na celoten test.

0 komentarjev

ASUSove specifikacije kartic z Geforceom4

The inquirer - Pri The Inquirerju so zbrali nekaj dodatnih informacij o grafičnih karticah z nVidiinim procesorjem Geforce4. Prva, najmočnejša kartica se bo imenovala ASUS V8460Ultra in bo temeljila na procesroju Geforce4 4600. Poimenovanje Geforceov4 sem že opisal v eni izmed mojih prejšnjih novic. Količina pomnilnika na tej kartici bo 128 MB, uporabljeni pomnilnik bo seveda DDR, potil pa se bo pri 330 MHz (660 MHz DDR). Čip bo deloval z isto hitrostjo kot pomnilnik, torej z 330 MHz. Naslednja kartica bo ASUS V8440, ki bo prav tako temeljila na Geforce4 čipu, tokrat z oznako 4400. Na njej bo, enako kot na močnejši sestri 128 MB DDR pomnilnika, ki bo deloval pri frekvenci 275 MHz, glavni čip pa pri 300 MHz.

ASUS bo izdal še tri kartice na osnovi Geforce4 MX čipa: ASUS V8170Pro, ASUS V8170DDR in ASUS V8170SE. Prvi dve kartici sta pravzaprav enaki, saj se bo na obeh nahajal Geforce4 MX procesor ter 64MB DDR pomnilnika, razlika bo le pri frekvencah. Močnejša kartica bo delovala pri istih frekvencah...

0 komentarjev

Nov test

Slo-Tech - Končno sem za vas spisal primerjalni test treh novih vročih grafičnih kartic. Pod prste so mi prišli ATIjev Radeon 7500, Radeon 8500 LE ter nVidiin Geforce3 Ti200 v preobleki podjetja Gainward. Ja, ker vsaka od treh grafičnih zaseda svoje mesto v lastnem cenovnem razredu, ne glejte na test kot na showdown primerjavo ter boj na nož, ampak kot na test, ki vam priporoči ali odsvetuje nakup kakšne od grafičnih kartic. Uživajte v branju. Aja, ta test posvečam _Mortal_-u. Naj uživa v njegovem težko pričakovanem testu .

16 komentarjev

Test Audigyjev

Slo-Tech - In spet nov članek (sam smo pa res pridni)! Tokrat sem za vas spisal test dveh najnovejših Creativovih zvočnih umotvorov: Sound Blaster Audigy Player in Platinum.
Eden je malce dražji in eden malce cenejši... katerega od njiju če sploh katerega? Preberite si test in se odločite. Klik!

50 komentarjev

Nov test

Slo-Tech - Ker izgleda, da so naši pisuni spet zaspali na lovorikah in ker pri Slo-Techu še vedno skrbimo, da vam ni in ne bo dolgčas, je Bigfoot za vas spisal test Intel Pocket kamere. Poceni fotoaparat in kamera, ki bo zadovoljila marsikaterega nezahtevnega uporabnika, se zna izkazati za zelo ugoden ter premišljen nakup, ako vam kvaliteta slike ni primarna skrb. Branje, kot vedno, obvezno.

3 komentarji

Kdaj bo Geforce 3 na voljo?

Broken Pixel - Prevod predstavnika za VisionTek, enega od podjetij, ki bodo na svoje grafikulje spajkale Geforce 3 čip:
"Na podlagi prošnje, ki je prišla iz nVidiinih logov, ne bomo izdali Geforce3 kartice testerjem ter distrubuterjem, dokler nVidia ne proizvede uradnih gonilnikov. Gonilniki bodo pa zagotavljali, da bodo kartice testerjem čimbolj predstavile Geforceove funkcije ter izrazile najvišjo možno kvaliteto ter bodo identične karticam, ki jih bomo poslali končnim uporabnikom."

Če vam iz "komercialne slovenščine" prevedem to v jezik povprečnega računalničarja, ki ima moralne zadržke proti branju MED vrsticami, vam povem tako: nVidiini gonilniki, ki naj bi poganjali Geforce3 (10.80 ter 11.00) so trenutno, vsaj izgleda tako, še nezanesljivi ter ne podpirajo vseh možnosti, vgrajenih v GF3. Če pa mislijo testerjem poslati ENAKE produkte kot distributerjem, to pomeni, da VisionTek svoje GF3 kartice ne bo izdal še vsaj 3 do 4 tedne. Mar to pomeni, da so bili vsi dosedanji testi referenčnih GF3...

4 komentarji