»

Sedaj še Asus

X-Bit Labs - Asus Radeon 9800 XT Limited Edition je različica posebne izdaje kartice, ki pa je še bolj posebna. A ne samo da je posebna, še omejena je (kot da ni vse). Na trgu se bo pojavilo le 2000 takih kartic, oziroma bolje rečeno, multimedijskih paketov, saj bomo poleg same kartice dobili še USB 2.0 čitalnik za sedem različnih pomnilniških kartic in ovitek za CD-je veliko plastično škatlo ter kup navodil. Za ceno med 600 in 1000 ameriškimi dolarji naj jo kar imajo (moje mnenje).

9 komentarjev

GDDR-3 tudi uradno potrjen

X-Bit Labs - Po nekajdnevnem špekuliranju glede uporabe GDDR-3 pomnilnika na grafikuljah, je dokončno jasno. ATI je v svoji izjavi za medije uradno potrdil, da se bo nov pomnilniški standrad, uporabljan na bodočih grafičnih karticah, imenoval GDDR-3. Glavna zamisel pomnilnika je, doseganje hitrosti tja do 1600 MHz brez izdelave izjemno zapletenih DDR čipov. Poleg kanadskega giganta, je prihajajoči standard podprla tudi nVidia ter vsi večji izdelovalci pomnilniših čipov. GDDR-3 bo na voljo v začetku leta 2003. Klik!

0 komentarjev

Oseminštiridesetkratniki ...

GamePC - ... ali na kratko 48x. Tri zapisovalce praznih CD plošč, ki so zmožni pisati z 48x hitrostjo, so si ogledali pri GamePC. Pod lupo so imeli CD-RW enote treh gigantov, Lite-On, MSI ter Plextor.

Testirali so predvsem hitrost, dostopni čas, hitrost luščenja glasbe ter zmožnost kopiranja zaščitenih CDjev. Vas torej morda mika nov CD zapisovalec? Berite tu.

0 komentarjev

Hitrost NV30

Slo-Tech - Zanimivo je to, da linija grafičnih kartic, ki bo na sebi nosila NV30, sploh še nima imena. Nekateri upajo, da bo poimenovan Geforce5, drugi mu že vnaprej pripisujejo tržno ime DreamForce, in tako naprej. Še bolj zanimivo dejstvo od zgoraj navedenega je pa to, da imajo nekatere strani že benchmarke NV30, v primerjavi z R9700 ter Geforce4 Ti4600. Avtor naj bi primerjal te kartice v 3D Mark 2001 in Q3:A ter naknadno (ne vemo kako) izmeril hitrost enote za osenčevanje pik. Jaz rezultatom ne verjamem ter mislim, da so le propaganda za nVidio ter sredstvo za čenče, a kdo sem jaz, da bi sodil [:D]. Klik!

17 komentarjev

Kupujete Geforce4 Ti?

GamePC - Zadnje dni se res dobesedno vsi testi vrtijo okoli GF4 procesorja. Zakaj ravno sedaj? Šele te dni je retail razpečevalcem uspelo dobiti zadostne količine procesorjev iz nVidie ter zadosti hitrega pomnilnika (pomnite, 650 MHz DDR BGA čipov ni tako lahko dobiti). Tako so se pri GamePC spravili klicati čez celo državo (hec :D) ter iztrgati kar sedem različnih Geforce4 Ti4400/Ti4600 grafičnih kartic. Primerjali so ceno, vgrajene bonbončke, overclockabilnost ter hitrost kartic ter prišli do kar lepih zaključkov. Test je dolg kar štirinajst strani, a se splača potrpeti :D. Klik!

5 komentarjev

Plextor Plexwriter 161040A

The Tech Zone - Pri Tech Zoneu so si ogledali ta hiter pekač. Specifikacije verjetno že veste, vsebino in zaključek testa pa prav tako. Plextor se je izkazal kot plextor in je hitro ter zanesljivo zapekel CDje. Stvar, ki pa mene osebno, pa verjetnu tudi koga drugega moti so dooolgi dostopni časi, v povprečju kar 150ms. Ahm.. test si lahko ogledate tukaj.

Za konec te novice pa še razčistimo eno nejasnost. Pred časom sem postal novico o tem, da naj bi Plextor prenehal izdelovati SCSI inačice svojih pogonov. No, temu verjetno ni tako. Očitno so stvari v Plextorju malo zmedene, saj daje delavec v Evropi javnosti drugačne informacije kot pa tisti iz Amerike.

3 komentarji