»

Vantec Nexus Multi-function Panel

Tweak Town - Na TweakTown so bili ponovno pridni, saj so nas zopet razveselili z novim testom. Tokrat so si ogledali napravico, namenjeno prav takšnim ljudem, kot smo Slo-Techovci. [;)] Vantec Nexus Multi-function Panel, kot se naprava imenuje s polnim imenom, se namreč lepo namesti v režo za 5.25 pogone ter nam omogoči lagodnejši dostop do USB ter IEEE1394 priključkov brez sklanjanja pod mizo. Pogoj je seveda, da imate omenjene tehnologije implementirane tudi na plošči; no, za povrhu pa zna zadevščina nadzorovati še vrtenje ventilatorjev. Uporabno, ni kaj. Klik!

2 komentarja

Slo-Tech in SETI

SETI@Home - Že dolgo nismo poročali o naši SETI skupinici, a to ne pomeni, da je le-ta neslavno propadla, saj še vedno drži zavidljivo 319. mesto med vsemi ekipami sploh ter celo 176. mesto samo med klubi. V Slo-Tech klubu je prijavljenih 353 uporabnikov, ki so skupaj obdelali 145.158 paketkov ter tako prispevali nepredstavljivih 174,30 let procesorskega časa. Poudariti je potrebno tudi, da ima kar 42 uporabnikov obdelanih že več kot tisoč paketkov. Pohvalno. V kolikor se želite včlaniti ali pa samo pregledati statistike, klik!

11 komentarjev

Dvesto tisoč

Jaz - Od šestega novembra leta Gospodovega dva tisoč, je na našo stran (po definiciji polurnega IP bloka) zašlo že, reci in piši, dvesto tisoč (in kusur, bi rekel luni) ljudi. Mater ej, temu se pa reče dosežek in pol. Obisk samo še raste in raste, zato je prav, da si vzamem moment za samohvalo ter celoviti pregled delovanja te strani čez leto (in kusur) delovanja. Torej, luni (Goran Anders) je 26.12.1999 začel z majhnim projetkom, imenovanim Slo-Tech. Pod URLjem slo-tech.robas.si se je skrivala obetavna stran, ki je bila vsak dan osvežena z novimi informacijami iz sveta računalništva. Gor so bili tudi razni testi in triki, ki sem jih vse natiskal. Tako se je tudi začela moja pot modificiranja ter navijanja, a o tem kdaj drugič. Stran je začela svoje obratovanje na strežniku podjetja Robas. Kmalu za ustanovitvijo sem se strani pridružil tudi jaz, prvo kot vztrajen forumaš, kasneje pa kot "izterjevalec, tester, prepričevalec" ter lunijev VD, ko je "službeno odsoten". Junija smo se...

60 komentarjev

Overclockers Australia Seti team

Overclockers Australia - Očitno Slo-tech ni edina overclockerska stran, katere uporabniki so združeni v eno skupino pri Seti@home. Avstralci so do sedaj prispevali 50 let procesorskega časa. Na njihovem seznamu pa sem opazil dva zanimiva ekstrema. Prvi je hitrost obdelovanja paketkov. Nekdo je za dva paketka porabil samo 12 minut na paketek. Drugi ekstrem pa je počasnost... 154 ur za en paketek, urg?

1 komentar

Slo-Tech SETI Team!!!

Jaz - Juhuhu... Naš Seti Team je danes doživel 100-tega člana in sicer je to Killy, ki je prispeval kar 124 paketov, tako da smo skupaj kot skupina že obdelali celih 11027 paketiv in za to porabili več kod 16 let procesorske moči , kar lahko lepo vidite tule:Slo-Tech SETI Team, čeprav še tu niso čisto ažururani podatki. Da dobite te, rabite tale programček:Seti Team. Drugače pa vse nadubodne Slo-techerje vabim, da se pridružite našemu temu in sicer na temle linku:Join Slo-Tech SETI Team Pa čimveč najdenih ET-jev!!

3 komentarji