»

Prihaja X1600Pro AGP

ATi X1600 Pro AGP

techPowerUp! - Sapphire, eden izmed najbolj znanih proizvajalcev grafičnih kartic, ki temeljijo na ATI-jevih čipih, je najavil prihod grafične kartice X1600 Pro za AGP vodilo. Kartica temelji na ATI-jevi seriji grafičnih kartic X1600 in podpira Shader Model 3.0, Avivo, ter HD video. Jedro grafične kartice tiktaka pri 500MHz, ima 12 pixel cevovodov. Za premetavanje tekstur je na voljo 256 MB DDR2 RAM-a, z 128 bitno pomnilniško širino.



Škatelni različici paketa bo priložena raznovrstna programska oprema, med drugim program PowerDVD, ter DVD z računalniškimi igrami. Kot posebnost naj povemo, da bo...

72 komentarjev

Visoka ločljivost za profesionalce

24 ur - Canon je najavil prihod "novega" (o njem smo že poročali, zato si oglejte povezane novice) profesionalega digitalnega fotoaparata z ločljivostjo kar 11 megapikslov in oznako EOS-1Ds. Sedaj so zunaj točnejši podatki zato si zadevo le oglejte. Novi EOS bo poleg izvrstnega zajema slike ponujal tudi cel spekter novih zmožnosti. Med njimi bo celo podpora standardu IEEE 1394 al bolj znano - Firewire. Vsi zagrizenci pa si preberite tole.

8 komentarjev

Teac naznanil 52-kratni bralnik

CDRLabs - Sicer je to že starejša novička, a vseeno. Teac je naznanil novi 52-kratni bralnik zgoščenk, ki je sposoben brati s hitrostjo 7,8 MB v sekundi, s povprečnim dostopnim časom 120 ms. Deluje na IDE vodilu, podpira 12 cm in 8 cm cedeje ter vse trenutne formate (no, DVDja ne [:D]). Teac seveda ponuja tudi dvoletno garancijo. Klik!

4 komentarji

Test LITE-ON LTR-32123S CD-RW

Hardware Zone - Na HardwareZone.com so imeli na testu Lite-onov pekač, katerega hitrosti so 32/12/40, sposoben pa je speči tudi 99minutne prazne cedejke. Ne bom dolgovezil temveč samo povedal, kaj so ugotovili - da je le eden izmed množice 32 kratnih snemalnikov, saj s svojim snemanjem nič ne izstopa. Je pa seveda med cenejšimi, zaradi česar takoj postane privlačnejši ;) Test si preberite tukaj!!

0 komentarjev

Teac najavil nov pekač - CD-W540E !

CDR-Info - Teac je najavil prihod njihovega novega pekača, katerega hitrosti so 40x12x48x. Poleg, seveda trenutno najhitrejših možnih hitrosti, dobite ob nakupu še celoten program, s katerim lahko izdelujete podatkovne ali glasbene CD-je, organizirate, "ripate" in pečete MP3je. Ob tem pa ima Teac povprečni dostopni čas le 72 ms, kar ga naredi najhitreješega med današnjimi CD-RWji. Za več informacij si oglejte tole stran.

6 komentarjev