»

Samsung SM-352 52x24x52x16 CD-RW/DVD

Samsung SM-352 52X24X52X16

vir: PC Stats
PC Stats - Potrebe po hitrih CD zapisovalnikih se večajo vedno hitreje. Na PC Stats so si ogledali Samsungov pekač, ki peče z največjo hitrostjo 52x. CD-RW medije peče z največ 24x, bere pa z 52x, dočim DVD medije pa z 16-kratno hitrostjo. Poleg enote je priložen tudi program za peko Nero burning rom 5 ter potrebno kablovje. Pogon prav tako podpira 90-minutne CD medije. Enota se je izakazala za dobro, zato so jo priporočili, vendar ima tudi svojo ceno -- namreč 240 dolarjev. Več o tem.

2 komentarja

Mitsumi predstavlja DW-7800TE

CDRLabs - Mitsumi je na Cebitu predstavil novo DVD+RW enoto DW7800TE, s katero bomo po napovedih lahko pisali na DVD medije z 2.4x hitrostjo, poleg tega pa tudi 40x pisali (ter brali) CD-R-je in s kar z 20-kratno hitrostjo prepisovali standardne CD/RW medije. Enota sama bo sebi ne izgleda nič posebnega toda lastnosti so prav zanimive. Edino kar lahko moti je Mistumijeva slaba lastnost - kvaliteta. Bomo videli. Za kratek opis pojdite sem, če pa imate slučajno željo po poročilu iz Cebita v Japonskem (!) jeziku, kjer je tudi malo več napisanega o novi enoti pa kliknite semkaj.

12 komentarjev

Plextorjeva individualizacija

CDR-Info - Prenekateri Pek™ je že spoznal, da se določene pečke bolje ujamejo z določenimi mediji (CDR, da ne bo pomote). Rezultat neprimerne kombinacije je lahko škrtanje CD bralnika, ali pa sploh neberljivost medija v nekaterih ali celo vseh enotah (da domačih cd komponent ne omenjam).

Zaradi tega je Plextor razvil tehnologijo 'VariRec' - Variable Recording. Pomeni, da bo CD zapisovalo (beri: Plextorjeve nove enote) iz mesta za kalibracijo laserja na ploščku razbralo tip in oznako medija, ter iz baze izbralo najprimernejšo moč laserja. Klik!

3 komentarji

Tudi ASUS z 24× snemalnikom

več strani - ASUS je najavil, da bo najkasneje v dveh tednih izdal nov CD-RW (CRW-2410S) snemalnik. Le ta naj bi snemal z 24-kratno hitrostjo, prepisoval z 10× ter bral z 40× hitrostjo. Da pa ne bi prevečkrat uničili naših cdjev, so ga opremili z Burn-Proof tehnologijo, ki preprečuje nadležna obvestila o Buffer Underrunu. CD-RW bo imel dostopni čas okoli 130 ms in 2 MB velik predpomnilnik. Zraven pa bomo dbili še Nero Burning Rom 5.5. Kar pa sem mi zdi še bolj pomembno je to, da naj bi bila cena manj kot 400 DEM. Pri nas zagotovo več, a upajmo na najmanj.

0 komentarjev

Panasonicova USB 2.0 DVD-RAM enota

EverythingUSB - Panasonic je poslal v prodajo svojo prvo USB 2.0 enoto. Ta zunanja enota bo lahko pisala na DVD-RAM nosilce velikosti 2.6, 5.2, 4.7 ter 9.4 GB. Zmožna je tudi prebrati CD, CD-R, CD-RW, DVD ter DVD-R. CDje lahko bere pri 24x hitrosti DVDje pa pri 6x hitrosti. Kar je zanimivo pri tej enoti, poleg tega da je sploh prva USB 2.0 enota na trgu je to, da je bil USB 2.0 zgrajen tako, da omogoča popolno podporo za nazaj, tako da lahko enoto priključimo tudi na vodilo USB 1.1. Cena? 580 ameriških zelencev.

0 komentarjev

Kyro2 že marca?

več strani - Sodeč po nekaterih informacijah se bo naslednik ne preveč popularnega Kyro grafičnega procesorja pojavil že marca. Proizvajalec, STMicroelectronics naj bi novi grafični čip redstavil na CEBITu, specifikacije pa so kar zanimive:
  • 0.18 mikronska tehnologija izdelave,
  • 166MHz hitrost jedra,
  • 4 renderirni cevovodi,
  • T&L enota s sposobnostjo predelave 20-25 mil. trik. na sekundo,
  • podpora DDR pomnilniku,
  • teoretične zmožnosti zapolnjevanja okoli 1.8 gigapixla na sekundo,
Vsekakor čip ni kakšen novi hitrostni rekorder in nekako si kar težko predstavljam kako se bo kosal proti NV20, toda močna stran bo po vsej verjetnosti cena. Če bodo kartice z dotičnimi čipi dejansko širše dosegljive (kar za originalne Kyrote težko rečem) se zna zgoditi, da bo veliko število manj zahtevnih uporabnikov poseglo po njih...

6 komentarjev