»

Grafična pošast na testu

Tom's Hardware -

Na Tom's Hardware so objavili zanimiv članek z grafičnega področja. Tokrat so si ogledali delovanje in hitrost Nvidiine profesionalne grafične kartice -- NVIDIA QuadroFX 2000. Kartica jasno ni namenjena igranju iger, zategadelj so temu prilagodili tudi testne programe, ki so tokrat bili Viewperf 7.0, 3D Studio Max 4.2 in Solidworks 2001 Plus. Zaključek? Gre vsekakor za izvrstno kartice, ki se odlikuje tako z odličnimi zmogljivostmi, dodelanimi gonilniki in prilagodljivostjo, a vse to ima svojo ceno. Ceno, ki tokrat znaša 1.400 ameriških dolarjev. Klik!

6 komentarjev

Vzdrževanje sistema

ABIT - Na Acid Hardware so objavili zanimiv članek o optimizaciji in vzdrževanju Win2k sistema. Čeprav je ta M$jev OS zelo stabilen to seveda ne pomeni, da ga ni potrebno vzdrževati. Še posebej je to opravilo kritično pri vseh mašinah, ki so prižgane 24 ur na dan... Čas je, da med temi prazniki poskrbite tudi za svoje najljubše škatle silicija in jim pokažete malo pozornosti [:)].

0 komentarjev

VIA AGP in Win2k

Tech Report - Ko smo že pri VIAinih gonilnikih, pa še nekaj. Na Tech Reportu so objavili zanimiv članek, v katerem se ukvarjajo s stabilnostjo VIA AGP gonilnikov pod Win2Kjem. Vsi vemo, da ta ni najboljša in da je včasih edina rešitev izklop AGP 4x in Fast Writes podpore v BIOSu. Marsikdo pa se boji storiti ta korak, saj misli, da bodo potem igre veliko počasnejše. Nič bati, po Tech Reportovih testih so igre celo hitrejše! Toliko o tem [:)].

0 komentarjev