»

Asus Eee PC, Start-up night #2 in delavnica Pure Data

Asus Eee PC

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Je majhen, je eleganten, je enako funkcionalen kot vsak povprečni prenosni računalnik in trenutno edini zgled mu je OLPC. Na Pipinem odprtem terminu danes ob 19h si bomo pogledali prenosni računalnik Asus EEE PC, katere so njegove značilnosti in zakaj je drugačen od ostalih.



Ker imamo v Sloveniji kar nekaj zanimivih spletnih storitev, bomo tudi maja na Spletnih uricah eno predavanje namenili le-tem. V sredo ob 19h se bodo na drugem start-up večeru predstavili nekateri bolj ali manj znani start-upi s svojimi...

0 komentarjev

Test Cooler Master hladilnikov

X-Bit Labs - Na X-bit labs so opravili test treh procesorskih hladilnikov proizvajalca Cooler Master in sicer modele Mars, Eclipse in Hyper TX, ki imajo precej nevsakdanjo obliko. Namen testa je bil ugotoviti, ali ti hladilniki ponujajo poleg zanimive oblike tudi dobre hladilne sposobnosti oziroma vpliv njihove oblike na zmogljivost. Test je bil opravljen na procesorju Core 2 Duo E6300. navitem na 3300 MHz. pri 1, 4 V, za lažjo primerjavo pa so v test vključili tudi Thermaltake-ov Big Typhoon. Kako so se odrezali Cooler Masterjevi hladilniki, si oglejte v testu.

5 komentarjev

Coolermaster HAC-V81 XDream

Metku.net - Tudi v svetu hlajenja procesorjev nista le Thermaltake ter Zalman. Coolermatser je izdal nov hladilnik, ki v sebi nosi moder ventilator. Ogledali so si ga na Metku Mod's. Velika prednost hladilnika je potenciometer, s katerim ročno nastavljamo vrtljaje ventilatorja. Pri največjih obratih je zelo glasen, a prikaže tudi dobre rezultate. Na žalost so rebra aluminijasta in je bakren le majhen krog na spodnjem delu. Pri namestitvi ventilatorja imamo lahko nekaj težav, tako kot jih je imel avtor članka, a vendar je končna ocena ventilatorja pozitivna. Klik!

0 komentarjev

Spisek

Overclockers Australia - Za novince in tiste, ki se še niste naučili osnov uspešnega iskanja z Googlom, bo gotovo prišla prav ta stran, kjer se nahajajo povezave do (skoraj) vseh člankov o navijanju in testov, kjer so bili testirani procesorski hladilniki ali kakšni drugi hladilni pripomočki. Zakaj sem uporabil besedo "skoraj"? Zato, ker v povezavah ne najdem naših OC popotovanj in testa hladilnikov, ki ga je za Slo-Tech spisal Goorx. Eh ja, nekaj tisoč slovenskih računalniških navdušencev ne naredi pretiranega vtisa na milijone tujih navdušencev .

0 komentarjev