»

Primerjava pomnilnikov

The Naked Review - Danes sem naletel na zanimivo primerjavo pomnilnikov na strani The Naked Review (jao, kaj se bodo še spomnili [:D] ). Stran je obetavna, saj avtor zatrjuje, da bo poizkušal vse teste spisati čimbolj objektivno in da bo opisoval samo tiste komponente, ki jih bo kupil z lastnim denarjem. Če je avtor novonastale strani držal besedo, se lahko prepričate v tem testu, kjer je primerjal kar štiri pomnilnike: OCZ PC3200, Samsung DDR333, Crucial DDR333 in Kingmax DDR400. Prva dva sta zasnovana na Samsungovih čipih, tretji na Micronovih, najbolj zanimiv pa je zadnji, ki je osnovan na čipih DDR400, ki predstavljajo prihodnost standarda DDR in so že podprti v nekaterih čipovjih podjetja SiS. Test je spisan zanimivo in se ga splača prebrati; predvsem zaradi tega, ker so rezultati popolnoma drugačni kot bi morali biti.

0 komentarjev

Masovno razvažanje DDR333 pomnilnika

X-Bit Labs - Nanya je oznanila, da je začela z masovnim razvažanjem svojih DDR333 pomnilniških čipov. Od začetka meseca je Nanya izdelala in razvozila 120 tisoč DDR333 pomnilniških čipov z 128 MB kapaciteto. Če nadaljujem, PC2700 DDR SDRAM moduli narejeni na Nanyinih čipih so že na zalogi na Japonskem. V drugih regijah, pa se DDR333 moduli še niso pojavili, se pa sigurno bodo v zelo kratkem času.
Mogoče je še vredno povedati, da je Nanya prvo podjetje, ki je začelo z masovnim razvažanjem DDR333 pomnilnika, pa četudi ni edino podjetje, ki je to najavilo.
Masovo razvažanje DDR333 pomnilnika, pa se je lepo ujelo z zgodnjo prodajo na SiS645 temelječih matičnih ploščah, saj je trenutno SiS645 edino čipovje, ki maksimalno izkorišča PC2700 DDR SDRAM pomnilnik.

0 komentarjev

128MB KingMax PC150 SDRAM

Overclockers Australia - Ker so cene RAM-a zadnje čase prav nesramno nizke, se je na internetu pojavilo kar nekaj testov. Na tej strani so se spravili testirati 128MB KingMax PC150 SDRAM, ki utegne pomnilniškim velikanom v prihodnje kar pošteno hoditi v zelje. Pomnilnik nosi oznako PC150, kar pomeni, da deluje pri frekvenci 150 MHz in čez. Poleg tega ima tudi oznako CAS2. Pomnilnik so primerjali tudi s CAS 3 RAM-i istega proizvajalca in Apacer-jevimi RAM-i (Infineon čipi). Prišli so do precej zanimive ugotovitve - KingMax-ovi rami so posekali Infineonove. Zanimivo. Torej, če nikakor ne morete dobiti Infineonivih ali kakih drugih bolj znanih RAM-ov, potem bodo KingMax-ovi kar dobra alternativa (če še ne veste, KingMax RAM-e se da dobiti tudi v Sloveniji).

7 komentarjev

Nanya PC2100/CL2 DDR RAM

Club Overclocker - Navdušenju nad DDR RAMom kar ni in ni videti konca. Ko smo se že spraševali, ali bo DDR RAM neslavno propadel, smo naleteli na nove predstavitve DDR chipsetov in nove DDR pomnilniške čipe. Micron, Criucal, ... proizvajalcev je vedno več. Pojavil se je še en proizvajalec - Nanya. Večina vas bo sicer pomislila, da je to spet eden izmed brezveznih tajvanskih proizvajalcev. Če ste se opredelili tako, potem ste se kar pošteno ušteli, saj Nanya DDR RAM sodeč po temu temu kratkemu spada v sam vrh DDR ponudbe. CAS2 pomnilnik naj bi zdržal do frekvence 133 MHz, CAS 2.5 pa do 143 MHz. Testerju je uspelo tudi prekoračiti to frekvenco, sistem pa je bil še vedno stabilen. Skratka ne morem vam reči nič drugega, kot da si preberite test in upate, da bo kaj takega kdaj prišlo tudi v Slovenijo.

0 komentarjev