»

Projektor za vsak žep?

Slashdot - Upstream Engineering je skoraj anonimno podjetje, ki pa se utegne povzpeti med ene izmed najbolj čislanih računalniških velikanov, če mu bo uspelo predstaviti izdelek, ki ga obljublja. Prihodnje leto naj bi na trg poslali barvni projektor za video predvajalnike, potovalne TV-je, prenosnike, dlančnike ipd., ki naj bi zasedel prostor škatlice za vžigalice. Podvig naj bi jim uspel s tehnologijo Photon Vacuum, ki so jo že patentirali, omogočala pa naj bi izdelavo projektorjev, ki potrebujejo precej manj komponent kot običajni in porabijo neprimerljivo manj električne energije. Prva razvojna različica bo na voljo že v drugi četrtini letošnjega leta. Klik!

12 komentarjev

Infrardeča tipkovnica

Infosync - Se spominjate infrardeče tipkovnice, ki jo je Siemens predstavil na CeBitu? Nekaj podobnega je sedaj začelo proizvajati kalifornijsko podjetje Canesta. Tipkovnico se lahko uporablja na dlančnikih, mobilnih telefonih in drugih prensosnih napravah, kjer primankuje prostora. Sestavljajo jo oddajnik, ki projecira IR svetlobo na površino in sprejemnik, ki zazna, če ste se dotaknili projecirane tipke. Delež napak pa je podoben deležu pri običajni tipkovnici.

Upajmo, da bomo tako tipkovnico kmalu zagledali vgrajeno v kakšen dlančnik. Klik!

9 komentarjev

Barvanje tipkovnice

Mikhailtech - Zadnjič sem se naveličal sive barve svoje miške, ki ni ravno pristajala črni barvi prenosnika, in potem izgubljal živce, ker se barva ni hotela posušiti. Podobno se je zgodilo Jasonu na Mikhail Techu, ki se je lotil barvanja svoje tipkovnice. Iz vsega je nastal lep članek, zelo primeren za začetnike, tako da ga priporočam vsem, ki oklevate pri barvanju perifernih komponent. Sicer me je pa najbolj presetilo to, da je barva za tipkovnica stala več kot sama tipkovnica..

Tipična izjava staršev: Pa zakaj bi sploh barval tipkovnico!?

2 komentarja

Test tipkovnic

PC Stats - Tipkovnica je ponavadi najbolj pozabljeni del računalnika (poleg disketnika, najbrž). Ponavadi se nanjo spomnimo, ko nas boli zapestje ali pa prsti.

Da je prava tipkovnica za pravega računalničarja pomembna, se zavedajo tudi na Pc Stats, kjer so se lotili testa treh tipkovnic, namenjenih predvsem zahtevnejšim uporabikom, ki rabijo več kot 104 tipk. Tako so jim v roke prišli trije primerki, vsak s svojimi pomanjkljivostmi in prednostmi.
Če ne zaradi drugega, članek se splača pogledati zaradi samega designa dveh testiranih modelov.

4 komentarji

V Kanadi razvili novo tipkovnico

Cellular News - Digit Wireless je v sodelovanju s s kanadskim TELUS Mobility razvil novo tipkovnico za mobilne telefone. Nova tipkovnica je v velikosti tretjine kreditne kartice in ima popolnoma novo in drugačno strojno kot tudi programsko opremo. Proizvajalci zatrjujejo, da je odlična za tipkanje vseh vrst tekstov in upajo da ji bodo slededili še mnogi drugi proizvajalci tovrstnih izdelkov.
Če vas zanimata delovanje in druge...

0 komentarjev

3D printerji

Tech Extreme - Na Tech Extreme so napisali nekakšen krajši članek o 3D tiskalnikih. Le-ti gizmi naj bi nadomestili sedanje printerje in naj bi bili sposobni ustvariti 3D predmete, kar bi dosegli z nanašanjem več plasti eno na drugo. Iz takih tiskalnikov naj bi bilo mogoče dobiti vse - od delov za avtomobil do slike Mona Lise, izjemno uporabni bi pa bili v medicini. Plasti, ki bi jih printer nanašal, bodo lahko iz večih snovi, tudi keramike.

10 komentarjev

Navidezna tipkovnica

Yahoo News - Presenečenjem, ki nam jih trenutno prinaša CeBit kar ni in ni videti konca. Po opisih bolj ali manj običajnih gizmov je na internet kot strela iz neba treščila novica o navidezni tipkovnici, ki so jo kazali na Siemensovem razstavnem prostoru. Navidezno tipkovnico poseben projektor projektira na ravno podlago in obenem zaznava uporabnikovo tipkanje po tej "tipkovnici". "Tipkovnico" so razvili Izraelci in je kot idealna za vgradnjo v mobilne...

5 komentarjev

Breztipkovna miš™

Overclockers Australia - Za vse šefe megakorporacij, ki imajo računalnik na mizi samo zato, da pozirajo pred kamerami ter v bistvu ne vedo, s katerim gumbom se za vraga prižge gizma. Za vse destruktivne šestletne brate in sestre, ki vedno kliknejo napačni gumb na miški ter s tem povzročijo nepopravljivo škodo. Torej - za vse, ki prave miši ne smejo držati v roki, četudi se gre za preživetje človeške vrste, je tukaj Stupida Mouse, miš brez gumbov. Slogan podjetja? Česar Janezek ne more klikniti, s tem Janezek ne more uničevati. Smešno... :D

0 komentarjev