»

Maxtor objame Ultra320 kontroler

Tom's Hardware - Maxtor se s pomočjo svojega sodelovnja z LSI Logicom sedaj baha s skupnimi zmogljivostmi njihovega Atlas 10K III HDDja in LSIjevega Ultra320 SCSI kontrolerja. Atlas 10K III pogoni ponujajo prenose podatkov s hitrostjo 320MB/s (z ustreznim Ultra320 kontrolerjem) in do 73GB skladiščne velikosti. Ultra320 SCSI vmesnik je kompatibilen s prejšnjimi verzijami SCSI vmesnikov, čeprav bodo nprave delovale s hitrostjo, ki jo ima starejša oprema (npr. 160MB/s če je vazan na Ultra160 vmesnik). Atlas 10K III se vrti s hitrostjo 10,000 RPM in iskoristi vse mandatske in dodatne možnosti Ultra320 SCSI kontrolerja. Manjše kvantitete Maxtorjevega Atlas 10K III Ultra320 bo na razpolago že novembra 2001 in večje pošiljke naj bi se začele v Q1 2002. Več o tem si preberite na Tom's Hardware.

0 komentarjev

Novi Fujitsujevi diski

X-Bit Labs - Seagate je že od sredine lanskega leta edini proizvajalec s 15.000rpm SCSI diskom (Cheetah X15 - zadevica se bo verjetno znašla v našem novem strežniku), toda sedaj se mu obeta konkurenca s strani Fujitsuja. Ta je namreč najavil novo serijo diskov MAM3xxx, ki se tudi vrti pri 15K obratih na minuto, poleg tega pa ima najvišji interni prenos podatkov: kar 88MB/s. Še nekaj specifikacij:
  • gostota 9GB/ploščo
  • hitrost vrtenja 15K rpm
  • 8MB predpomnilnika
  • povprečni dostopni čas 3.8ms
  • Ultra160 ali Ultra360 SCSI vmesnik
  • 18.4GB ali 37.4GB modela
Masovna dobava diskov naj bi se začela v tretji četrtini tega leta, cena pa bodo precej zasoljene: $1200 za 18GB in $1600 za 37GB model.

2 komentarja

Mini Orb za Rackmount ohišja in podobne zadeve

Jaz - Thermaltake (ali Titan, če že hočete) je ponudbo dvojih radial fin ventilatorjev precej razširil. Tako sedaj ponujajo tudi poseben nizko profilni Orb, namenjen delovanju v Rackmount ohišjih in podobnih stisnjenih prostorih. Zadevica najbrž ne bo tako zanimiva za z overclockanjem obsedene Slo-Techerje (mogoče b iga kvečjemu lahko stlačili na grafikuljo namesto Blue Orba ), toda administratorji raznih serverjev je bodo najbrž še kako veseli. Več informacij najdete tukaj. Thnx, Miha!

0 komentarjev

Precej odebeljena Siolova pipica

Jaz - Te dni je Siol vse svoje uporabnike precej razveselil z uvedbo precej debelejše pipce do tujine. Skupna pasovna širina sedaj znaša kar (za naše razmere, seveda... v tujini je to skoraj minimum) 189MB/s, kar pomeni, da so dosedanjo povezavo povečali za 155MB/s. To je seveda bila osnova za uvedbo kakršnihkoli flatrate povezav do interneta in zdi se, da do ADSLja več ni daleč. Vsekakor je to bil nujno potreben korak v pravi smeri, saj smo zadnje čase uporabniki Siola imeli kar precej težav z vsakdanjim nalinijskim delom. Upajmo, da bo zdaj vsaj za nekaj časa vse rožnato... Več informacij najdete tukaj (Opozorilo uporabnikom). Thnx, Tron!

0 komentarjev

Test Kenwood True 72x CD-ROMa

ExamPC - Novi ExamPCjev test se kar lepo sklada z duhom našega včerajšnjega testa TEACovih CD-ROMov. Gre namreč za test Kenwood True 72x CD-ROMa, menda najhitrejšega CD-ROMa trenutno. Tovarniško deklarirani povprečni prenos je 72x, kar pomeni, da naj bi pogon prenesel okoli 10MB/s, kar je za CD-ROMe ogromno. Ali je to res ali ne, pa boste izvedeli, če preberete test. Jaz lahko rečem samo, da se enega ne bi branil [:D].

4 komentarji